آموزش و پرورش باید ارتباط خود را با موسسات قرآنی تقویت کند
کد خبر: 3814160
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۳
نمایشگاه چهاردهم/

آموزش و پرورش باید ارتباط خود را با موسسات قرآنی تقویت کند

گروه فعالیت‌های قرآنی - مدیر موسسه فرهنگی قرآنی سروش جاودانه وحی گفت: نظام آموزش و پرورش باید ارتباط خود را با موسسات قرآنی تقویت کند تا این موسسات که به صورت تخصصی فعالیت دارند بتوانند از طریق این نهاد دانش‌آموزان را وارد حوزه فعالیت‌خای قرآنی کنند.

آموزش و پرورش باید ارتباط خود را با موسسات قرآنی تقویت کندسروش عظیمی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی با اشاره به موثر بودن آموزش و پرورش در تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در راستای فعالیت‌های قرآنی دارد، عنوان کرد: با توجه به اینکه آموزش و پرورش در حوزه تعلیم و تربیت فعالیت می‌کند اما مباحث قرآنی مساله‌ای تخصصی است و بیشتر به حوزه کاری موسسات باز می‌گردد. از این رو اگر آموزش و پرورش از موسسات قرآنی در راستای پیشرفت و همچنین تعلیم و تربیت قرآنی دانش‌آموزان استفاده کند، به نظر می‌رسد جایگاه بسیار بزرگی در سطح کشور و سطح بین‌الملل خواهد داشت.
وی ادامه داد: البته اگر آموزش و پرورش بتواند ارتباط خود را با موسسات قرآنی تقویت کند و از این طریق آموزش تلاوت‌های قرآن و کارهای پژوهشی، تبلیغی و ترویجی را انجام دهد، قطعا شاهد نتایج خوبی خواهیم بود.
این مدرس قرآن عنوان کرد: به عقیده من، آموزش و پرورش به عنوان یکی از قطب‌های مهم قرآنی کشور، می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد به لحاظ اینکه مسئولان این حوزه می‌توانند با برگزاری محافل انس با قرآن به ویژه در سنین دبستان، راهنمایی و دبیرستان و همچنین فعالیت‌های بسیار دیگری که قطعا می‌تواند به آن‌ها بپردازد، نقش خود را به خوبی ایفا کند. خوشبختانه دو سالی است که آموزش و پرورش هم وارد کار شده و در این مسیر گام‌های خوبی برداشته است.
عظیمی مهم‌ترین عامل پیشرفت فرزندان را پدر و مادر دانست و خاطرنشان کرد: در واقع طی چند سالی که در این راستا فعالیت داشته‌ام نیز به این نتیجه رسیده‌ام که اگر پدر و مادرها در راستای تعلیم و تربیت فرزند خود حمایت لازم و نقش بسزایی نداشته باشند، فرزندان هم اگر از استعداد بسیار بالایی برخوردار باشند، نمی‌توانند پیشرفت کنند.
یکی از موسسات برتر شناخته شده در سطح بین‌الملل هستیم
این پژوهشگر قرآن با اشاره به فعالیت‌های خود در موسسه قرآنی سروش وحی تصریح کرد: نزدیک به یک دهه است که ما فعالیت‌های قرآنی را از حاشیه شهر مشهد شروع کردیم و در حال حاضر به حاشیه شهرهای سراسر کشور و همچنین به 39 کشور جهان رسانده‌ایم.
عظیمی افزود: در این راستا افراد قرآنی که در این موسسه تعلیم یافته‌ بودند، اکنون از جمله مبلغین قرآنی بشمار می‌روند و در راستای این طرح به کشورهایی از جمله امارات، گرجستان، ارمنستان، ترکیه و... رفته و در آنجا فعالیت‌های قرآنی و تبلیغی را انجام داده‌اند و هرکدام به نوعی به عنوان مبلغ قرآنی در خارج از کشور در حال فعالیت هستند.
مدیر موسسه فرهنگی قرآنی سروش جاودانه وحی خاطرنشان کرد: در واقع موفق شدیم در سال، 90 کاروان جهادی قرآن کریم سروش وحی را راه‌اندازی کنیم. در این کاروان جهادی قرآن کریم که شامل قاریان نونهال، نوجوان و جوان می‌شود، توانستیم توسط این افراد برنامه‌های بسیار زیادی را در سراسر کشور برگزار کنیم.
