میزان تسلط حفاظ به مفاهیم قرآنی نادیده گرفته می‌شود
کد خبر: 3937518
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۰

میزان تسلط حفاظ به مفاهیم قرآنی نادیده گرفته می‌شود

یک حافظ قرآن‌کریم با تاکید بر ضرورت ارزیابی میزان تسلط حافظان به مفاهیم قرآنی گفت: باتوجه به اهمیت مفاهیم قرآنی و کاربردی شدن آن ضرورت دارد میزان تسلط حفاظ به مفاهیم قرآنی در مسابقات قرآن به‌عنوان یک امتیاز مثبت لحاظ شود.

میزان تسلط حفاظ به مفاهیم قرآنی نادیده گرفته می شودرویا فضائلی، حافظ کل قرآن کریم و نفر دوم رشته حفظ در سی و پنجمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، در خصوص برگزاری مسابقات قرآن و به ویژه سی و پنجمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور که به میزبانی استان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود و محدودیت‌های رفت‌وآمد ناشی از کرونا، این دوره از مسابقات به شیوه مجازی برگزار شد.

وی ادامه داد: داوران برای جلوگیری از قطعی صدای متسابق با تلفن ثابت و تصویر را از طریق سامانه اسکای‌روم داشتند که خوشبختانه با وجود اینکه مجازی برگزار شد، داوری خوب و رضایت‎بخش بود و با توجه به محدودیت و منع آمد‎وشدها، داوران برجسته و بین‌المللی از شهر اصفهان انتخاب شده بودند و این دوره از جشنواره قرآن و عترت را قضاوت کردند.

این حافظ کل قرآن کریم در خصوص محاسن و معایب شیوه برگزاری مسابقات به صورت مجازی، بیان کرد: این شیوه اگرچه معایبی دارد، اما دارای محاسنی نیز هست، اما در خصوص رشته حفظ داور هادی حفظ که سوالات را مطرح می‌کرد، صدایشان ضعیف بود، ضمن اینکه اگر متسابق در حین اجرای تلاوت با مشکلی برخورد می‎کرد و داور تذکر می‎داد صدا کم بود، اما در مجموع صدا و تصویر در حین برگزاری قطعی نداشت.

وی عنوان کرد: از محاسن شیوه برگزاری کم شدن رفت‌‎وآمدها و در نتیجه پایین آمده هزینه‎ها است، چرا که برای مسابقات به‎ویژه در مرحله کشوری متسابقین از استان‎های مختلف باید گرد هم بیایند که این موضوع هزینه‎های زیادی را برای ستاد برگزاری مسابقات دارد و در شیوه مجازی هزینه ایاب و ذهاب، اسکان و پذیرایی حذف شده است، ضمن اینکه خستگی سفر را برای متسابق و تاثیرات منفی آن را برای اجرای مسابقه ندارد.

ضرورت ساماندهی فضای مجازی برای برگزاری مسابقات قرآنی

نفر دوم رشته حفظ در سی و پنجمین دوره جشنواره قرآن وعترت دانشجویان کشور تصریح کرد: استفاده از تکنولوژی روز و تلفیق آن برای برگزاری و ارائه فعالیت‎های قرآنی نیز ارزشمند است و این نیز از دیگر محاسن برگزاری مسابقات قرآنی به شیوه مجازی است که البته باید این تجهیزات ساماندهی‎تر باشد تا حین برگزاری مسابقات با قطعی همراه نباشد که در این خصوص باید دستگاه‌‎های مسئول همراهی لازم را داشته باشند.

این حافظ کل قرآن کریم در خصوص کسب مقامات خود در مسابقات قرآنی نهادها و دستگاه‎های مختلف، افزود: در مسابقات دانشجویی برای دومین بار است که مقام کسب کردم و سال گذشته در سی ‎و چهارم جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشوری که به میزبانی شیراز برگزار شد، رتبه نخست در رشته حفظ کل را کسب کردم.

وی خاطرنشان کرد: سه سال در مسابقات قرآن اوقاف در مرحله استانی در رشته حفظ کل، 10 و 20 جزء موفق به کسب رتبه اول شدم و در رشته حفظ 20 جزء مسابقات کشوری رتبه دوم را کسب کردم، همچنین در مسابقات قرآن بنیاد شهید در مرحله کشوری حائز رتبه اول شدم.

فضائلی در خصوص اهمیت رشته‌های معارفی و تاثیر آن در زندگی افراد، تصریح کرد: رشته های معارفی هم اکنون در جشنواره قرآن و عترت به عنوان چند بخش از رشته‌های انتخابی متسابقان در نظر گرفته شده و شرکت‌کنندگان در این رشته‌ها با سایر متسابقین به رقابت می‌پردازند و کسب رتبه می‌کنند و این نیز تاثیر خوبی در کاربردی شدن مفاهیم در جامعه دارد.

این حافظ کل قرآن‌کریم ابراز کرد: برای کاربردی شدن رشته‌های معارفی در زندگی ضرورت دارد در مسابقات عملی و شفاهی نیز ارائه مفاهیم قرآنی لحاظ شود، به عنوان مثال در رشته‌ای چون خطابه معارفی قرآنی اگر دانشجو در قالب کنفرانس چند دقیقه‌ای برای هیئت داوران به ارائه بپردازد، بدون شک بهتر در ذهن باقی مانده و از اینکه حفظ لحظه‌ای باشد، جلوگیری می شود.

وی اظهار کرد: به عنوان یک متسابق رشته حفظ پیشنهاد من این است در رشته حفظ نیز هیئت داوران یک سوال مفهومی طراحی کنند و برای پاسخ متسابق یک امتیاز مثبت لحاظ کنند، تا از این طریق علاوه بر سنجش میزان محفوظات حافظ میزان تسلط متسابق به مفاهیم قرآنی را ارزیابی شود.

انتهای پیام
captcha