الهام گرفتن نمایشگاه قرآن افغانستان از ایران
کد خبر: 3812861
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۷
نمایشگاه چهاردهم/

الهام گرفتن نمایشگاه قرآن افغانستان از ایران

گروه فعالیت‌های قرآنی- دانشجوی حقوق جزا و جرم شناسی جامعه المصطفی العالمیه گفت: نمایشگاه قرآن افغانستان نوپا و الهام گرفته از نمایشگاه قرآن ایران است.

الهام گرفتن نمایشگاه قرآن افغانستان از ایرانتمنا فکری، دانشجوی حقوق جزا و جرم شناسی جامعه المصطفی العالمیه از افغانسان در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی بیان کرد: از عُمر برگزاری نمایشگاه قرآن در افغانسان سه چهار سال بیشتر نمی‌گذرد. این نمایشگاه تنها در کابل و هرات و در طول ماه مبارک رمضان برپا می‌شود و از آنجا که نوپاست رویکرد بین‌المللی ندارد.
وی افزود: در واقع دانشجویان افغانی در جامعه‌المصطفی العالمیه پس از گذران تحصیل در ایران و تجربه‌ای که از بازدید نمایشگاه قرآن در این کشور داشتند، با الهام گرفتن از این حرکت فرهنگی و قرآنی بانی برپایی نمایشگاه قرآن در افغانستان شدند.
دانشجوی حقوق جزا و جرم شناسی جامعه‌المصطفی العالمیه گفت: نمایشگاه قرآن در افغانستان از لحاظ کیفیت به نمایشگاه‌های قرآن در ایران نمی‌رسد، اما تقریبا مشابه همین نمایشگاه شامل غرفه‌های معرفی کتب قرآنی و دینی، ترتیل خوانی، برپایی محفل انس با قرآن کریم و... است.
وی در خصوص کیفیت نمایشگاه قرآن مشهد اظهار کرد: غرفه‌های بخش بین‌الملل دارای محتوای ارزشمندی است، از سایر بخش‌ها بازدیدی نداشتم اما با توجه به تجربه سال‌های گذشته امسال محتوای غنی‌تری ارائه شده است.

رسومات مشابه افغانستان و ایران در ایام رمضان
فکری افزود: در ماه مبارک رمضان مبلغانی از جامعه‌المصطفی برای تبلیغ در حوزه دین به روستاها و شهرستان‌های افغانستن اعزام می‌شوند که در آنجا به برگزاری مراسمات فرهنگی و قرآنی می‌پردازند.
وی با اشاره به اینکه ماه رمضان در افغانستان با تفاوت جزئی رسوماتشان مانند ایرانیان است، عنوان کرد: برپایی مراسم جزءخوانی، برگزاری مراسم جشن ولادت امام حسن مجتبی(ع)، عزاداری در سالروز وفات حضرت خدیجه(س) و ایام شهادت امام علی(ع) را در این ایام داریم.
دانشجوی حقوق جزا و جرم شناسی جامعه‌المصطفی العالمیه اضافه کرد: همچنین مراسم احیاء شب‌های قدر علاوه بر سه شبی که در ایران مرسوم است، شب 27 ماه را بنا به روایات رسیده نیز در مساجد و اماکن مذهبی برگزار می‌شود.
وی تصریح کرد: عید فطر در افغانستان سه روز تعطیل است و مردم پس از حضور در صفوف نماز عید با پوشیدن لباس نو به دید بازدید همدیگر می‌روند، به یکدیگر عیدی می‌دهند و این سه روز را جشن می‌گیرند.
انتهای پیام

captcha