معرفی آثار فاخر حوزه دفاع مقدس به‌خوبی صورت نمی‌گیرد
کد خبر: 3925834
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۷

معرفی آثار فاخر حوزه دفاع مقدس به‌خوبی صورت نمی‌گیرد

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی گفت: متأسفانه مشکلی که در حوزه کتب دفاع مقدس وجود دارد این است که معرفی آثار فاخر در این حوزه به‌درستی صورت نمی‌گیرد.

معرفی آثار فاخر حوزه دفاع مقدس به خوبی صورت نمی‌گیردحجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان، مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، در حاشیه برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس، در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه برای آشنایی با معارف دفاع مقدس باید بیش از پیش بر روی این موضوعات سرمایه‌گذاری کرد، افزود: در حقیقت ما آثار خوبی در این حوزه داریم، اما متأسفانه مشکلی که در این راستا وجود دارد آن است که این آثار به‌خوبی معرفی نمی‌شوند.

وی با اشاره به اینکه کتاب یکی از ابزارهایی است که با استفاده از آن می‌توان نام و یاد شهدا را زنده نگاه داشت، گفت: همواره این مباحث را می‌توان در دو بخش مطرح کرد؛ اول در خصوص فعالیت‌هایی است که توسط این اداره‌کل در حوزه دفاع مقدس در طی این ایام درسطح استان در حال برگزاری است و بحث بعدی نیز می‌توان به برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد.

سبزیان افزود: در این نمایشگاه از هر بخشی انتظار می‌رود که در راستای فعالیت‌ها و خدمات تخصصی خود، در این نمایشگاه حضور یافته و اقداماتی را انجام دهند. از این‌رو ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با توجه به فعالیت فرهنگی که بر عهده ما قرار دارد از ما انتظار می‌رفت که فعالیت‌هایی را در این نمایشگاه داشته باشیم. به همین دلیل بنا شد که در این نمایشگاه غرفه «سنگر کتاب» را با رویکرد فرهنگی راه‌اندازی کنیم.

اقدامات اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان در نمایشگاه اقتدار 40

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی بیان کرد: در غرفه سنگر کتاب، همکاران ما در چند بخش به معرفی کتاب‌های حوزه دفاع مقدس می‌پردازند که یکی از این بخش‌ها مشاوره دادن در حوزه خوانش اینگونه کتاب‌هاست. بدین منظور فردی که تصمیم دارد در حوزه دفاع مقدس سیر مطالعاتی داشته باشد، مباحثی از جمله سیره و شیوه زندگی شهدا و سایر حوزه‌های مختلف زندگی این عزیزان به آن‌ها معرفی می‌شود و افراد با توجه به این توضیحات، کتب خود را انتخاب می‌کنند.

وی ادامه داد: ما در این راستا از 6 ماه گذشته منابع خود را در حوزه دفاع مقدس و در قسمت‌های مختلف و مناسب برای سنین مختلف کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال دسته‌بندی کرده‌ایم. علاوه بر معرفی کتاب نیز در این غرفه برای افرادی که درصدد انجام کار پژوهشی هستند، در قالب «میز چه بخوانیم» خدماتی ارائه می‌شود.

سبزیان اظهار کرد: بحث بعدی که در این نمایشگاه از سوی همکاران ما انجام شده است، بحث «خوانش کتاب» است که این کار در چند قالب مختلف انجام می‌شود؛ یکی اینکه قسمت‌هایی از یک کتاب را مشخص کرده و برای فردی که به خواندن کتاب‌های این حوزه علاقه‌مند است خوانده می‌شود؛ چرا که لازم است برای افراد، معرفی اولیه‌ای صورت گیرد تا آن‌ها بدانند که چه کتابی را انتخاب کنند.

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی افزود: همچنین علاوه بر این موضوعات ما سعی کرده‌ایم در این نمایشگاه، فضای مجازی را هم جزو فعالیت‌های خود قرار دهیم؛ چرا که فضای مجازی می‌تواند به نوعی با این حرکت، پاتوقی برای معرفی آثار مفید و مؤثر در حوزه دفاع مقدس باشد که در این خصوص هم افراد با کتاب مورد نظر خود عکس سلفی گرفته و آن‌را با هشتگ سنگر کتاب در صفحه فضای مجازی خود به اشتراک می‌گذارند که در این راستا ما برای آن دسته از افرادی که در این پویش شرکت می‌کنند جوایزی را در نظر گرفته‌ایم.

وی تصریح کرد: در واقع غرفه سنگر کتاب در این نمایشگاه برای عموم تدارک دیده شده بود، اما متأسفانه با وجود شرایط کرونایی با مردم در ارتباط نیستیم و لذا بنا است که در سراسر استان این سنگر کتاب را ایجاد کنیم. بدین گونه که همکاران ما در سطح استان این سنگر را مقابل درب منزل هر شهید برده، کتاب آن شهید را خوانش و در مورد آن شهید صحبت می‌کنند و خانواده آن شهید نیز به بیان خاطرات خود می‌پردازند و سیره و روش زندگی آن شهید بزرگوار را نیز بیان می‌کنند. در حقیقت این کار می‌تواند باعث شود که مردم در این مراسم شرکت کرده و با هر یک از شهدای این استان آشنا شوند.

