صداقت، ایمان و تقوا از نشانه‌های مسلمانی
کد خبر: 4059893
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۹
راشدیزدی بیان کرد:

صداقت، ایمان و تقوا از نشانه‌های مسلمانی

حجت‌الاسلام والمسلمین راشد یزدی گفت: مسلمان برای حرکت در صراط مستقیم و رسیدین به عاقبت بخیری به عنوان مقصود نهایی، علاوه بر ایمان و تقوا باید از صفت راستگویی برخوردار باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدکاظم راشد یزدی، سخنران برجسته کشوریبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدکاظم راشد یزدی، سخنران برجسته کشوری، شامگاه گذشته 5 خردادماه، در مراسم سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) که با حضور ائمه جمعه و جماعات، اعضای شورای تامین و اداری، طلاب و اقشار مختلف مردم تشیع و تسنن شهرستان تایباد در حوزه علمیه امام جعفرصادق(ع) این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: ایمان و تقوا برای بر مسلمان واجب است، اما کفایت نمی‌کند، مسلمان اگر بخواهد عاقبت بخیر شود، باید جزء راستگویان باشد، در غیر این صورت از صراط مستقیم منحرف و به مقصود خویش نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه حضرت امام صادق(ع) در روایتی خطاب به صحابه خود، می‌فرمایند: «اگر انجام 6 عمل را متعهد بشوید، بهشت را برایتان تعهد می‌کنم»، افزود: این اعمال شامل راستگویی، امانت‌داری، وفای به عهد، نگاه نکردن به حرام، نخوردن حرام و پاکدامنی هستند.

سخنران این مراسم بیان کرد: همه مسلمانان به اسلوب قرآن آشنا هستند، قرآن دارای سبک است، قرآن شعر و نثر نیست، بلکه مستقل به سبک قرآن است، در چینش کلمات و جملاتش اسراری نهفته و در این طراحی کسی به پای خالقش نمی‌رسد.

وی مطرح کرد: کسی قادر نیست حتی به مانند چند آیه از قرآن را بیاورد، در این کتاب آسمانی آغاز و پایان آیات با مفهوم خاصی نازل شده و حتی در آیات بسیار کوتاهش درس‌های بسیاری نهفته است.

راشدیزدی خاطرنشان کرد: آیات قرآن کریم با کلمات متناسب با مفهوم آیه بسته می‌شود. کسی که حتی حافظ قرآن هم نباشد، می‌تواند از روی مفاهیم آیه کلمه پایانی را بگوید و این نظم از اعجاز قرآن است.

وی تاکید کرد: کلماتی که در پایان آیات نازل شده‌اند، بر حسب مطالبی شامل نکات اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... است، که در قرآن نازل شده و هیچ انسانی نمی‌تواند به این زیبایی جملات را خلق کند.

راشدیزدی در بخشی دیگر از سخنانش به مدیریت سالم اشاره کرد و توضیح داد: جامعه اگر امامش، امامی درست باشد، نجات پیدا می‌کند. جامعه‌ای سالم است که رهبرش عاقل باشد، امام، پیشوا و رهبری که حرف و عملش صادقانه باشد، در یک جامعه سالم نقش اساسی دارند.

مدرس حوزه علمیه خراسان اظهار کرد: هرکسی در هر جایگاهی که قرار دارد، مانند پدر، مادر، معلم، مدیر، کاسب و... هرکدام رهبر گروهی هستند و باید با اعمال و گفتار صادقانه گروه خود را مدیریت کنند.

وی در بخشی دیگر از سخنانش بيان کرد: روزی از پیامبر(ص) سوال کردند یا رسول الله عقل چیست و عاقل کیست؟ ایشان فرمودند: عقل چیزی است که به وسیله آن عبادت می‌شود، خدا و سرانجام دارنده‌اش، بهشت است و عاقل کسی است که متقی باشد، حریف نفسش شود و در جایی که رضای خدا نیست، عمل نکند.

راشدیزدی گفت: پیامبر(ص) فرمودند: مسلمان اگر چهار صفت شامل صداقت در گفتار، اخلاق نیکو، پاکدامنی و امامت‌داری باشد، ضرر نخواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه اسلام مثلث «بداند، بتواند و بخواهد»، را معیار بسیار محکمی برای پذیرفتن یک مسئولیت مشخص کرده، خاطرنشان کرد: اسلام برای انتصاب یک فرد در مسئولیتی، به تخصص، مدیریت و دلسوز بودن آن شخص تاکید دارد، بنابراین یک مسلمان برای انتخاب یک مسئولیت باید این سه ضلع را در نظر بگیرد و در صورت استحقاق، آن را قبول کند و درغیر این صورت خیانت کرده است.

مدرس حوزه علمیه خراسان با بیان روایتی از امام صادق(ع) که فرموده‌اند: علائم بهشتی‌ها صورت باز و چهره گشاده، زبانی نرم، دل مهربان و دوری از بخل است، مطرح کرد: طول دادن رکوع و سجده نشانه مسلمانی نیست، کسی که اعمال و حرفش درست باشد، مسلمان واقعی است.

وی در پایان سخنانش ضمن دعای خیر برای مسلمانان تصریح کرد: حق‌الناس را جدی بگیرید این امر آنقدر اهمیت دارد که خداوند فرموده است، زمانی که اولین قطره خون شهید بر زمین جاری شود، تمامی گناهانش بخشیده می‌شود، جز حق الناس، وای بر ما که این مهم را کوچک می‌شماریم.

همچنیت، این مراسم که با اجرای معنوی مجری برنامه سمت خدا، نجم‌الدین شریعتی، محمدرضا یزدخواستی مداح و ذاکر اهل‌بیت(ع) و با حضور مجید تال شاعر آئینی در حوزه علمیه امام جعفرصادق(ع) در تایباد برگزار شد.

 

صداقت، ایمان و تقوا نشانه مسلمانی است

انتهای پیام
captcha