دادگستری از سرمایه‌گذاری مشروع حمایت می‌کند
کد خبر: 3822727
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۰

دادگستری از سرمایه‌گذاری مشروع حمایت می‌کند

گروه اجتماعی ــ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به ورود دادگستری به موضوع حمایت از سرمایه‌گذاری مشروع، اظهار کرد: در اجرای این موضوع که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده، در دستگاه قضایی تلاش کردیم بدون تشکیل پرونده و با تشکیل کمیسیون حل اختلاف و حمایت از سرمایه‌گذاری مشروع که در مرکز استان و 14 شهرستان صنعتی شکل گرفته، بدون تشکیل پرونده مشکلات را حل کنیم.

دادگستری از سرمایه‌گذاری مشروع حمایت می‌کندبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، سیدامیر مرتضوی در نشست خبری به مناسبت هفته قوه‌ قضائیه که امروز پنجم تیرماه در اداره کل دادگستری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: تحول در دستگاه قضایی و مردمی کردن دو رویکرد ریاست جدید قوه قضائیه است.
وی ادامه داد: در رأس تحول قضایی موضوع کاهش ورودی به قوه‌قضائیه، جرم‌زدایی، بررسی یک مرحله‌ای به برخی جرایم و امکان گذشت از برخی جرایم و گسترش نهاد داوری و سازش قرار دارد. همچنین در مردمی کردن قوه قضائیه باید به این مسئله توجه کرد که دستگاه قضایی از مردم چه انتظاراتی دارند و مردم از دستگاه قضایی چه انتظاراتی دارند.
مرتضوی با اشاره به لزوم افزایش آگاهی مردم نسبت به قوانین، تصریح کرد: بسیاری از جرایم به دلیل عدم آشنایی مردم با قوانین، عدم توجه و احساسی برخورد کردن به وقوع می‌پیوندند و اگر احساس و عاطفه جای خود را به عقل و منطق دهد، شاید یک‌سوم جرایم کاهش می‌یابد. برای نمونه در گذشته در موضوع ازدواج تحقیقات و مشاوره‌ها جایگاه محکمی بین خانواده‌ها داشت، اما این مسئله امروز جایگاه خود را ندارد، لذا بسیاری از ازدواج‌ها ممکن است به طلاق کشیده شود.

بنگاه‌های املاک حق پیش‌فروش ندارند
وی افزود: همچنین بسیاری از مردم در موضوع معاملات آگاهی‌های لازم را ندارد. هنوز بعد از 10 سال از تصویب قانون پیش‌فروش این قانون کاملاً اجرایی نشده و در این میان بسیاری از مردم با فروش مال غیر به مشکل خورده‌اند. قانون پیش‌فروش فرآیندی را تعریف کرده که رعایت نمی‌شود. در این خصوص بنگاه‌های املاک حق ورود به موضوع پیش‌فروش را ندارند و این جرم است و باید با آن برخورد شود. برای پیش‌فروش یک ملک بعد از این‌که شناسه فنی ساختمان از شهرداری گرفته شد، باید ثبت شود که متأسفانه بسیاری این کار را انجام نمی‌دهند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همچنین به عنوان نمونه‌ای دیگر در ارائه تسهیلات مسکن، تسهیلات باید به صورت گام به گام و بر اساس روند اجرایی کار پرداخت شود که متأسفانه اجرا نمی‌شود و مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند. باید توجه داشت اگر به اجرای قانون دقت کرده و حواس خود را جمع کنیم بسیاری از مسائل و مشکلات پیش نمی‌آید.

