تحلیل قاریان خراسان رضوی از مرحله مقدماتی مسابقات سراسری قرآن
کد خبر: 3836055
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸

تحلیل قاریان خراسان رضوی از مرحله مقدماتی مسابقات سراسری قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ تعدادی از نمایندگان رشته قرائت تحقیق در چهل‌و‌دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم به تحلیل روند برگزاری بخش مقدماتی از مرحله نهایی این دوره از مسابقات پرداختند.

تحلیل قاریان خراسان رضوی از مرحله مقدماتی مسابقات سراسری قرآنمرحله کشوری چهل‌و‌دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با حضور برترین‌های هر استان برگزار می‌شود که در این میان استان خراسان رضوی نیز براساس سهمیه خود 7 نماینده حاضر در رشته قرائت تحقیق دارد و تمامی این نمایندگان در اولین روز مرحله مقدماتی در شهر مقدس قم به اجرای تلاوت خود پرداختند.

تعدادی از این قاریان در گفت‌وگو با ایکنا به تشریح روند برگزاری و ارزیابی نقاط قوت و ضعف و همچنین بیان پیشنهادات و انتقادات خود در رابطه با این مرحله از مسابقات سراسری قرآن کریم پرداختند.

امید حسینی‌نژاد، نفر اول مرحله استانی چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن در خراسان رضوی با اشاره به اینکه همه نمایندگان رشته قرائت تحقیق از خراسان رضوی در این مرحله از مسابقات حاضر بودند، به ایکنا، گفت: تلاوت همه قاریان خراسانی در روز اول انجام شد و روند برگزاری به‌گونه‌ای بود که قاریان هریک به مدت ۲۰ دقیقه در قرنطینه قرار می‌گرفتند و سپس در حضور داوران این دوره از مسابقات قرعه خود را تلاوت می‌کردند.

تلاوت‌های قوی در روز ابتدایی مسابقات

وی با بیان اینکه برخی قاریان نسبت به متوازن نبودن قرعه‌های مشخص شده در این دوره از مسابقات اعتراض داشتند، بیان کرد: البته تلاوت‌های روز اول مسابقات امسال به نسبت سال‌های گذشته تلاوت‌های قوی‌تری بود و امتیاز اکثر قاریان خراسانی بالاتر از ۸۵ در نظر گرفته شد، این درحالی است که سال گذشته در روزهای ابتدایی مسابقات چنین نمرات بالایی ثبت نمی‌شد.

روح‌الله لسان طوسی، دیگر نماینده خراسان رضوی در رشته قرائت تحقیق چهل و دومین دوره مسابقات قرآن کریم سراسر کشور در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: قرعه‌کشی مرحله مقدماتی بر اساس نام استان‌ها انجام شده بود و همین مسئله باعث شد که تمام نمایندگان مشهد در یک روز تلاوت داشته باشند، با این شرایط و به جهت بازگشت قاریان استانی پس از انجام تلاوت خود، قاریان هیچ دیدار و اطلاعی از اجرای قاریان دیگر استان‌ها ندارند.

وی افزود: اینکه مرحله مقدماتی به‌صورت استودیویی برگزار می‌شود و مانع حضور مردم است فضای خوبی برای مسابقات ایجاد نمی‌کند، قاری باید در یک فضای محدود و در حضور داوران و البته سخت‌تر با استرس بیشتری تلاوت خود را اجرا کند.

قرعه‌کشی انفرادی به عدالت نزدیک‌تر است

لسان‌طوسی گفت: اگر قرعه‌کشی براساس نام نفرات انجام شود به عدالت نزدیک‌تر است، قاریان خراسان رضوی در این دوره از مسابقات آماده هستند و حضور آن‌ها در مرحله نهایی دور از ذهن نیست و پیشینه برگزاری مسابقات و نتایج قاریان پیشین این استان نیز چنین امری را قابل پذیرش می‌کند.

