برخی از اولاد ائمه(ع) در زمان خود نسبت سادات خود را مخفی می‌کردند
کد خبر: 3821049
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۴
آیت‌الله علوی بروجردی:

برخی از اولاد ائمه(ع) در زمان خود نسبت سادات خود را مخفی می‌کردند

گروه معارف - یک استاد سطح عالی حوزه علیه قم گفت: بسیاری از اولاد ائمه(ع) نسب خود را مخفی کردند چرا که در گذشته این نسبیت جرم بشمار می‌رفت و همین امر باعث می‌شد که نسل‌های بعد از آن‌ها ندانند که سادات هستند.

برخی از اولاد ائمه(ع) در زمان خود نسبت سادات خود را مخفی می‌کردندبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، آیت‌الله سیدمحمد جواد علوی بروجردی، استاد حوزه، ظهر امروز در همایش مطالعات اجتماعی فرهنگی سادات که با حضور جمعی از مسئولان استانی و اساتید حوزه در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: با این وجود آنچه که ما به دنبال آن هستیم، اطمینان است چرا که ما باید در عرصه تحقیق این اطمینان را حاصل کنیم تا افراد واقعا سید هستند و این نسبیت آن‌ها کاملا مشخص شود.
وی گفت: در حال حاضر نیز نیاز به تحقیق و پژوهش در خصوص مساله اشتهار در مجامع احساس می‌شود. حتی سنگ قبر هم می‌تواند نشانه‌ای از اشتهار باشد که این درجه از شناخت تنها توسط علمای بلاد امکان پذیر است.
استاد سطح عالی حوزه علیه قم تاکید کرد: ما در ایران با خانواده‌هایی رو به رو هستیم که سعی می‌کنند نام سادات خود را در شناسنامه خود ذکر ‌کنند اما این در حالی است که در حال حاضر در این راستا پژوهشگر ذریه نبویه و هم عالمانی که در بلاد هستند با مشکلاتی مواجه هستند چرا که برای تشخیص این سیاست ابتدا باید نسب نامه و سپس تصدیق سیادت مورد بررسی قرار گیرد.
وی عنوان کرد: موضوع سادات نه تنها در زمان ما بلکه در هر زمان دیگری از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که این موضوع از یک سو به لحاظ فقهی مورد توجه قرار می‌گیرند و از سوی دیگر نیز باید عناوینی که در این زمینه استفاده می‌شود را بشناسیم و در خصوص هر یک از آن‌ها تحقیق کنیم. دلیل فقهی بودن این امر از تبار پیامبر اکرم(ص) بودن، نیست بلکه به دلیل اهمیت زیاد آن نیز به بررسی دارد.
علوی بروجردی اظهار کرد: البته مساله‌ای که در این راستا مهم به نظر می‌رسد، این است که با نگاهی به سوره مبارکه کوثر متوجه خواهیم شد که ذریه پیامبر اکرم(ص) همگی منتهی به صدیقه کبری(س) می‌شود. این در حالی است که مفسرینی مانند فخر رازی عوامل متعددی را مطرح می‌کند که نشان می‌دهد کوثر شخصیت وجودی صدیقه کبری(س) است.
استاد سطح عالی حوزه علیه قم عنوان کرد: در بخش اول این موضوع که نسب نامه است مساله بسسیار مهمی وجود دارد چرا که ما کتاب‌هایی در خصوص ائمه(ع) و انساب داریم اما این کتاب‌ها به صورت خطی هستند و باید به گونه‌ای به چاپ برسند که بتوانیم آن‌ها را مطالعه کنیم و اطلاعات خود را در این زمینه‌ها بالا بریم.
وی خاطرنشان کرد: از این رو ما نسبت به منابع انساب خود نیاز زیادی به تحقیق و پژوهش داریم و آنچه که تا کنون نوشته شده باید مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه این همایش حجت‌الاسلام دکتر علی جلائیان، معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، عنوان کرد: مطالعات سادات از سوی پژوهشگران در مراکز مختلف گاها به لحاظ فقهی، نسب شناسی، تاریخی، گستره جغرافیایی، استقرار سادات و به لحاظ اجتماعی مورد توجه است.
وی گفت: هنگامی این امر به هدف خود ست پیدا می‌کند که در راستای تمدن بزرگ اسلامی باشد. همچنین گسترش اخلاق و تهذیب نفس، هویت سازی و ایجاد اتحاد، جریان سازی و مبارزه با ظلم و ظلم ستیزی که در وجود اهل بیت(ع) به وفور مشاهده می‌شود همگی در راستای توجه به تمدن سازی حرکت می‌کنند.
جلائیان اظهار کرد: در واقع عاملی که امروزه می‌تواند افراد زیادی را پیرامون اهل بیت(ع) گرد آورد و توجه به پیامبر(ص) را در افراد ایجاد کند، همانا توجه به این ریشه‌ها و کنه وجودی آن‌ها است که باعث گسترش درخت عظیم اسلامی خواهد شد.
معاون پژوهشی و برنامه‌ریزی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: در سال‌های اخیر با توجه به احساس نیاز جامعه اسلامی و بنیاد پژوهش‌ها در سال 80 اقدام به تاسیس گروهی که ویژه سادات و مفاخر اسلامی کردیم تا این گروه بتواند به نوعی پاسخگوی نیازهای این دسته از افراد باشد.
وی تاکید کرد: بنیاد پژوهش‌ها چه در قم و چه در آستان قدس رضوی در این راستا برنامه‌های متعددی را برگزار کرده و بنا دارد که که این برنامه‌ها همچنان هم ادامه داشته باشد.
انتهای پیام
captcha