واگذاری 800 کودک بی‌سرپرست در سال گذشته
وی با اشاره به این که «اگر روحیه کار جمعی وجود داشته باشد بسیاری از معضلات حل خواهد شد»، گفت: به عنوان نمونه‌ای از این همکاری با تعاملی که با بهزیستی در سال گذشته صورت گرفت، 800 کودک بی‌سرپرست ساماندهی شده و صاحب والدین شدند. همچنین این تعامل بین قوه قضائیه و بهزیستی باعث شد 3300 زوج به زندگی بازگردند و با این سازش‌ها از بلاتکلیفی 3000 کودک جلوگیری شد.
مرتضوی بیان کرد: همچنین 9 هزار و 380 معتاد متجاهر در مراکز ماده 16 مورد پذیرش قرار گفتند.
وی با بیان اینکه «خراسان رضوی در موضوع خانواده پیشگام است»، تصریح کرد: اینکه در انواع سه گانه طلاق و دعاوی نفقه و تمکین زوج باید به مشاوره بروند بر اساس قانون است و با این اتفاق از دی ماه 96 به طور میانگین در طلاق‌های سه گانه 17.5 درصد و در دعاوی نفقه و تمکین 33 درصد سازش داشته‌ایم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: امسال این امکان وجود دارد که این مراکز مشاوره را افزایش دهیم، البته تمامی مراکز تأیید صلاحیت شده و تحت نظارت و بازرسی ما هستند.

آمار طلاق در سال گذشته
وی با اشاره به آمارهای طلاق در سال 97 نسبت به سال 96، عنوان کرد: طلاق توافقی 13 درصد افزایش، در طلاق به درخواست زوجه 15 درصد افزایش و در طلاق به درخواست زوج 3 درصد کاهش داشتیم. همچنین در دعاوی نفقه 1.2 درصد کاهش و در دعاوی تکمین 10 درصد کاهش داشتیم. البته خوشبختانه با اقداماتی که در دادگاه خانواده مرکز استان انجام شد این آمارها تغییرات اساسی پیدا کرد. بر این اساس در اردیبهشت تا خرداد حدود 21 درصد کاهش طلاق را نشاند داده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی تصریح کرد: دو دادگاه کیفری در سطح استان به اطفال اختصاص دادیم که 630 جلسه مشاوره در آن‌ها انجام شده است. در یک سال گذشته 800 سازش در همین مراکز مهر ملاقات طفل داشته‌ایم.

مهم‌ترین دلایل طلاق چیست؟
وی با اشاره به اولویت‌های طلاق در کشور، یادآور شد: 32 علت برای طلاق آوره شده است که ده مورد اول به ترتیب شامل عدم مهارت زندگی، خشم و خشونت، مسائل اقتصادی، مشکلات روانی و شخصیتی، رفتار فرا زناشویی، اعتیاد، عدم رضایت از روابط جنسی، دخالت اطرافیان، تفاوت خانوادگی و اعتقادی و بیماری‌های جسمی است.
مرتضوی با اشاره به ورود دادگستری به موضوع حمایت از سرمایه‌گذاری مشروع، خاطرنشان کرد: در اجرای این موضوع که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده در دستگاه قضایی تلاش کردیم بدون تشکیل پرونده و با تشکیل کمیسیون حل اختلاف و حمایت از سرمایه‌گذاری مشروع که در مرکز استان و 14 شهرستان صنعتی شکل گرفته، بدون تشکیل پرونده مشکلات را حل کنیم.
وی ادامه داد: بر این اساس در سال 97، 341 جلسه برگزار شد که 834 مصوبه داشتیم که باعث حل مشکلات 317 واحد تولیدی شد. همچنین در این خصوص 725 بازدید از کارخانجات در سطح استان انجام گرفته است. سه ماهه گذشته سال 98 نیز 70 جلسه در این خصوص برگزار شده که 88 مصوبه داشته و موجب رفع مشکلات 59 واحد تولیدی شده است.

