وقف؛ راهکاری برای کاهش فاصله طبقاتی در جامعه
کد خبر: 3772640
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۹

وقف؛ راهکاری برای کاهش فاصله طبقاتی در جامعه

گروه اجتماعی - نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از راه‌هایی که می‌توان مهمترین مشکلات کنونی کشور را در حوزه اقتصاد، فاصله طبقاتی، رفع فقر و بیکاری را حل کرد سنت حسنه وقف است.

وقف؛ راهکاری برای کاهش فاصله طبقاتی و رفع فقر در جامعه

به گزارش ایکنا از گیلان، حجت‌الاسلام محمدمهدی افتخاری، نماینده مردم شهرستان‌های فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی عصر روز گذشته، 24 آذر ماه در دیدار با مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان اظهار کرد: سنت حسنه وقف سرمایه‌ای است که باید در جهت نیات واقفان هزینه و مدیریت شود.
وی مسئولیت سازمان اوقاف را در حفظ و نگهداری موقوفات بسیار خطیر توصیف کرد و افزود: جلب اعتماد عمومی زمینه‌ساز رغبت بیشتر مردم به وقف می‌شود.
حجت‌الاسلام افتخاری با بیان اینکه سنت حسنه وقف از احکام متعالی اسلام برای رفع نیاز از جامعه است، گفت: سنت وقف با توجه به نیاز در جامعه بسته به شرایط فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی قابلیت انعطاف داشته و جهت دهنده به نیات واقفان است.
وی به نقش وقف در کاهش مشکلات جامعه کنونی و کشور اشاره کرد و گفت: برای داشتن یک جامعه توسعه یافته مردم و مسئولان باید در کنار هم باشند. این انتظار که همه مشکلات توسط دولت و مجلس حل شود منطقی نیست و مردم هم باید به سهم خود در کاهش مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایفای نقش داشته باشند.
نماینده مردم شهرستان‌های فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از راه‌هایی که می‌توان مهمترین مشکلات کنونی کشور را در حوزه اقتصاد، فاصله طبقاتی، رفع فقر و بیکاری را حل کرد سنت حسنه وقف است.
حجت‌الاسلام افتخاری درباره میزان توجه نمایندگان مجلس برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های سنت حسنه وقف در کاهش مشکلات کشور، گفت: وقف در هر دوره‌ای معطوف به از میان برداشتن یک نیاز است و مهمترین نیاز کنونی کشور به ویژه در حوزه اقتصادی هم توجه به تولید ملی و کاهش وابستگی به محصولات خارجی است.
وی اضافه کرد: برای ایفای نقش سنت حسنه وقف در تحقق اقتصاد مقاومتی باید بسترهایی فراهم شود که نخستین آنها آگاهی عموم مردم از کارکردهای گسترده وقف است.
نماینده مردم شهرستان‌های فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس در راستای وظایف خود همواره یاور وقف بوده‌ و در خدمت وقف و احیای موقوفات هستند.
وی ادامه داد: سازمان اوقاف و اداره اوقاف و امور خیریه گیلان به ویژه در سال‌های اخیر با تلاش در راستای احیای موقوفات توانسته زمینه عمل به نیات واقفان را فراهم می‌کند.
حجت‌الاسلام افتخاری با تاکید بر اینکه سنت حسنه وقف باید به عنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود، گفت: وقف همواره سرمنشاء کارهای خیر و حسنه در جامعه بوده است.

حمایت از فرهنگ وقف، حمایت از شعائر اسلامی است
در ادامه حجت‌الاسلام علیزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان نیز در این دیدار اظهار کرد: هیچ سنتی مانند سنت حسنه وقف قابلیت مبارزه با مشکلات جامعه را ندارد در همین راستا حمایت از فرهنگ وقف حمایت از اسلام ناب و شعائر اسلامی است.
حجت‌الاسلام علیزاده خاطرنشان کرد: ظرفیت عظیم وقف برای رفع مشکلات جامعه باید مورد توجه مسئولان و کارگزاران نظام باشد.
وی به حمایت گسترده مردم از سنت حسنه وقف و بازسازی بقاع متبرکه در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: حضور مردم در بقاع متبرکه یک ظرفیت برای نظام است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان تصریح کرد: اگر بقاع متبرکه آباد شود مشکلات مردم حل می‌شود. دست کارگزاران وقف در ادارات اوقاف همواره آماده فشردن دست مسئولان به ویژه نمایندگان مجلس است چراکه قدرت هم افزایی نمایندگان مجلس بسیاری از موانع اداری بر سر راه ترویج فرهنگ وقف و دیگر مسائل مربوط به بازسازی بقاع متبرکه و مساجد را برطرف می‌کند.
حجت‌الاسلام علیزاده خواستار توجه بیشتر نمایندگان مجلس و فرمانداران به ادارات اوقاف گیلان شد و گفت: هیچ یک از ادارات اوقاف مکان دولتی ندارند و در املاک موقوفه مستقر هستند.
وی به موضوع بنای اداره اوقاف شفت اشاره کرد و گفت: وضعیت بنای این اداره در شأن مردم شریف شفت نیست.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان، کمبود اعتبارات دولتی را از مشکلات ادارات شهرستانی اوقاف گیلان برشمرد و گفت: با حجم گسترده فعالیت‌های فرهنگی، نمایندگان مجلس باید تلاش کنند تا در تامین اعتبارات دولتی، سازمان اوقاف توفیق بیشتری داشته باشد.
حجت‌الاسلام علیزاده با بیان اینکه حمایت‌های دولت و مجلس در چند سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است، تصریح کرد: با وجود همه حمایت‌ها به خاطر اینکه حجم و دامنه ماموریت‌های اوقاف وسیع است نیازمند حمایت بیشتر مسئولان به ویژه نمایندگان مجلس از این نهاد فرهنگی و دینی هستیم.

انتهای پیام

captcha