دانشگاه‌ها کمتر حاضر به ورود در شاخه‌های هنر می‌شوند
کد خبر: 3713155
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۳

دانشگاه‌ها کمتر حاضر به ورود در شاخه‌های هنر می‌شوند

گروه فرهنگی - رئیس همایش «نقش خراسان در شکوفایی هنر و معماری ایرانی اسلامی» گفت: متأسفانه موسسات آموزش عالی و دانشگاه‌ها کمتر حاضر به ورود در رشته‌ها و گروه‌های هنر می‌شوند.

دانشگاه‌ها کمتر حاضر به ورود در شاخه‌های هنر می‌شوند

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، دکتر هاشم جلیلی صفریان، مسئول موسسه آموزش عالی فردوس که بیستم اردیبهشت‌ماه در همایش «نقش خراسان در شکوفایی هنر و معماری اسلامی» در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد سخن می‌گفت، اظهار کرد: دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کمتر حاضر به ورود در شاخه‌های هنر می‌شوند، به این دلیل که اولاً یافتن اساتید زبده کاری دشوار بوده و دوم، هزینه‌های بسیار زیادی است که این رشته هم برای دانشگاه و هم دانشجو دارد.

وی افزود: موسسه آموزش عالی فردوس در شاخه هنر سال‌هاست که فعالیت می‌کند، این در حالی است که دانشگاه‌هایی چون دانشگاه فردوسی مشهد، که بیش از پنجاه سال قدمت دارد، وارد گروه و شاخه هنر نشده و رشته‌های هنر به صورت محدود در نیشابور وجود دارد. همچنین، ما با علاقه نسبت این که گروه هنر در استان خراسان و به‌ویژه در شهر مقدس مشهد توسعه یابد، در این راه گام گذاشتیم.

رئیس همایش « نقش خراسان در شکوفایی هنر و معماری ایرانی اسلامی» ادامه داد: به لحاظ سابقه‌ چهل‌ساله‌ای که در حوزه آموزشی دارم، تابحال، فارغ‌التحصیلان گروه هنر بیکار نبوده و توانستند کارآفرینی کنند. در عین حال، فارغ‌التحصیلان دکترای رشته هنر، برخلاف دیگر رشته‌ها در مشهد انگشت‌شمارند و ورود به این رشته مستلزم انجام وظیفه به نحو احسن است.

جلیلی افزود: ما برای گروه هنر دو کار مهم و اساسی انجام می‌دهیم، اول این که به زودی مرکز رشد موسسه آموزش عالی فردوس افتتاح خواهد شد و دوم، نگارخانه‌ موسسه است که تا آذرماه بازگشایی شده و دانشجویان می‌توانند آثار خود را در این نگارخانه به نمایش گذارند، ضمن این که این نگارخانه دارای مجوز بوده و تمام شرایطی نگارخانه‌ها از آن برخوردارند را دارا می‌باشد.

رئیس همایش « نقش خراسان در شکوفایی هنر و معماری ایرانی اسلامی» ضمن اشاره به اینکه این همایش فرصت خوبی برای ارتقای سطح علمی دانشجویان است، اضافه کرد: به عنوان دانشجویان و اساتید هنر، باید همکاری و هم‌فکری کنیم تا بحث سوغات خراسان و به‌ویژه مشهد را سروسامان دهیم و اشتغال‌زایی زیادی را در بخش هنر به وجود آوریم.

جلیلی افزود: در تمام دنیا حل مسأله بر عهده دانشگاه است که خوشبختانه موسسه آموزش عالی فردوس تا حدودی در زمینه هنر موفق بوده است. ضمن این که پیش‌تر شاهد نقاشی‌هایی که بر دیوارهای سطح شهر انجام می‌شد بودیم که معمولا بدون هدف، بدون مفهوم و بسیار ابتدایی کار می‌شد ولی در حال حاضر علمی‌تر و تخصصی‌تر کار می‌شوند.

بسته بندی زعفران خراسان در اسپانیا

وی ابراز کرد: متأسفانه زعفران ما در کشورهایی مثل اسپانیا بسته‌بندی می‌شود، در حالی که با وجود متخصصین داخل کشور، می‌توانیم بسته‌بندی بهداشتی را توسط خودمان داشته باشیم و این مسئله به خاطر بی تفاوتی ما است که البته دانشجویان هنر می‌توانند نقش مهمی در این حوزه داشته باشند. بنابراین باید به جوانان و فارغ‌التخصیلان اعتماد داشته باشیم تا بتوانیم کمی از وضعیت بیکاری موجود بکاهیم.

وی ضمن بیان اینکه سال جاری از سوی رهبری، سال حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شده افزود: اگر همه ما این موضوع را جدی بگیریم، وضعیت اشتغال بهبود می‌یابد و این مسئله به نفع تمام مردم ایران است. ضمن این که با حمایت، کالاهای کم‌کیفیت نیز بر کیفیت خود می‌افزایند.

رئیس همایش نقش خراسان در شکوفایی هنر و معماری ایرانی اسلامی بیان کرد: صنایع دستی ما متأسفانه با وجود کالای مشابه بی کیفیت چینی در حال از بین رفتن است و این از یک طرف وظیفه دولت‌مردان است که از ورود این کالاها جلوگیری کنند و از طرف دیگر، وظیفه خود ماست که با عدم خرید آن، پس از مدتی ورود آن را متوقف کنیم. از سوی دیگر، قلم‌زنی، زیورآلات، قالی‌بافی، گلیم و بسیاری از موارد دیگر وجود دارد که اگر خریداری شود موجب رونق صنایع دستی می‎شود و در عین حال نیاز جامعه نیز هست.

انتهای پیام

captcha