دانشگاه‌ها نقش مهمی در تقویت نظام دارند
کد خبر: 3821048
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۰
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

دانشگاه‌ها نقش مهمی در تقویت نظام دارند

گروه فرهنگی - قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: یک دانشگاه خوب باید مرزهای دانش و مسائل کشور را مورد نظر قرار دهد و از همین رو است که مقام معظم رهبری از دانشگاه‌ها حمایت کردند چون می‌دانند که دانشگاه‌ها می‌توانند چه نقشی در تقویت نظامی داشته باشند.

دانشگاه‌ها نقش مهمی در تقویت نظام دارندبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، سعید سهراب پور، معاون بنیاد ملی نخبگان، شامگاه گذشته، 29 خرداد ماه، در مراسم گرامیداشت شهادت دکتر مصطفی چمران و روز ملی بسیج اساتید که در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور برخی از مسئولین کشوری و اساتید برگزار شد، اظهار کرد: دکتر چمران که به نوعی از دل دانشگاه بیرون آمد، توانست به یکی از قهرمانان جنگ تحمیلی تبدیل شود. او بود که توانست با فعالیت‌های سیاسی خود چه در دانشگاه و چه در جبهه وظیفه خود را به خوبی انجام دهد.
 
وی ادامه داد: طی 8 سال جنگ تحمیلی مردم با کمک امام(ره) چه فداکاری‌هایی کردند و خانواده‌های بسیار، چه شهیدانی را تقدیم انقلاب کردند؛ این شهیدان بودند که توانستند مملکت را حفظ و نگهداری کنند.
 
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی دکتر چمران اظهار کرد: دکتر چمران واقعا یک انسان چند بعدی بود که برخی از این ابعاد ممکن است متناقض به نظر برسد و جمع شدن همه این خصوصیات را کمتر می‌توان در یک فرد پیدا کرد اما ایشان به نوعی یک دانشمند، جنگجو، مبارز، عارف با احساسات لطیف بوده و همه با این ویژگی‌ها ایشان را می‌شناختند و همچنان هم می‌شناسند.
 
سهراب پور ادامه داد: اما علی‌رغم بین همه این ویژگی‌ها، از مهمترین ویژگی وجودی او یعنی تواضعی عجیب می‌توانم یاد کنم که دکتر چمران از آن برخوردار بود و با همین خصیصه اخلاقی خود و همه افراد را با هر نوع دیدگاه و هر منصب اجتماعی که داشتند، مجذوب می‌کرد و دوستان و هم رزمان او، شهید چمران را با این ویژگی یاد می‌کنند و با همین اخلاق خود باعث شده بود که همه او را دوست بدارند.
 
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به نحوه آشنایی خود با شهید چمران نیز خاطرنشان کرد: نحوه آشنایی ما به این صورت بود که زمانی که من دانشجوی فنی دانشگاه تهران بودم و رتبه برتر را کسب کرده بودم، در آن زمان رتبه‌های برتر را برای دانشگاه‌های مهم دنیا بورسیه می‌کردند و به این ترتیب من هم بورسیه دانشگاه کالیفرنیا را گرفتم که از قضا دکتر چمران هم در آن دانشگاه بود و در  یک موسسه تحقیقاتی مهم فعالیت داشت. برای اولین بار در آنجا با یکدیگر آشنا شدیم و این دوستی منجر شد که من و همسرم جزو حلقه یاران ایشان شویم و طی 5 سالی که در آنجا بودیم تحت تربیت ایشان قرار گرفتیم.
 
وی عنوان کرد: ایشان فعالیت‌های زیادی انجام داده بود که یکی از این فعالیت‌ها، ایجاد انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا بود که علاوه بر دانشجویان برکلی نیز از دانشجویان تمام دنیا در آنجا بودند. او در این انجمن جلسات بسیار متعددی برای دانشجویان برگزار می‌کرد اما پس از مدت‌ها، ایشان داخل این انجمن، گروه فارسی زبان را که تنها افراد ایرانی که تعدادش به 20 نفر می‌رسید را تشکیل داد.
 
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: در آن زمان وضعیت خاصی حاکم بود چرا که گروه‌های چپگرا فعالیت‌های بسیار قوی داشتند اما با توجه به اینکه قوی بودند، از ما دانشجویان ایرانی که تعدادمان از آن‌ها کمتر بود، هراس داشتند. به همین دلیل برای اینکه ما بتوانیم هنگامی که با آن‌ها بحث می‌کنیم، اطلاعاتی داشته باشیم، شهید چمران برای ما دوره‌هایی را برگزار می‌کرد. 
 
