دنیا انقلاب اسلامی را با عکس‌ها شناخت
کد خبر: 4019415
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۷
یک عکاس در گفت‌و‌گو با ایکنا:

دنیا انقلاب اسلامی را با عکس‌ها شناخت

یک عکاس رسانه معتقد است: دنیا انقلاب اسلامی را با عکس‌هایی شناخت که در سراسر دنیا پخش شد و نشان داد که مردم پای کار بوده‌اند.

داریوش عسگری، عکاس پیشکسوت در گفت‌و‌گو با ایکنا پیرامون عکاسی جنگ بیان کرد: عکاسی خبری و مطبوعات جایگاه خاص و ویژه‌ای دارد. با توجه به سرعت بالا در انتقال اخبار، امروزه ضرورت استفاده از عکس، فیلم و به صورت کلی مالتی‌مدیا در رسانه‌ها احساس می‌شود. مطبوعات همیشه واقعیت‌های جامعه را منتقل می‌کند. رسالت یک خبرنگار و عکاس انتقال اطلاعات است و می‌بینید که در همه رویدادهای ایران و جهان این عکاسان بودند که توانستند نقش‌آفرین باشند.

وی ادامه داد: نمونه این ادعا، عکس‌های ماندگاری است که از ماه‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی گرفته شده است. می‌توان از عکس‌ آقای عباس ملکی از جمعه سیاه یا همان ۱۷ شهریور نام برد یا به عکس ماندگار آقای عبدالحسین پرتوی از بیعت همافران با امام خمینی(ره) اشاره کرد. تصور کنید که از این وقایع مهم عکاسی نمی‌شد و اکنون تصویری نداشتیم آیا امروز کسی این اتفاقات را باور می‌کرد؟ این رخدادها یکی از خدماتی است که عکاسی به انقلاب اسلامی داشته است. به عبارت دیگر می‌توان گفت که دنیا انقلاب اسلامی را با همین عکس‌ها شناخت و زمانی که این عکس‌ها در سراسر دنیا پخش شد دیگر نمی‌توانستند بگویند که مردم پای کار نبودند.

این عکاس پیشکسوت تاکید کرد: در ادامه مسیر انقلاب نیز این عکس‌ها بودند که حرف اول را می‌زدند که نمونه آن را می‌توان در ترورهای سازمان مجاهدین و کشتن مردم بی‌گناه توسط آنان دید. پس از آن به جنگ و هشت سال دفاع مقدس می‌رسیم و رشادت‌های رزمندگان‌مان در آن دوران را می‌بینیم که از طریق عکس پیش چشم مردم کشورمان قرار داده شده است. بنابراین می‌توان گفت که عکس‌های به‌جامانده از اتفاقات دهه‌های قبل تبدیل به سندی ماندگار برای نسل جوان شده است و حقانیت انقلاب اسلامی را به آنان نشان می‌دهد.

عسگری در پایان سخنان خود درباره ظرفیت‌ها و زبان بین‌المللی عکاسی چنین توضیح داد: اگر بپذیریم که دیپلماسی نوعی ارتباط بین کشورهاست، عکاسی خبری توانسته کمک‌های زیادی در این بخش داشته باشد. برای مثال، بعد از پذیرش قطعنامه می‌خواستیم به دنیا ثابت کنیم که ما شروع‌کننده جنگ نبودیم و این صدام بود که علیه ما دست به جنایت زد؛ در اینجا عکاسان خبری به داد ما رسیدند، عکس‌هایی از بمباران‌های شیمیایی و آثار به‌جای مانده از آن به خوبی نشان می‌داد که چه جنایتی بر سر مردم ما آمد. در همین‌جا باید از عکاسانی یاد کنم که به حلبچه رفتند و عکاسی کردند. عکاسی خبری در وقایع دیگر نیز بسیار اثرگذار عمل کرده است.

انتهای پیام
captcha