اصحاب رسانه در اشاعه فعالیت‌های قرآنی نقش‌آفرینی کنند
کد خبر: 4066581
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۴۰۱ - ۰۱:۲۳

اصحاب رسانه در اشاعه فعالیت‌های قرآنی نقش‌آفرینی کنند

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: اصحاب رسانه و خبرگزاری‏‌ها می‏‌توانند بیشترین نقش را در توسعه‏ و اشاعه‏ فعالیت‏‌های قرآنی و اعتقادی ایفا کنند.

میکائیل باقری، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورشبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، میکائیل باقری، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، شامگاه، چهارم تیرماه، در حاشیه مراسم افتتاحیه هفتمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز فرهنگیان سراسر کشور، در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: اصحاب رسانه و خبرگزاری‏‌ها می‏‌توانند بیشترین نقش را در توسعه‏ و اشاعه‏ فعالیت‌‏های قرآنی و اعتقادی ایفا کنند.

وی ادامه داد: در حال برگزاری هفتمین دوره‏ مسابقات قرآن، عترت و نماز فرهنگیان سراسر کشور در پنج رشته قرائت قرآن کریم، حفظ 10 جزء و کل قرآن، نهج‌البلاغه و روش تدریس احکام هستیم.

باقری مهم‏ترین هدف در بخش دانش‌‏آموزی را تربیت قرآنی و اهل‌بیتی دانش‏‌آموزان برشمرد و در بخش فرهنگیان، هدف مهم‏‌تر را شناسایی فرهنگیان علاقه‏‌مند، دغدغه‌‏مند، متعهد و متخصص در این حوزه به واسطه‏ فرآیند رقابتی و قرار گرفتن در چرخه‏ مسابقات، دانست.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: ارتقای دانش و نگرش فرهنگیان و در گام‌‏های بعدی انتقال آن به دانش‌‏آموزان را برآیند این مسابقات برشمرد.

وی با اشاره به ارتقای کیفی مسابقات، به‌ویژه در حوزه‏ مسابقات پژوهشی از هفت سال گذشته که مسابقات فرهنگیان بنیان‌‏گذاری شده است، تصریح کرد: این مسابقات در دو بخش آوایی و پژوهشی برگزار می‏‌شود. در بخش آوایی دانش‌آموزان، مؤسسات و نهادهای بیرون از آموزش و پرورش نیز در ارتقای کیفی نقش دارند، اما در بخش پژوهشی این مسابقات انحصاراً در حوزه آموزش و پرورش بنیان‏گذاری و اجرا می‏‌شود و هر آنچه ارتقای کیفی است، محصول خدمات ارزشمند و انگیزه‌سازی معلمان گران‌قدری بوده که در این مسابقات شرکت کردند.

باقری بیان کرد: هفتمین دوره مسابقات با حضور 350 هزار فرهنگی در مرحله اول، یعنی مرحله مناطق در 730 منطقه‏ آموزش و پرورش کل کشور در دهه‏ مبارک فجر برگزار شده است. از این تعداد، حدود پنجاه هزار نفر به مرحله‏ استانی راه یافتند و در مرحله‏ پایانی 320 فرهنگی از مجموع 32 استان، یعنی از هر استان، 10 نفر در گروه بانوان و آقایان به مرحله کشوری راه یافتند.  

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به شرایط کرونایی در کشور در دو سال گذشته، گفت: مرحله کشوری به صورت غیرحضوری و مجازی برگزار شد، اما امسال بخش مقدماتی به صورت غیرحضوری و بخش نهایی از امروز به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

وی به آسیب‏‌های این نوع برگزاری اشاره کرد و افزود: مهم‏ترین آسیب اینکه برخی حفاظ قرآن کریم در پاسخ‏گویی کتبی ضعیف‏ هستند، حال آنکه در ارائه شفاهی قوی هستند. امسال این بخش از مسابقات را به صورت مقدماتی و غیرحضوری اما برخط برگزار کردیم و ارتباط زنده داوران با مسابقه‌‏دهندگان به شیوه‏ پرسش و پاسخ از یکم تا هفتم خردادماه در مشهد برقرار شد و حافظانی که از 32 استان در دو رشته‏ حفظ 10 جزء و کل قرآن حضور داشتند، به سؤالات شفاهی داوران به صورت برخط پاسخ دادند.

باقری بیان کرد: اکنون شرکت‌کنندگان مرحله پایانی مسابقات در مشهد به صورت حضوری به رقابت خواهند پرداخت. برگزاری مسابقات فردا، 6 تیرماه در چهار سالن ویژه بانوان و دو سالن ویژه آقایان انجام می‌شود و تعداد 24 نفر از داوران بین‌المللی و ملی کشورمان از استان‌های مختلف امر قضاوت را به عهده خواهند داشت.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش افزود: در این مرحله از مسابقات حدود 150 تن از فرهنگیان سراسر کشور در مسابقات حضور خواهند داشت و پس از یک روز رقابت فشرده، روز دوشنبه 6 تیرماه، با برگزاری آیین اختتامیه و معرفی نفرات برتر مسابقات را به پایان خواهیم برد.

وی درخصوص‏ دستاوردهای 6 دوره گذشته این مسابقات گفت: آموزش و پرورش پشتوانه‌‏ای برای برگزاری مسابقات قرآنی در سراسر کشور است. در کشور حدود 110 دستگاه مسابقات قرآنی اعم از مؤسسات دولتی و غیردولتی برگزار می‏‌کنند، مسابقات در دو رده‏ سنی زیر 18 سال و بالای 18 سال، مسابقات زیر 18 سال را وزارت آموزش و پرورش و مسابقات بالای 18 سال را سازمان امور اوقاف و امور خیریه برگزار می‌‏کند.

باقری افزود: اگر امروز شاهد رشد چشمگیر مسابقات کشور از نظر کیفی هستیم و هرگاه نماینده کشور در هر رده‏ سنی به مسابقات بین‌‏المللی سایر کشورها اعزام کردیم، بعید بوده که دست خالی بازگردند، اگر هم این اتفاق افتاده به بهانه‌‏های سیاسی بوده است. در جهان اسلام در برخی رشته‏‌ها به‌ویژه قرائت و حفظ قرآن حرف اول را می‌‏زنیم.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: اختصاصاً  خروجی‏‌های مسابقات فرهنگیان در 6 دوره گذشته، غالباً جزء چهار نفر مسابقات بزرگسال هستند، در سال‌جاری مسابقات بین‌‏المللی برگزار شد و نماینده ایران در بین 80 کشور اسلامی حضور داشت و توانست رتبه نخست را کسب کند. از چهار نفر، دو نفر فرهنگی بوده‌‏اند، یعنی بدون استثناء در 6 دوره گذشته همه نفرات جزء فینالیست‏‌های مسابقات بزرگسالی هستند که توسط سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می‏‌شود.

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، اظهار کرد: قرآن، نسخه شفابخش بشریت است، اگر به آن عمل کنیم، دچار سعادت‌مندی خواهیم شد. روایت سند تحول، رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است. امروز گمشده بشریت، برگشت به معنویت و عمل به قرآن و همچنین سعادت‌مندی دانش‌‏آموزان در گرو عمل به قرآن است.

انتهای پیام
captcha