حضور دانش‌آموزان در کلاس درس منوط به دستور ستاد ملی کروناست
کد خبر: 3917310
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۸

حضور دانش‌آموزان در کلاس درس منوط به دستور ستاد ملی کروناست

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه برگزاری کلاس حضوری در سال جدید منوط به دستور ستاد ملی کروناست، گفت: تمهیدات لازم با شیفت‌بندی و طرح زوج و فرد برای برگزاری کلاس حضوری صورت گرفته است.

حضور دانش‌آموزان در کلاس درس منوط به دستور ستاد ملی کروناستقاسمعلی خدابنده، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایکنا، با توجه به نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید در خصوص برگزاری کلاس‌ها در سال جاری بیان کرد: اگر شرایط برگزاری کلاس‌ها به صورت حضوری فراهم شود یعنی در واقع وضعیت سفید شود مانند سال‌های گذشته دانش‌آموزان در کلاس‌های درس حاضر خواهند شد.

وی افزود: اگر وضعیت زرد و یا قرمز باشد در کلاس‌های با تراکم جمعیتی بالا مجبوریم دانش‌آموزان را به دو گروه  الف و ب تقسیم کنیم و دانش‌آموزان به صورت زوج و فرد، شیفت صبح و عصر و یا یک هفته در میان در مدارس حضور یابند.

خدابنده ابراز کرد: برگزاری کلاس به این شیوه  بستگی به شهرستان، منطقه و مدرسه دارد که یکی از این راهکارها را اجرایی کند. ضمن اینکه در روزهایی که دانش‌آموزان در مدرسه حضور ندارند از آموزش در اپلیکیشن شاد استفاده خواهند کرد، اما در مناطق و مدارس دارای کلاس با تراکم جمعیتی کم، کلاس‌ها حضوری برگزار خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اضافه کرد: اگر شرایط در استان به‌ویژه در شهر مشهد که بیشترین تراکم دانش‌آموزان را داریم قرمز باشد قطعاً کلاس‌های ما به شیوه مجازی و غیر حضوری برگزار خواهد شد که در این وضعیت محتوای آموزشی در نرم‌افزار شاد قرار خواهد گرفت و به صورت مجازی آموزش و تعامل معلم با دانش‌آموزان دنبال خواهد شد.

وی در خصوص مدارس حاشیه شهر با تراکم بالا که دارای دوشیفت هستند، ابراز کرد: در تقسیم‌بندی کلاس به عنوان مثال 40 نفره دو گروه 20 نفره تقسیم می‌شوند که هر گروه در روز معینی در مدرسه حضور پیدا خواهند کرد و بخشی از آموزش مجازی دنبال می‌شود، بنابراین کلاس در هر منطقه با تراکم پایین برگزار خواهد شد.

خدابنده افزود: تشکیل کلاس و حضور دانش‌آموزان در مدرسه منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کروناست که اگر این اجازه را بدهند ما حضور دانش‌آموزان در مدارس را خواهیم داشت در غیر اینصورت آموزش به‌صورت مجازی دنبال می‌شود.

تدوین خودآموز برای دانش‌آموزان محروم از فضای مجازی

وی در خصوص آن دسته از دانش‌آموزانی که فاقد گوشی و تبلت برای بهره‌مندی از آموزش در فضای مجازی هستند، اظهار کرد: طی این پنج ماه که آموزش به صورت مجازی در استان اجرا شد تقریباً 40 درصد از دانش‌آموزان امکان دسترسی به فضای مجازی را نداشتند که این تعداد یا اینترنت نداشتند و یا اینکه فاقد گوشی و تبلت بودند و 60 درصد از این فضا بهره‌مند شدند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی  ادامه داد: برای آن عده از دانش‌آموزان که دسترسی به اینترنت و فضای مجازی نداشتند یک سری درسنامه و خودآموز تدوین و چاپ کردیم و به مناطق محروم، مرزی و عشایری ارسال کردیم. امسال نیز این روند را در برنامه داریم ضمن اینکه به دنبال این هستیم تا با کمک خیرین و جذب اعتبارات بتوانیم برای بخشی از دانش‌آموزان که گوشی و تبلت ندارند این تجهیزات را تهیه کنیم و در اختیار آنان قرار دهیم که البته آمار دقیقی از این دانش‌آموزان نداریم.

