زیارت و گردشگری موضوع مورد توجه اقتصاد شهری و منطقه است
کد خبر: 3872759
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۹

زیارت و گردشگری موضوع مورد توجه اقتصاد شهری و منطقه است

گروه اجتماعی ــ دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مورد توجه به عنوان یک بخش از اقتصاد شهری در این منطقه، زیارت و گردشگری بوده و یکی از گونه‌های مورد اعتنای آن گردشگری سلامت است، گفت: در سال‌های اخیر با توجه به اقبالی که کشورهای همسایه به درمان در شهر مشهد داشتند، همه نهادهای دخیل در این قضیه مایل هستند که بحث گردشکری سلامت تقویت شود.

۲۰درصد گردشگران سلامت از مسیرهای رسمی به خدمات سلامت دسترسی پیدا می‌کنندبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حمیدرضا بیدخوری، دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساخت، امروز ۲۹ دی‌ماه در نشست خبری سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی که در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب یکی از حوزه‌هایی که باید در آن قوی شویم و نیاز به تقویت جدی دارد، توسعه فناوری است.

وی افزود: طبق اسناد بالادستی کشور، فناوری‌های سلول‌های بنیادی جزو چند اولویت اول کشور است. فناوری سلول‌های بنیادی هم یکی از مولفههای استقلال علمی کشور است و هم ضرورت دارد این فناوری برای خدمت‌رسانی به مردم شریف ایران واستفاده در گردشگری سلامت ترجمه و تجاری سازی شود.

بیدخوری عنوان کرد: MashhadStemCells رویدادی است که حدود یک دهه در شهر مشهد سابقه دارد و به تعبیری کنسرسیومی است بین مراکز مختلف علمی دخیل در حوزه مطالعات پایه و تحقیقات بالینی و کاربرد سلول‌های بنیادی به منظور هم‎افزایی جدی بین بازیگران مختلف دخیل در این موضوع در شمال شرق کشور. همچنین با کمک گرفتن از مراجع علمی ملی مانند پژوهشگاه رویان به عنوان سرآمد فناوری سلول‌های بنیادی در کشور، انجمن ژنتیک ایران به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین انجمن‌های موثر در توسعه علمی کشور تلاش کردیم تا به توان استان بیفزاییم.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: برگزاری این کنگره از حمایت استانداری نیز برخوردار بوده و ساختار آن در کارگروه پژوهش و فناوری استان به ثبت رسیده است. امسال شهرداری مشهد برای تقویت این برنامه بیشتر با هدف گردشگری سلامت در حوزه درمان‌های نوین پزشکی به کمک ما آمده است.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مورد توجه به عنوان یک بخش از اقتصاد شهری در این منطقه، زیارت و گردشگری بوده و یکی از گونه‌های مورد اعتنای آن گردشگری سلامت است، تصریح کرد: در سال‌های اخیر با توجه به اقبالی که کشورهای همسایه به درمان در شهر مشهد داشتند، همه نهادهای دخیل در این قضیه مایل هستند که بحث گردشکری سلامت تقویت شود.

وی اضافه کرد: برخی از این حوزه‌ها شهرداری، استانداری و معاونت زیارت استانداری است. پژوهشکده گردشگری در جهاد دانشگاهی روی این موضوع مطالعات وسیعی داشته است. مراکز دیگری مانند دانشگاه فردوسی و ‌مراکز دیگر علمی نیز به این موضوع ورود دارند. در حوزه گردشگری سلامت، اتفاقات خوبی در شهر مشهد افتاد مانند تقویت شرکت‌های گردشگری سلامت و کمتر شدن نسبی نقش دلالان که البته هنوز در این زمینه راه درازی در پیش داریم.