علیرضا بیژنی اول که به‌عنوان نفر دوم مسابقات استانی خراسان رضوی به مرحله کشوری رشته قرائت تحقیق راه یافته بود نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا بیان کرد: پیش از این دوره تجربه شرکت در مرحله کشوری را نداشتم در واقع باید بگویم تفاوت بسیاری نسبت به سطح مسابقات استان و کشور حس می‌شود و البته نوع متفاوت برگزاری این مرحله از مسابقات نیز دیگر اختلاف قابل ذکر است که می‌تواند هم به‌عنوان یک مزیت و هم به‌عنوان یک نقطه قابل نقد عنوان شود، مزیت است از این جهت که قاری جدی‌تر، بدون اشکال‌تر و بدون تحت تأثیر قرار گرفتن جمعیت و البته با خطر کمتر تلاوت ‌کند و این فرآیند قابل نقد است، از این جهت که حضور مردم هنگام تلاوت حس بهتری را ایجاد می‌کند.

نظارت داوران و سلامت قضاوت‌ها

وی با بیان اینکه حمید حق‌طلب و مختار دهقان بیشترین امتیازات را در مرحله مقدماتی بین نمایندگان خراسان رضوی کسب کرده‌اند، عنوان کرد: من (علیرضا بیژنی)، حسین پورکویر و امید حسینی‌نژاد نیز با کسب نمره بالای ۸۵ به‌عنوان نفرات بعدی در نظر گرفته شده‌ایم، قاریان نام‌آشنایی در این دوره از مسابقات حضور دارند و این قوت مسابقات را بالا می‌برد، نظارت داوران نیز سلامت مسابقات را در پی دارد و این‌که داوران بعد از تلاوت نکات را به قاریان گوش‌زد می‌کنند نیز یک کار مفید بود و در کل می‌توان گفت به‌عنوان تجربه اول تجربه خوبی به‌دست آوردم.

مختار دهقان، نماینده رشته قرائت تحقیق از خراسان رضوی که سابقه حضور و کسب رتبه در فینال رشته قرائت کشور را دارد، نیز در گفت‌وگو با ایکنا بیان کرد: در این دوره از مسابقات قاریان خوبی از سطح کشور حاضر هستند و البته نمایندگان خراسان رضوی هم آمادگی مناسبی برای اجرای تلاوت خود دارند، البته نمرات مرحله مقدماتی برای پیش‌بینی مرحله نهایی خیلی قابل تکیه نیست و طبق اعلام مسئولان همان ۳۰ درصد سال‌های گذشته تأثیر نمره مرحله مقدماتی است.

انتقاد فراگیر قاریان به اجرای استودیویی

وی گفت: نزدیک بودن محل استراحت به محل اجرای مسابقات و سیستم صوت بهتر از مزیت‌های این دوره از مسابقات است اما شیوه برگزاری جدید و استودیوی مرحله مقدماتی مانع شنیدن تلاوت‌ها برای دیگران بوده و اکثر نمایندگان استانی به این شیوه برگزاری انتقاد دارند، شاید برگزاری استودیویی این مرحله به لحاظ رسانه‌ای فضایی مطلوب داشته باشد و زیبا به نظر برسد، اما به شخصه برگزاری مسابقات در فضای سنتی را بهتر می‌دانم و اجرای تلاوت در این فضای استودیویی را سخت‌تر حس می‌کنم.

دهقان با بیان اینکه طبق شنیده‌ها حدود ۱۵ نفر به فینال رشته قرائت تحقیق در مسابقات کشوری راه می‌یابند، اضافه کرد: داوری اساتید بنام و بین‌المللی جای انتقاد به صحت برگزاری مسابقات را نمی‌گذارد و ما به این سطح از داوری اعتماد کامل داریم.

یادآور می‌شود، علی‌اصغر شم‌آبادی، دیگر نماینده رشته قرائت تحقیق که سهمیه حضور در این مسابقات را از طریق مسابقات مدهامتان به دست آورده در آخرین روز از مرحله مقدماتی به اجرای تلاوت خود در شهر قم خواهد پرداخت.

انتهای پیام

captcha