سند توسعه فعالیت‌های قرآنی خراسان در انتظار تصمیم مرکز
کد خبر: 3812472
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳
نمایشگاه چهاردهم/

سند توسعه فعالیت‌های قرآنی خراسان در انتظار تصمیم مرکز

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: منتظر تشکیل جلسه تهران برای اعلام نظر نهایی در رابطه با سند توسعه فعالیت‌های قرآنی استان هستیم؛ در این سند شرح وظایف هر دستگاهی که با مشارکت خود آن نهاد مورد تشریح قرار گرفته، باید به هر یک از نهادها و متولیان ابلاغ و پیگیری شود و به انجام برسد.

سند توسعه فعالیت‌های قرآنی خراسان در انتظار تصمیم تهرانجعفر مروارید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، اظهار کرد: سند توسعه فعالیت‌های قرآنی دستورالعملی از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور بود که در شورای فرهنگ عمومی استان خراسان رضوی مطرح شد. نهادهای قرآنی استان طی ۳ جلسه کار گروهی به بحث و بررسی این سند پرداختند و نظراتشان جمع‌آوری شد و در صحن شورای فرهنگ عمومی استان مطرح و نتایج آن به تهران منتقل شد.
وی ادامه داد: نگاه سند فعالیت‌های قرآنی این است که ما چگونه یک جامعه قرآنی داشته باشیم و چگونه سبک زندگی ایرانی اسلامی تبیین شود و چگونه فرهنگ ما یک فرهنگ قرآنی باشد؛ در این سند شرح وظایف حوزه و دانشگاه تشریح شده و برای رسیدن به این اهداف، نقش دیگر بخش‌های فرهنگی نیز مورد نظر بوده است. در واقع این یک سیاست گذاری کلان برای ماست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: این سیاست‌گذاری کلان باید با توجه به برش‌های برنامه نهاد تبدیل به یک برنامه عملیاتی شود و برای این منظور ما در حالت اجماع دستگاه‌ها و نهادها هستیم و پس از این نیز باید هریک از کارگروه‌ها پیگیر مسائل باشند.
مروارید گفت: آن چیزی که از ابلاغ سند توسعه‌ فعالیت‌های قرآنی مشخص شده، مدت زمان 4 ساله‌ای است که این راهبرد برای ما مشخص می‌کند اما این محدودیتی برای کار ایجاد نمی‌کند بلکه براساس تخصیص بودجه‌های هر سال برنامه عملیاتی مورد نظر در فعالیت‌های قرآنی مورد تنظیم قرار می‌گیرد.
کمک مؤسسات مردمی به جریان مدنی قرآنی
وی با اشاره به نقش موسسات مردم نهاد در این سند قرآنی بیان کرد: نقش و فعالیت موسسات قرآنی ذیل این سند از آن جهت حائز اهمیت است که ما در کنار جریان همکاری‌های دستگاهی نیازمند یک جریان مدنی هستیم. چون این جریان برآمده از دل موسسات و سمن‌هاست، چنین ساختارهایی می‌تواند افکار عمومی را به خوبی مدیریت کرده و نهادها نیز باید وظایف خود را مورد توجه داشته باشند.
مروارید عنوان کرد: عمده تفاوت این دوره از نمایشگاه قرآن مشهد رویکرد بین‌المللی بودن آن است. این رویکرد بین‌المللی در چند بخش جلوه‌گر است. بخش اول آن حضور قاریان بین‌المللی در محافل قرآنی این نمایشگاه است که 9 قاری بین‌المللی از کشورهای مختلف جهان اسلام به تلاوت در این محافل می‌پردازند و میزبان ۱۱ قاری ممتاز و بین‌المللی ایرانی نیز در این محافل هستیم.
حضور ۲۰ ملیت با رسوم مختلف در نمایشگاه
وی اضافه کرد: بخش دیگر نشان دهنده بین‌المللی بودن این نمایشگاه، حضور ۲۰ ملیت با آداب و رسوم و فرهنگ خود آن کشورهاست که هریک از کشورهای حاضر به تبیین فرهنگ خود برای زائران و مجاوران حرم رضوی می‌پردازند که از این فعالیت‌ها می توان به برگزاری جشنواره غذاهای ملل و رونمایی از کتب بین‌المللی نیز اشاره کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در این دوره از نمایشگاه ۱۴ ناشر از جهان اسلام حضور دارند که این‌ها نمایندگی ۴۵ ناشر خارجی را عهده‌دار هستند و علاوه بر این ۵۰ ناشر ایرانی نیز در این دوره از نمایشگاه قرآن مشهد حضور دارند.
مروارید گفت: ویژگی خاص دیگر این دوره از نمایشگاه قرآن مشهد، نشست‌های نخبگانی است که با حضور ۱۴ استاد بین‌المللی و صاحب نظر در حوزه مطالعات قرآنی است. نگاه ما در برگزاری این دوره از نمایشگاه، نگاه همدلانه بین خانواده‌ها با شاخص تبیان بودن قرآن برای همه چیز است؛ قرآن رمز وحدت جهان اسلام است و نگاه‌های وحدت آمیز در این بستر باید تبیین شود و خانواده‌ها در کنار تجربه امر معنوی به تجربه امر فرهنگی برخاسته از قرآن نیز توجه کنند.
انتهای پیام
captcha