بیدخوری خاطرنشان کرد: یکی از راه‌ها، متمایز کردن این خدمات و رقابت با رقبای جدی مانند کشورهای ترکیه، هندوستان و مالزی است که مقصدهای رقیب ما برای کشورهای همسایه برای درمان بیماری‌های مختلف هستند. ما قسمت قابل توجهی از این برنامه علمی را به مباحث علمی توسعه فناوری و ارائه خدمات اختصاص دادیم.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: بخشی از این کنگره را به مباحث علمی، توسعه فناوری و ارائه خدمات در حوزه خدمات نوین پزشکی اختصاص دادیم. در این زمینه از همکاران علوم پزشکی، وزارت بهداشت، شهرداری مشهد و استانداری کمک گرفته‌ایم و کمک خواهیم گرفت. در گردشگری سلامت به این موضوع خواهیم پرداخت که چه قابلیت‌هایی نیاز است تا به این مجموعه اضافه شود که مورد انتخاب مخاطبین ما در کشورهای مختلف منطقه، به طور خاص هم‌زبانان و مسلمانان قرار گیرد.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی افزود: از آن مهم‌تر جلب و جذب توریست از مبدا بوده، هم اکنون نمی‌توانیم ادعا کنیم این موضوع در وضعیت مناسبی قرار دارد. بیشتر توریست های سلامت ما از زمانی که وارد کشور می شوند به مسیرهای مختلف هدایت می‌شود، در حالی که اگر از مبدأ این کار انجام شود، با کیفیت و برنامه‌ریزی بهتری صورت می‌گیرد و سطح دیگری از گردشگری سلامت را برای ما به ارمغان خواهد آورد. این موضوعات در پنل تخصصی و چند سخنرانی علمی ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد: در این کنگره و برای اولین بار قصد داریم حوزه سلول‌های بنیادی و درمان‌های نوین را به گردشکری سلامت پیوند دهیم.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه گردشگری سلامت فعالیت‌هایی انجام داده است. مطالعه‌ای در جهاد دانشگاهی مشهد در پژوهشکده‌ گردشگری انجام شد که جامعه قابل توجهی از توریست‌هایی که به مشهد می‌آیند، مورد سوال واقع شدند و از آنها آمارگیری شد. بر اساس برآوردهای ما حدود ۲۰ درصد گردشگران سلامت از مسیرهای رسمی و غیر بازارهای سیاه به خدمات سلامت دسترسی پیدا می‌کنند که این رقم بسیار کم است، با وجود ارتقا چند برابری نسبت به گذشته حتما باید ارتقا پیدا کند.

سه سال پرتلاطم در تجاری‌سازی محصولات مبتنی بر سلول در سطح بین‌المللی

بیدخوری با بیان اینکه سه سال گذشته سه سال پرتلاطمی در بحث تجاری‌سازی و صنعتی‌سازی محصولات مبتنی بر سلول بود، عنوان کرد: کشور پیشگام در تجاری سازی ژاپن بود که با تغییر رویه مقررات همراه با حفظ ارزش‌ها و کدهای اخلاق پزشکی بین‌المللی توانست مقداری مسیر رسیدن به محصولات و خدمات سلولی را هموارتر و این مسیر 7، 8 ساله را دو یا سه سال کوتاه‌تر کند و پیشرفت‌های بزرگی علاوه بر مباحث علمی در توسعه فناوری و درمان به دست آورد که این موجب تلنگر در کشورهای غربی شد.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اضافه کرد: هدف همه مراکز علمی حفظ سلامت آزمودنی‌ها و جامعه است. در ایران نیز یکی از دستاوردهای برنامه‌های علمی متعدد این بود که وزارت بهداشت دو مجموعه مقررات تصویب کرد که تا آن سال مقررات مدونی در تهیه سلول و استفاده از سلول بنیادی نداشتیم و در این زمینه سپاسگزاریم.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی خاطرنشان کرد: اکنون دو مجموعه مقررات موجود است، اولی بحث راهنمایی برای فرآورده‌های سلول‌درمانی بود که در چه شرایطی باید ایجاد شود و این شرایط تحت نظارت چه محصول فنی‌ای باشد، این اتفاق مهمی بود. یک سال قبل آیین‌نامه تاسیس بخش پزشکی بازساختی و سلول‌درمانی در بیمارستان‌ها تدوین شد.

وی بیان کرد: اما ما بجای روش‌های نوین که با حفظ اصول اخلاقی مسیر را تسهیل می کرد، روش‌های سنتی‌تر را انتخاب کردیم، روشی که اکنون از طرف وزارت بهداشت انتخاب شده، روش کشورهای غربی در حدود 3 تا 4 سال گذشته است که قبل اصلاحات اخیر قوانین آنها حکم فرما بوده است. این موضوع مسیر تجاری‌سازی، صنعتی‌سازی و رسیدن فناوری‌ها به درمان را طولانی خواهد کرد. درخواست ما از مدیران ارشد وزارت بهداشت ضمن سپاس از زحمات قبلی، بازنگری در آیین‌نامه‌ها است. این قواعد سختگیرانه است، نه به معنی اینکه به سختگیری برای سلامت بیماران اهمیت کمی می‌دهیم، بلکه فکر می‌کنیم با روش‌های جدیدتر و بازنگری مقررات می‌توانیم این مسیر را کوتاه‌تر کنیم.

