برگزاری «آیین ورود»، ویژه دانشجویان ورودی 1401 دانشگاه فردوسی
کد خبر: 4089263
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۳

برگزاری «آیین ورود»، ویژه دانشجویان ورودی 1401 دانشگاه فردوسی

گردهمایی «آیین ورود»، ویژه دانشجویان ورودی 1401 دانشگاه فردوسی، در مقطع کارشناسی با حضور رئیس و معاونان دانشگاه و همچنین اساتید و دانشجویان در تالار رودکی این دانشگاه برگزار شد.

برگزاری «آیین ورود»، ویژه دانشجویان ورودی 1401 دانشگاه فردوسیبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، احد ضابط، رئیس دانشگاه فردوسی، امروز 10 مهرماه در گردهمایی «آیین ورود»، ویژه دانشجویان ورودی 1401 در مقطع کارشناسی که با حضور رئیس و معاونان دانشگاه و همچنین اساتید و دانشجویان در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار ‌شد، با تأکید بر جدی گرفتن درس به‌عنوان وظیفه و اولویت اصلی دانشجویان اظهار کرد: ویژگی‌های دانشجوی خوب، از جمله مودب و پرتلاش بودن، شرکت فعال در کارهای فوق ‌برنامه فرهنگی و یادگیری مهارت‌هایی همچون روش‌های حل مسئله خلاقانه، کار تیمی و ... است که در کنار مسائل درسی باید کسب شود.

ارزش دانشجو به تلاشی است که می‌کند

رئیس دانشگاه فردوسی با اشاره به رتبه‌های دانشجویان نوورود گفت: آنچه از این پس اهمیت دارد، تلاش شماست، نه رتبه‌هایی که با آن به دانشگاه وارد شده‌اید، اگر در مدت تحصیل در دانشگاه، وقت گذاشتید و کار کردید، چیزی عایدتان می‌شود و همه ارزش دانشجو به تلاشی است که می‌کند.

وی ادامه داد: تمام تلاش دانشگاه بر مهیا کردن فضا برای کسب مهارت‌هایی است که پس از فراغت از تحصیل بدان‌ها نیاز خواهید داشت، من به شما توصیه می‌کنم مطالبه‌گر باشید و راجع به حقوق خود در دانشگاه مطالعه کنید.

ضابط با بیان اینکه ولی نعمت ما، دانشجویان هستند، گفت: خواسته‌‎های دانشجویان باید برآورده شود، بنابراین در حد مقدورات و امکانات موجود مطالبه کنید، و تمام تلاش ما در دانشگاه بر این است که دانشجویان دوران تحصیل موفقی را طی کنند.

کوله‌بار معنوی خودتان را ببندید

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی حسینی مطلق، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم اظهار کرد: دانشگاه‌ فردوسی با وجود اساتید و دانشجویان برتر به‌عنوان یکی از بهترین دانشگا‌ه‌های کشور شناخته شده است و بالاترین امتیاز شما دانشجویان این است که در شهر امام رضا(ع) در حال تحصیل هستید که آرزوی بسیاری از افراد است و این موضوع بار شما را سنگین می‌کند، بنابراین کوله‌بار معنوی خودتان را ببندید.

 وی با اشاره به دلتنگی دانشجویان دور از خانواده گفت: شما می‌توانید برای رفع دلتنگی‌ها، ساعاتی را در حرم امام رضا(ع) بگذرانید و دانشجوی نمونه کسی است که بتواند در تمامی ابعاد، خودش را رشد دهد و در کنار رشد علمی، به رشد معنوی خود نیز توجه داشته باشد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی ادامه داد: امام علی(ع) می‌فرمایند: «فرصت مانند ابر از افق زندگی می‌گذرد، مواقعی که فرصت‌های خیری پیش می‌آید، غنیمت بشمارید و از آن‌ها استفاده کنید» که دوران دانشجویی نیز به سرعت می‌گذرد، بنابراین با برنامه‌ریزی دقیق از حضور اساتید برتر دانشگاه استفاده کنید.

حسینی مطلق افزود: زیست جدید در دانشگاه با دوستان جدید و خوابگاه، محدودیت‌هایی برای شما ایجاد که موجبات رشد شما را فراهم می‌کند، بنابراین نترسید و به استقبال تغییرات بروید، هر کدام از تغییرات، راهی را برای شما باز می‌کند که در آینده همین تجربیات می‌تواند راهگشای مشکلات باشد.

وی تصریح کرد: مجموعه دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز تلاش می‌کند دوشادوش دیگر مسئولان دانشگاه، فضایی را برای فعالیت‌های معنوی و فرهنگی دانشجویان فراهم آورد، از جمله اعزام دانشجویان به کربلا و نجف در اربعین حسینی، ارائه مشاوره‌های دینی و نیز کمک‌رسانی در بحث ازدواج دانشجویان در مرکز هم‌رسانی که از دیگر فعالیت‌های این نهاد است.