آمار تصادفات در سال گذشته
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به آمار تصادفات در سال 97 به سال 96، اظهار کرد: در سطح استان در رانندگی بدون گواهینامه 1.2 درصد کاهش، در تصادفات فوتی 3.8 درصد کاهش و در تصادفات جرحی 10.3 درصد افزایش داشتیم.
وی ادامه داد: در سه ماهه ابتدایی سال 98 نسبت به 97 نیز در رانندگی بدون پروانه 10.5 درصد افزایش، تصادفات فوتی 3 درصد افزایش و تصادفات جرحی 7 درصد کاهش داشته است.
مرتضوی همچنین با اشاره به طرح برخورد با رانندگان پر خطر و رانندگی با سرعت بیش از 160 کیلومتر در ساعت در برخی معابر استان، تصریح کرد: از زمان اجرای این طرح از سال 96 تاکنون 1635 راننده پر خطر داشتیم که 529 مورد آنان به مراجع قضایی معرفی شدند. همچنین در دو ماهه ابتدایی امسال 86 مورد برخورد داشتیم که 5 نفر به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

10 جرم اول کشور چیست؟
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به 10 جرم اول کشور و میزان تغییرات آن‌ها در استان سال 97 نسبت به 96، خاطرنشان کرد: توهین5.1 درصد افزایش، ضرب و جرح عمدی 2.5 درصد کاهش، سرقت 15 درصد افزایش، تهدید 0.5 درصد افزایش، مجموع تصادفات 7.5 درصد افزایش، رانندگی بدون پروانه 11 درصد کاهش، تخریب 4 درصد افزایش، نگهداری و مالکیت مواد مخدر 2 درصد کاهش،خیانت در امانت 3 درصد افزایش و در کلاهبرداری هم 9 درصد افزایش داشته‌ایم.

کاهش 20 درصدی قتل
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی در خصوص افزایش درگیری‌های مسلحانه در سطح جامعه گفت: این موضوع در دست بررسی و قوه قضائیه در این خصوص می‌تواند با برخورد قاطع پیشگیری کیفری انجام دهد. با این وجود بر اسال آمارها امسال نسبت به سال گذشته در نزاع فردی 19 درصد کاهش و در وقوع قتل 20 درصد کاهش داشتیم.
وی همچنین با اشاره به افزایش جرایم در فضای مجازی گفت: بر اساس آمارها در سال 97 نسبت به 96 جرایم اقتصادی در فضای مجازی 20 درصد رشد و جرایم اخلاقی 19 درصد رشد داشته‌اند. یکی از حوز‌ه‌هایی که قصد ورورد جدی به آن را داریم موضوع بهداشت و سلامت مردم است که باید به آن در فضای مجازی ورود کنیم.
مرتضوی همچنین از کاهش پرونده‌ها در دستگاه قضایی و افزایش سرعت رسیدگی به پرونده‌ها خبر داد و گفت: در سال 93 تعداد پرونده‌های قضایی استان 300 هزار بود که امروز به 148 هزار پرونده رسیده است و با وجود افزایش 15 درصدی هر ساله پرونده‌ها نه تنها اضافه نشده است بلکه کاهش هم داشته است. همچنین مجموع اوقات رسیدگی به پرونده‌ها از دادسرا تا تجدید نظر بین 4 تا 6 ماه است. در این خصوص باید سه عامل سرعت، صحت و دقت مد نظر قرار بگیرد.

10 اولویت گزارشات مردمی به دستگاه قضایی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به ایجاد سامانه دیدبانان مردمی پیشگیری در سطح استان، گفت: تاکنون 3488 نفر در این سامانه ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد 2731 نفر مرد و 651 نفر خانم هستند. در این خصوص 109 هسته تخصصی تشکیل شده و تاکنون 857 گزارش واصل شده که 208 گزارش آن به مقامات کشوری ارسال شده است.
وی اضافه کرد: 10 اولویت اصلی این گزارشات مردمی به ترتیب شامل پیشگری از مفاسد مالی، مفاسد اداری، مفاسد اقتصادی، مشروبات الکلی، مواد مخدر، فضای مجازی، کار و کارگری، حقوق عمومی، انتخابات و منابع طبیعی و محیط زیست است که مردم گزارش داده و ما پیگیری کرده‌ایم.
مرتضوی همچنین اجرای سلسله همایش‌های سلامت مادر و فرزند با رویکرد پیشگیری از کودک آزاری و همسر آزاری و طرح قاضی مدرسه را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد.

انتهای پیام

captcha