بیدخوری با اشاره به اینکه اتفاق مهم دیگر که در کشور ما افتاد این بود که اولین کارخانه تولید سلول در ایران با عنوان سل تک فارمد راه‌اندازی شد، تصریح کرد: کارخانه تولید سلولی که از همکاری رویان و بنیاد برکت ایجاد شده سلول با سطح استاندارد برای استفاده در بدن انسان تولید می‌کند. 5، 6 محصول تجاری‌سازی شده مورد تایید وزارت بهداشت نیز دارد. ما توانستیم در جهاد دانشگاهی مشهد اولین نمایندگی این کارخانه را برای استان بگیریم که این باعث می‌شود هم‌استانی‌های ما از خدمات تولید سلول استفاده کنند.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی افزود: مانعی که الان پیش روی ما برای استفاده از این نمایندگی وجود دارد، مقررات سخت گیرانه فعلی است. ضعف آن هم این است که از یک کارخانه سلول چگونه می‌توان در مراکز درمان سایر استان‌ها استفاده کرد.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی ادامه داد: ما در پیوند مغز استخوان سلول‌ها را حفاظت شده از یک قاره به قاره دیگر می‌بریم، اما در چیزی که قرار است در سطح کشور انجام شود و استان‌های دیگر از محصولات این کارخانه استفاده کنند منع در مقررات داریم؛ جهاددانشگاهی خود را ملزم می‌داند که این مقررات را رعایت کند، اما اگر مقررات اصلاح شود، این نمایندگی امکان ارایه خدمت خواهد داشت و می‌توان امیدوار بود که ما از خدمات سلولی استاندارد و تایید شده برای هم‎استانی‌های خود نیز استفاده کنیم.

برگزاری رویدادهای علمی بین‌المللی چند برابر سخت‌تر از گذشته شده است

وی با بیان اینکه یکی دیگر از فواید برگزاری چنین کنگره‌هایی ارتباط‌های علمی پایدار با مراکز علمی معتبر دنیا با اولویت کشورهای منطقه است، عنوان کرد: تحریم‌های ظالمانه آمریکا در کار ما اختلال ایجاد می‌کند، از جمله اینکه ارتباطات علمی و برگزاری مناسبات رویدادهای علمی بین‌المللی چند برابر آنچه در سه سال قبل بود، سخت‌تر شده است. علاوه بر بحث‌های اقتصادی و شرایط تحریم‌ها، اساتید به نام دنیا دید خوبی برای حضور در ایران دارند ولی از سمت مراجع رسمی کشور خود منع می‌شوند.

بیدخوری در خصوص حضور کشورهای خارجی در این کنگره، گفت: کشورهای خارجی اعلام آمادگی کردند و ما ارتباط مستمر با اساتید داریم. کشورهایی از ایتالیا، آلمان، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، قطر، عمان، آمریکا، هلند و گرجستان اعلام آمادگی داشتند که قرار شده فردی معتبر از نظر علمی حاضر شده و سخنرانی ارائه دهد. در کنگره قبلی ۱۷ سخنران بین‌المللی از حدود ۱۰ کشور داشتیم.

دبیر اجرایی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در خصوص مراکز سلول درمانی، تصریح کرد: نقطه قوت مطلق ما نیروی انسانی است. دانشمندان برجسته، فناوران حاذق، سطح فناوری در علم، تکنولوژی بسیار بالا و پزشکان حاذقی داریم. سطح خدمات پزشکی قابل مقایسه با کشورهای منطقه نیست و سطح خدمات پزشکی، پزشکان حاذق و کارهای پزشکی در شهر مشهد از امارات متحده عربی بسیار بالاتر است. این موارد نقاط قوت مطلق ‌ما هستند.

معاون ‌پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اضافه کرد: نقطه ضعف نسبی ما بحث زیرساخت‌ها است، یعنی ما سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر به اندازه کافی در این حوزه نداریم. نقطه ضعف مطلق ما‌ موانع فرهنگی بوده، بحث تحریم‌ها حوزه مواد مصرفی را هدف گرفته و مقررات تازه وضع شده نیز از جمله نقاط ضعف هستند که نیاز به بازنگری دارد.
دبیر علمی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی گفت: سومین کنگره بین‌الملی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در روزهای ۲۵ و ۲۶ فروردین ۹۹ در مشهد مقدس برگزار می شود.

