احیاء فرهنگ اهداء کتاب، یک ضرورت است
کد خبر: 3828094
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی؛

احیاء فرهنگ اهداء کتاب، یک ضرورت است

گروه فرهنگی- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت:دستگاه‌ها برای تقدیر از برگزیدگان جشنواره‌ها به جای کتاب از تابلوهای نفیس استفاده می‌کنند، درحالی که باید فرهنگ هدیه کتاب احیا شود.

احیاء فرهنگ اهداء کتاب یک ضرورت استبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، شامگاه گذشته 26 تیر ماه دومین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با حضور حسن جعفری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و دیگر اعضای انجمن در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در این جلسه اظهار کرد: باید آسیب شناسی شود که چرا فضاهای اختصاص یافته به عنوان کتابخانه در ادارات و دستگاه‌ها با استقبال کارمندان مواجه نشده است.
جعفری افزود: باید نظرات دستگاه‌های اجرایی در این زمینه دریافت شود و مطابق با نتایج آسیب شناسی، برنامه ریزی لازم برای فعال شدن مجدد و تجهیز فضاهای کتابخانه‌ای انجام گیرد.
وی تصریح کرد: دستگاه‌‎های اجرایی باید اعلام کنند که عدم استفاده بهینه از کتاب‌های موجود در کتابخانه ادارات چه دلیلی دارد و برای فعال شدن مجدد فضاهای کتابخانه‌ای چه اقدامی باید در دستورکار قرار گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه فرهنگ هدیه کتاب در سنوات گذشته نهادینه شده بود، ادامه داد: متاسفانه امروز این فرهنگ تغییر کرده است و دستگاه‌ها برای تقدیر از برگزیدگان جشنواره‌ها به جای کتاب از تابلوهای نفیس استفاده می‌کنند، درحالی که باید فرهنگ هدیه کتاب احیا شود.
جعفری در ادامه سخنان خود بر لزوم استفاده از فضای مجازی برای نشر کتاب تاکید کرد و گفت: امروزه فضای مجازی مرزهای فیزیکی را کنار زده است، بنابراین باید از این ظرفیت برای تولید محتوای فرهنگی استفاده بهینه شود و در این زمینه نخبگان دانشگاهی به خوبی می‌توانند مشارکت داشته باشند.
وی تصریح کرد: برای معرفی کتاب و تشویق اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان به مطالعه کتاب باید از ظرفیت قالب‌های هنری مانند فیلم، سریال و انیمیشن استفاده شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه کتابخوانی باید به عنوان یک ارزش در جامعه تلقی شود، افزود: با تحقق این مهم، زمینه ورود خیران به موضوع ساخت کتابخانه و ترویج کتاب و کتابخوانی بیش از پیش فراهم خواهد شد.
حجت‌الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی نیز در این جلسه با اشاره به ابتکار انجمن کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی در معرفی کتاب با حضور نویسندگان بومی استان در جلسات انجمن گفت: در جلسه قبلی انجمن کتابخانه‌های عمومی استان، کتاب«دختران هم شهید می‌شوند» معرفی شد که در این جلسه نویسنده کتاب درخواستی مبنی بر نامگذاری مکانی فرهنگی در استان به نام شهیده قهرمان داستان کتاب عنوان کرد.
وی ادامه داد: در راستای تحقق این درخواست در روز میلاد حضرت معصومه(س) و روز دختر مراسم خوانش کتاب«دختران هم شهید می‌شوند» همراه با نامگذاری سالن مطالعه خواهران کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد به نام«شهیده مهری زارع عباس آبادی» با حضور مسئولین کشوری و استانی برگزار شد.
سبزیان در ادامه با اشاره به برگزاری نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در سال جاری از مشارکت چشمگیر علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی در استان خراسان رضوی در این جشنواره خبر داد و یاد آور شد: با حمایت و همکاری دستگاه‌های اجرایی استان در نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی 210 هزار نفر از استان خراسان رضوی در این جشنواره شرکت کردند که همانند هشتمین دوره جشنواره در سال گذشته استان خراسان رضوی رتبه اول بیشترین مشارکت را به خود اختصاص داد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در ادامه با اشاره به افتتاح کتابخانه عمومی مشارکتی «شهید مهدی محمدی مفرد» با همکاری قرارگاه منطقه‌‌ای نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در شمال شرق كشوراز همکاری و همراهی اعضای انجمن کتابخانه‌های عمومی استان و دیگر دستگاه‌های اجرایی در خصوص افتتاح این کتابخانه تشکر کرد.