دریچه‌ای تازه برای دنیای خودتان باز کنید

بختیار شعبانی ورکی، معاون آموزشی دانشگاه فردوسی نیز در این مراسم با اشاره به قدمت 70 ساله دانشگاه فردوسی مشهد، تحصیل در این دانشگاه را افتخار بی‌بدیلی برشمرد و گفت: این دانشگاه بیش از 28  هزار دانشجو دارد و در سطح ملی و بین‌المللی شناخته شده است، همچنین بیش از 2500 دانشجوی بین‌المللی در این دانشگاه در حال تحصیل هستند.

معاون آموزشی دانشگاه فردوسی بیان کرد: این تنوع و تکثر فرصت است، از مرزهای محلی خارج شوید و در کنار درس و تحصیل با دیگر فرهنگ‌ها آشنا شده و سبک زندگی آن‌ها را مشاهده کنید و از امکان فراگیری زبان‌های کشورهای دیگر توسط تعامل با دانشجویان سایر کشورها بهره ببرید و دریچه‌ای تازه برای دنیای خودتان باز کنید.   

شعبانی ورکی با اشاره به دو اصطلاح مهارت‌آموزی (آماده شدن برای آنچه از قبل شناخته شده) و تحصیل (آماده شدن برای دنیای ناشناخته‌ها) ادامه داد: برای اینکه در طول تحصیل برای دنیای در حال تغییر آماده شوید، لازم است یکسری شایستگی‌ها را در خود تقویت کنید. فرمول این تعالی، بزرگ شدن و شکوفایی برآیند هدفی است که در زندگی مشخص می‌شود. برای این هدف به عواملی نیاز است؛ شایستگی و مهارت کار کردن با دیگران و با تکنولوژی، منش، مشخصه‌های اخلاقی انسان رشدیافته و شکوفا شده و اینکه به دیگران هم کمک و خدمت دهیم و در اندیشه ساختن و پرداختن دنیایی باشیم که در آن زندگی می‌کنیم.  

وی با اشاره به عوامل مؤثر در موفقیت انسان‌ها از جمله خانوادگی، بیولوژی، فیزیولوژی، تاریخی، اجتماعی و روان‌شناختی بیان کرد: همه این عوامل می‌توانند تحت‌الشعاع یکی دیگر از عوامل قرار گیرند و آن عامل روان‌شناختی است، بنابراین کشف خودتان، می‌تواند مهم‌ترین کشف زندگی‌تان باشد. 

ابوالفضل غفاری، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم تصریح کرد: معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی در ۶ حوزه مختلف فعالیت می‌کند که شامل مدیریت فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانه، مدیریت رفاه و سلامت دانشجویان، مدیریت تربیت بدنی، مرکز مشاوره و توانمندسازی دانشجویان، شورای انضباطی دانشجویان و گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: مدیریت تربیت‌بدنی، انواع فعالیت‌های ورزشی در زمینه‌های مختلف را در دانشگاه ارائه می‌دهد و مرکز مشاوره، خدمات بسیاری از جمله برگزاری کارگاه‌های مختلف در حوزه مهارت‌های زندگی، تعامل با دیگران، مهارت‌های تحصیلی، مهارت‌های پیش از ازدواج و پس از ازدواج را برگزار می‌کند.

وی بیان کرد: ملاصدرا به دانشجویان خود نصیحت می‌کرد که اول از همه تقلید نکنید، زیرا تقلید کردن برای فردی که کار معرفتی و دانشی انجام می‌دهد، درست نیست و اگر تقلید کنید در جا می‌زنید. بنابراین مهارتی را در خود پرورش دهیم که از تفکر نقاد به وجود می‌آید. دوم اینکه گناه نکنید و فردی که گناه می‌کند می‌تواند عالم خوبی شود، اما نمی‌تواند به حکمت دست پیدا کند، بنابراین اگر به دنبال حکمت هستید حتما گناه آن دریچه‌های مختلفی را که داریم، به روی حکمت می‌بندد.

غفاری خاطرنشان کرد: سومین نصیحت این بود که دنبال ثروت نباشید، زیرا هدف اصلی باید خدمت باشد و اینکه در جامعه موثر باشیم. ثروت و شغل آثار آن مهارت و توانمندی است که به دست می‌آوریم. چهارمین نصیحت این است که به دنبال مقام نباشید و اگر بخواهیم هدف اصلی را دنبال کنیم باید دنبال تعالی باشیم و برای خدا درس بخوانیم.

انتهای پیام
captcha