سهراب‌پور افزود: بنابراین پس از مدتی، هنگامی که ایشان متوجه حضور این دسته از افراد در این انجمن شد، دیگر علاقه‌ای به حضور در آن خانه در ایران که خود تاسیس کرده بود، نداشت. در واقع ایشان فعالیت‌های سیاسی متعددی در آنجا داشت به گونه‌ای که کتابی تحت عنوان «یاران امام به روایت ساواک» را که در آن تمام نامه‌ها و گزارش‌های ساواک را توضیح داده، نوشته است.
 
شهید چمران، اسوه استاد بسیجی
در ادامه این مراسم مجتبی بذر افشان، رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی، اظهار کرد: امسال هم توانستیم یادی از شهید بزرگوار و اسوه استاد بسیجی، دکتر چمران، داشته باشیم و امیدواریم در این جلساتی که هر سال برگزار می‌شود، با بهره‌گیری از برخی ابعاد وجودی ایشان بتوانیم برای زندگی خود، تدریس و کار در دانشگاه بهره لازم را ببریم.
 
وی گفت: ما در سال 77 اولین همایش به همین مناسبت در سطح دانشگاه‌های کشور را تحت عنوان شهید چمران اسوه و استاد بسیج با هدف شناخت ابعاد وجودی این شهید عزیز برگزار کردیم. در آن برنامه و اولین برنامه در سطح دانشگاه کشور افتخار این را داشتیم که مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی، تولیت اسبق آستان قدس رضوی، حضور داشتند که همان برنامه هم اولین و آخرین حضور ایشان در دانشگاه بود که این حضور را می‌توان نقطه عطفی در این راستا دانست.
 
بذر افشان اظهار کرد: ما در آن مراسم گزارشی که از آن همایش را به مقامات کشوری ارائه دادیم تا مسئولان بدانند در دانشگاه فردوسی مشهد برای اولین بار چنین برنامه‌ای صورت گرفته است که یکی از این گزارشات خدمت مقام معظم رهبری ارائه شد تا ایشان که همیشه یکی از دغدغه‌هایشان دانشگاه‌ است، به همین بهانه خوشحال شوند و بدانند که دانشگاه‌ها دغدغه ایشان را درک کرده‌اند و پی نوشتی را ابلاغ کردند تا سایر دانشگاه‌ها نیز این حرکت را دنبال کنند.
 
وی تاکید کرد: اکنون این توفیق را داریم که در محضر تولیت آستان قدس رضوی هستیم و امیدواریم که در ادامه این راه نقطه عطف دیگری در راستای فعالیت‌های بسیج اساتید باشد.
 
رئیس بسیج اساتید خراسان رضوی، حجت‌الاسلام مروی، تولیت آستان قدس، را خطاب قرار داد و عنوان کرد: شما فرمایشاتی طی مدتی که به این سمت انتخاب شده‌اید، داشته‌اید. به نوعی سخنان شما حاکی از آن است که فعالیت‌های علمی و همچنین پرهیز از شتاب و عجله در امور از دغدغه‌هایی است که شما دارید. از این رو باید عرض کنم که امشب این جمعیتی که در این همایش حاضر هستند، اغلب اساتید دانشگاه‌های استان هستند و این آمادگی را دارند که در راستای نظرات و منویات سخنانتان، شما را یاری کنند.
 
وی افزود: شما در زمینه مدیریت انقلابی و کارآمد، پرهیز از اقدامات شتاب زده، اجتناب از اقدامات سیاسی، تدبیر، تفکر، مشورت، مدیریت علمی و جهادی بودن، نگاه، اندیشه و عمل انقلابی، علمی و فرهنگی، عملکرد جهادی، تخصص‌گرایی و بهره‌گیری از متخصصان، اندیشمندان حوزه و دانشگاه و همچنین نیز در بحث توانمندسازی محرومین و بهره گیری از ظرفیت‌های موجود در جهت کمک به محرومین و محرومیت زدایی نیز تاکیداتی داشته‌اید.
 
بذر افشان اظهار کرد: در عرصه‌های فرهنگی نیز در جهت ایجاد و گسترش کرسی‌های نظریه پردازی، خلاقیت و نوآوری در برنامه‌های دینی نیز هم متفکرین و نخبگان استان و همچنین کشور و به ویژه حوزویان و دانشگاهیان می‌توانند در این زمینه کمک کنند.
 
رییس بسیج اساتید خراسان رضوی تاکید کرد: بنابراین با توجه به این فرمایشات شما، اکنون ما این آمادگی داریم که در معاونت مربوطه نقش و آنچه را که به عنوان وظیفه بر عهده ما قرار دارد، انجام دهیم و بتوانیم در راستای ایجاد ظرفیت‌های علمی و فرهنگی خراسان رضوی، ارتباطاتی را با نخبگان فکری جهان و به ویژه نخبگان جهان اسلام نیز داشته باشیم.
 
انتهای پیام
captcha