سبزیان همچنین با اشاره به افتتاح ساختمان اداری اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی بعد از 15 سال اجارنشینی این دستگاه فرهنگی از شهرداری و شورای شهر و سازمان همیاری‌های استانداری در مساعدت برای وصول مطالبات معوق و واگذاری این ساختمان تشکر کرد.
وی در ادامه به دیگر برنامه‌های عمرانی و فرهنگی انجام شده و در حال انجام اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان اشاره کرد و افزود: کلنگ زنی کتابخانه مرکزی نیشابور و افتتاح کتابخانه عمومی مولانا در شهرستان تایباد نیز از دیگر برنامه‌ها و فعالیت‌های انجام شده در روزهای گذشته و همزمان با ایام دهه کرامت بود.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی کلنگ زنی کتابخانه مرکزی سبزوار، دومین کتابخانه عمومی شهر شاندیز، کلنگ زنی کتابخانه عمومی روستای شامکان و شهر روداب سبزوار، افتتاح کتابخانه عمومی شهدای روستای ابویسان شهرستان جغتای، افتتاح کتابخانه عمومی خیرساز ناوی شهرستان سبزوار و افتتاح کتابخانه عمومی روستای انداده شهرستان جوین را ازجمله برنامه‌هایی عنوان کرد که تا پایان دهه ولایت به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی انجام خواهد شد.
وی پیگیری ایجاد کتابخانه در 11 شهر فاقد کتابخانه استان خراسان رضوی از جمله شهر بار و قدمگاه شهرستان نیشابور، شهر رباط سنگ شهرستان تربت حیدریه، شهرشادمهر شهرستان مه ولات، شهر نشتیفان شهرستان خواف، شهرهای فرهادگرد و سفید سنگ شهرستان فریمان، شهر کندر شهرستان خلیل آباد، شهرمزداوند شهرستان سرخس، شهر مشکان شهرستان خوشاب و شهر سمیع آباد شهرستان تربت جام و همچنین نامه به فرمانداران این شهرستان‌ها را برای پیش بینی بودجه لازم از دیگر اقدامات اداره کل عنوان کرد.
سبزیان با اشاره به عضویت تنها پنج درصد از بانوان باسواد استان در این کتابخانه‌های عمومی، گفت: با در نظر گرفتن عضویت بانوان در کتابخانه‌های آستان قدس، دانشگاهی و تخصصی، باز هم میزان قابل توجهی از بانوان با سواد استان عضو هیچ کتابخانه‌ای نیستند و بر همین اساس اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان به جهت افزایش علاقه‌مندی بانوان به کتاب و کتابخوانی طرح‌ها، ایده‌ها و برنامه‌های مختلفی را اجرا کرده است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی برگزاری همایش اعضای انجمن‌های عمومی کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی در شهریورماه سال جاری را از دیگر برنامه‌های اداره کل عنوان کرد.
سیده کوکب موسوی، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه با اشاره به پیگیری ایجاد موزه‌ای به نام والیان و استانداران خراسان رضوی در طول تاریخ از ایجاد این بخش در کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد خبر داد.
وی ادامه داد: در بازدید از کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) و اعلام آمادگی این مجموعه بزرگ فرهنگی برای ایجاد این موزه در کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) امیدورایم در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان نیز این طرح مصوب شود.
مديركل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه از برنامه‌های انجام شده در حوزه زنان و بانوان توسط اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی تقدیر کرد.
فرشته سلجوقی ادامه داد: زنان اولین مربی هر انسان هستند و به عنوان ستون و محور فعالیت هر خانواده نقشی موثر و تاثیرگذاری در جامعه برعهده دارند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری نشست کتاب خوان ویژه بانوان مدیر استان در سالروز وفات حضرت خدیجه(س)، ایجاد فضای مناسب برای حضور خانواده‌ها و کودکان در کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد و همچنین توجه به امر کتاب و کتابخوانی در روستاهای شاخص در طرح شناسایی روستاهای پاک با قرار دادن شاخصه روستای کتاب خوان با فاکتور مطالعه حداقل یک کتاب توسط بانوان روستا در طول سال از جمله برنامه‌های حوزه کتاب و کتابخوانی با محوریت زنان بوده است.
شایان ذکر است در ابتدای جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی کتاب«راهی برای رفتن» با موضوع سرگذشت زنی مبازر و ایثارگر از ایام انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس از انتشارات سوره مهر توسط مریم عرفانیان نویسنده بومی کتاب معرفی شد و در ادامه مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان از برگزاری مراسم خوانش این کتاب در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
انتهای پیام

captcha