در ادامه مریم مقدم‌متین، عضو هیأت علمی گروه بیولوژی سلولی-مولکولی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: سومین کنگره بین‌الملی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در روزهای ۲۵ و ۲۶ فروردین ۹۹ در مشهد مقدس برگزار می شود.

وی افزود: از ویژگی‌های شاخص این کنگره این است که در هماهنگی با چهارمین کنگره بین‌المللی ژنتیک برگزارمی‌شود و با توجه به مشکلات اقتصادی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها، بخش سلول‌های بنیادی کنگره در مشهد و بخش ژنتیک در تهران برگزار خواهد شد.

مقدم‌متین بیان کرد: ویژگی دیگر کنگره این است که با همکاری ارگان‌های مختلفی برنامه‌ریزی شده که این ارگان‌ها شامل جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، دانشگاه فردوسی مشهد، انجمن ژنتیک، پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد و شهرداری مشهد است. هدف، هم‌افزایی ارگان‌های مختلف بوده‌ تا بتوانیم‌ کنگره باشکوه‌تری را برگزار کرده و همکاری بین بخش‌های علوم‌پایه و بالینی بیشتر شود.

عضو هیأت علمی گروه بیولوژی سلولی-مولکولی دانشگاه فردوسی مشهد، ادامه داد: یکی از نقاط شاخص این کنگره تمرکز بر اقتصاد سلول‌درمانی و گردشگری سلامت است که برای اولین بار در ایران به عنوان یکی از اهداف کنگره مطرح شده و در این راستا میزگردها و سخنرانی‌هایی برگزار خواهد شد. در نهایت، امیدواریم بتوانیم مزایای سلول‌درمانی و مباحث مرتبط با آن را با سهولت بیشتری به کلینیک منتقل کنیم.

دبیر علمی سومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اهداف اصلی ما استفاده از فرآورده‌های سلولی در کنار سلول‌ درمانی است. در مجموع برتری‌های شاخص این‌ کنگره که با سایر رویدادها متفاوت می‌باشد، همکاری بین ارگان‌های مختلف، برگزاری مشترک با کنگره ژنتیک و همکاری تنگاتنگ بین رشته‌های علوم‌پایه، بالینی و اقتصاد است. گرایش‌های مختلف زیست‌شناسی، علوم‌پایه پزشکی و متخصصان پزشکی از جمله مخاطبان ما در این کنگره هستند.

وی با بیان اینکه اکنون ثبت نام شروع شده و آدرس کنگره نیز mashhadstemcells.com است، بیان کرد: ثبت نام تا ۲۵ اسفندماه و با هزینه ۸۰ هزار تومان است. ارسال خلاصه مقاله می‌تواند تا ۳۰ بهمن انجام شود. بعد از ۲۵ اسفند تا ۲۳ فروردین نیز ثبت نام ادامه دارد که ثبت‌نام دیرهنگام بوده، و بنابراین مبلغ آن ۱۳۰ هزار تومان می‌شود.

متین‌مقدم در خصوص دستاوردهای دو کنگره‌ قبلی، گفت: دستاوردهای زیادی داشته‌ایم، اما یکی از اهداف اصلی آشنایی با توانایی سایر ارگان‌ها، دانشگاه‌ها و همکاران ‌مختلف بوده است. ورود به تکنولوژی‌های جدید در قالب همکاری‌های مشترک منجر به پیشرفت بهتر و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

عضو هیأت علمی گروه بیولوژی سلولی-مولکولی دانشگاه فردوسی مشهد، اضافه کرد: برگزاری میزگردها برای بررسی و یا نقد قوانین و آیین نامه‌ها بسیار مهم است. وقتی تبادل نظر صورت می‌گیرد، این قوانین می‌تواند تلطیف و تعدیل شود. از مزایای برگزاری چنین کنگره‌هایی در خارج از پایتخت‌ آشنایی بیشتر با امکانات و پیشرفت‌های علمی نقاط مختلف کشور است که می‌تواند در برقراری همکاری‌های بیشتر و همچنین تخصیص عادلانه‌تر بودجه‌های تحقیقاتی نقش مؤثری داشته باشد.

انتهای پیام
captcha