توجه به سیر مطالعاتی حوزه دفاع مقدس

سبزیان اظهار کرد: در واقع آنچه که عمدتاً باید به آن توجه شود، سیر مطالعاتی است؛ چرا که امروزه افراد و به‌ویژه نسل جوان که جنگ را ندیده‌اند، علاقه دارند که به مطالعه کتاب‌های حوزه دفاع مقدس بپردازند. همواره این افراد باید در خصوص جنگ بخوانند و بشنوند. بر همین اساس برای اینکه این کار از طریق مکتوب انجام شود ما بسته‌های مطالعاتی را در ایام دفاع مقدس تهیه کرده‌ایم که هم در نمایشگاه و هم در پایگاه اطلاع‌رسانی قرار داده‌ایم و بنا است که در اختیار رسانه‌ها نیز قرار داده و اطلاع‌رسانی شود که در حقیقت به نوعی از این طریق سیر مطالعاتی این کتاب‌ها به مردم معرفی می‌شود.

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: نکته‌ای که در سیر مطالعاتی وجود دارد این است که افراد در کتابخانه‌ها توسط کتابداران راهنمایی بیشتری می‌شوند و به نوعی کتابداران، افراد را در انتخاب و خرید کتاب راهنمایی می‌کنند. در حقیقت ما برای اینکه وظیفه خود را نسبت به شهدا انجام داده باشیم چنین اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

اقدامات مؤثر در راستای معرفی کتاب‌های حوزه دفاع مقدس

وی با بیان اینکه کتاب زمینه مناسبی برای آشنایی با معارف دفاع مقدس است که باید بیش از پیش بر روی این موضوعات سرمایه‌گذاری شود، افزود: در حقیقت ما آثار خوبی در این حوزه داریم اما متأسفانه مشکلی که در این راستا وجود دارد این است که این آثار به‌خوبی معرفی نمی‌شوند.

سبزیان با اشاره به تبلیغاتی که در حوزه کتاب‌های دیگر انجام می‌شود، تصریح کرد: این در حالی است که همواره کتاب‌هایی در حوزه‌های اجتماعی، کودک، نوجوان و ... در بازار کتاب وجود دارند که خارج از فضای دفاع مقدس هستند و با توجه به فرهنگسازی‌هایی که در خصوص این نوع کتاب‌ها می‌شود و موجی در فضای مجازی برای خوانش آن‌ها صورت می‌گیرد؛ به نوعی از این طریق این کتاب‌ها بیشتر برای مردم تبلیغ می‌شود و نوعی انگیزه را برای خواندن این نوع کتاب‌ها در خواننده ایجاد می‌کند. بر همین اساس ما نیز به‌دنبال این امر هستیم که چنین موجی را برای کتاب‌های دفاع مقدس ایجاد کنیم.

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی تأکید کرد: از این رو ما برنامه‌ای را تحت عنوان طرح «خوانش کتاب» راه‌اندازی کرده‌ایم که در این طرح یک کتاب در حوزه دفاع مقدس را انتخاب کرده‌ایم که در جلسه خوانش آن کتاب، هم راوی و هم نویسنده دعوت می‌شوند و کتاب مورد نظر را خوانش می‌کنند که با این کار به نوعی به تبلیغ کتاب‌های این حوزه کمک می‌شود.

وی اظهار کرد: خوشبختانه تا الان که چنین کاری را انجام داده‌ایم، شاهد بازخوردهای خوبی از سوی مردم بوده‌ایم، به‌گونه‌ای که پس از خوانش یک کتاب، در شهر مشهد و یا حتی شهرهای استان آن کتاب کمیاب می‌شد و این در حالی است که ما این کار را برای چند کتاب انجام داده‌ایم که در این میان می‌توان به کتاب فرنگیس اشاره کرد. در حقیقت این اقدام نشان داد که چنین شیوه‌ای می‌تواند تبلیغ‌کننده و تأثیرگذار باشد و انگیزه‌های خوبی را در افراد ایجاد کند.

سبزیان گفت: بنابراین اگر یک کتاب حتی اگر در حوزه دفاع مقدس هم باشد و به‌خوبی معرفی شود قطعاً می‌تواند این انگیزه را در افراد ایجاد کند که به سراغ این نوع کتاب‌ها بروند.

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به وضعیت کرونا در حال حاضر تمام فعالیت‌های ما در فضای مجازی شکل گرفته و کتابداران نیز کارشان متوقف نشده و خوشبختانه در این فضا می‌توانند کار خود را انجام دهند. در واقع جهت تأثیرگذاری، باید اقدامات ریشه‌ای صورت گیرد. بر همین اساس به‌عنوان مثال در یک منطقه و یا روستایی که کتابخانه‌ای را افتتاح کردیم به‌صورت رندومی کتابداران و مسئولان کتابخانه‌های ما با تحقیقاتی که از کلانتری‌های آن محل داشتند، مشخص شد که آسیب‌های اجتماعی، درگیری‌ها و اختلافات به شدت کاهش پیدا کرده است.

وی معرفی آثار فاخر را وظیفه اداره خود دانست و تأکید کرد: قطعاً اثر فاخر در حوزه دفاع مقدس باید در بحث انگیزشی و رشد فردی مانند کتاب «سلام بر ابراهیم» یک جریانی را ایجاد کند و تأثیرگذاری عمیقی به همراه داشته باشد؛ چرا که سال‌ها پس از شهادت او چاپ شد و در دست تمام جوانان طالب رشد و موفقیت که دنبال آثار انگیزشی هستند قرار گرفت.

انتهای پیام
captcha