فراهم شدن زیرساخت دسترسی 2070 مدرسه به اینترنت

وی اظهار کرد: ما در 2070 مدرسه استان دسترسی به اینترنت را نداشتیم، اما این فرصت ایجاد شد و بعد از امضای تفاهم‌نامه با اداره‌کل فناوری استانداری مقرر شد تا این تعداد از مدارس ارتباطشان با اینترنت ایجاد شود و تا پایان خردادماه این ارتباط برقرار بود. همچنین 430 مدرسه دیگر باقی مانده که قرار شد تا پایان مردادماه ارتباط با اینترنت در این مدارس نیز برقرار شود.

خدابنده گفت: هدف اصلی از فراهم کردن دسترسی به اینترنت در مدارس فاقد این فناوری این بوده که چون اکثر این مدارس در مناطق روستایی و محروم بودند آن دسته از دانش‌آموزانی که امکان دسترسی به اینترنت را ندارند از امکانات مدرسه استفاده کنند و این مدارس اغلب دارای جمعیت پایین هستند و معمولاً در این مدارس یک دستگاه کامپیوتر داریم که از آن طریق ارتباط دانش‌آموزان با فضای مجازی برقرار شود.

وی در خصوص پیش‌بینی آن عده از افراد که به دلیل عدم دسترسی به فضای مجازی مجبور به ترک تحصیل می‌شوند، افزود: در حال حاضر نسبت ثبت نام در مدارس نسبت به سال قبل بیشتر بوده و حدسمان این است که اتفاق خاصی در خصوص ترک تحصیل دانش‌آموزان نیفتد، اما آمار دانش‌آموزان ما 1 میلیون و 350 هزار نفر است که اگر یک درصد آن‌ها نخواهند به مدرسه بیایند آمار بالا و حدود 114 هزار نفر خواهد شد؛ لذا به دنبال آنیم تا مدیران برای آن دسته از دانش‌آموزانی که برای ثبت نام مراجعه نکرده‌اند پیگیر باشند و آنان را به مدرسه بازگردانند تا آمار ترک تحصیلی در استان افزایش پیدا نکند.

برگزاری دوره توانمندسازی معلمان برای تدریس آنلاین

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص آموزش معلمان برای تدریس در فضای مجازی اضافه کرد: دوره آموزشی همکاران و توانمندسازی آنان برای تولید محتوای آموزش در فضای مجازی را آغاز کرده‌ و یک دوره 40 ساعته را برای این موضوع اختصاص داده‌ایم. حداکثر برگزاری کلاس اینترنتی برای کارکنان 1000 نفر در روز با توجه به امکاناتی که در استان داریم است.

خدابنده تصریح کرد: دوره‌ها به صورت 1000 نفره با توجه به زیرساخت‌های استان تعریف شده و ابتدا از معلمان در مناطق محروم، عشایری و مدیر آموزگاران چند پایه  این آموزش را آغاز کرده‌ایم و  برای 35 هزار دبیر متوسطه که در استان داریم یک دوره نیز تعریف شده که اجرایی خواهد شد.

وی در خصوص دریافت هزینه ثبت نام از والدین، بیان کرد: با توجه به شرایط کرونایی بحث اقتصادی بسیاری از خانواده‌ها دستخوش این موضوع قرار گرفته است، لذا توصیه ما این بوده که برای ثبت نام خانواده‌ها را تحت فشار قرار ندهند و وجه اضافی دریافت نکنند البته در برخی از مدارس به دلیل شرایط خاص آن مدرسه وجوهات دریافتی بیشتر بود که در این راستا نیز تاکنون 1800 بازدید از مدارس صرفاً برای موضوع ثبت نام داشتیم که البته تعدادی از مدیران تخلف داشتند و تذکر کتبی گرفته و با متخلفان برخورد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه برخی از والدین معترض شدند که مدارس برای آموزش در فضای مجازی مبالغی را تعیین کرده‌اند، اظهار کرد: اگر والدین با چنین شرایطی مواجه شدند گزارش دهند تا در این راستا رسیدگی شود.

انتهای پیام
captcha