عظیمی در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه نزدیک به سه سال است که تمام اجراهای کاروان جهادی قرآن کریم سروش وحی با قاریان نونهال و نوجوان برگزار می‌شود، گفت: این در حالی است که سال گذشته توانستیم به 23 استان کشور، 108 شهر و 118 روستا سفر کنیم و در آنجا محافل انس با قرآن کریم را توسط قاریان نونهال، نوجوان و جوان برگزار کنیم. همچنین در کنار این محافل نیز به برگزاری کلاس‌های آموزشی و پژوهشی برای مناطق محروم کشور نیز پرداختیم.
وی گفت: همچنین در سال 95 طبق تجزیه و تحلیلی که نسبت به تاثیرگذاری صوت قرآن انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که تلاوت قاریان نونهال، نوجوان و جوان نسبت به قاریان بزرگسال تاثیر بسیار زیادی بر روی مخاطب دارد. بر همین اساس تصمیم گرفتیم تا این کار را ترویج دهیم و به این گروه از قاریان توجه کنیم. این در حالی است که متاسفانه مسئولین نسبت به این امر هیچ توجهی نشان نمی‌دهند، در صورتی که باید این گروه را تشویق و از آن‌ها استفاده کنند.
این پژوهشگر قرآن با اشاره به یکی از دیگر فعالیت‌هایی در موسسه خود به آن پرداخته است نیز تصریح کرد: یکی از فعالیت‌هایی که این موسسه سعی دارد به آن اهمیت دهد؛ ورزش همراه با قرآن است. برای تمام افراد موسسه‌ای که برای تعلیم به موسسه ما مراجعه می‌کنند برنامه‌ای را طراحی کرده‌ایم که اول ورزشکار شوند و سپس در حوزه فعالیت‌‍‌های قرآنی گام بردارند.
وی با اشاره به اینکه برخی از موسسات به گونه‌ای فعالیت دارند که خانواده‌ها نمی‌توانند با اطمیمان خاطر فرزندان خود را برای آموزش در آن‌ها ثبت نام کنند، تاکید کرد: برای رفع این نگرانی‌ها معاونت قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و یا سازمان تبلیغات اسلامی استان باید نظارت‌های بهتری بر روی موسسات قرآنی داشته باشند.
عظیمی گفت: در واقع این نهادها باید اینگونه موسسات قرآنی را که امروز شاهد تعداد زیادی از آن‌ها هستیم را ارزیابی کنند؛ برای موسسات آزمون برگزار کنند؛ اساتید آن‌ها را بسنجند؛ توانایی‌های موسسه‌ای را با سایر موسسات مقایسه کنند و سپس موسسات خوب را معرفی کنند و به آن‌ها مجوز دهند تا خانواده‌ها با اطمینان بیشتری بتوانند فرزندان خود را در اینگونه موسسات ثبت نام کرده و وارد اینگونه فعالیت‌ها کنند.
نمایشگاه قرآن مشهد باید دارای نماد جهان اسلامی باشد
مدیر موسسه فرهنگی قرآنی سروش جاودانه وحی با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن و عترت مشهد اظهار کرد: در سال‌های گذشته نمایشگاه به لحاظ محتوا عملکرد خوبی داشت اما در چند سال اخیر متاسفانه حضور مردم و موسسات کمرنگ شده است و باید از مسئولینی که باید بهتر از این‌ها برای قرآن فعالیت می‌کردند، گله کرد.
این مدرس قرآن عنوان کرد: به عقیده من فردی که قصد دارد فعالیت قرآنی انجام دهد، باید در شان قرآن کار کند با این وجود می‌توان گفت که نمایشگاه قرآن مشهد در شان و جایگاه قرآن برگزار می‌شود.
عظیمی تاکید کرد: از مسئولان استان و کشور تقاضا دارم که به قرآن بیشتر اهمیت دهند، متاسفانه سال به سال فعالیت‌های قرآن کمرنگ‌تر می‌شود. نمایشگاه قرآن که به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود، باید نماد بین‌المللی و نماد قرآنی جهان اسلام باشد اما متاسفانه تنها صرفا با این نام هر ساله برگزار می‌شود و هییچ دستاوردی را به همراه ندارد.
انتهای پیام

captcha