چشم‌انداز ۱۴۱۰ آستان قدس رضوی؛ ماموریت‌ها، اهداف و سیاست‌ها
کد خبر: 3948930
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۵

چشم‌انداز ۱۴۱۰ آستان قدس رضوی؛ ماموریت‌ها، اهداف و سیاست‌ها

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی در افق 1410، باید پوياترين، کارآمدترین، هم‌افزاترين و اثرگذارترین نهاد اسلامی در جهان باشد، این جایگاه، بخشی از چشم‌اندازی است که با انجام مأموریت‌های این آستان طی 10 سال آینده حاصل خواهد شد و در سند«سیاست‌های کلان» بر تحقق آن تأکید شده است.

چشم‌انداز ۱۴۱۰ آستان قدس رضوی؛ ماموریت‌ها، اهداف و سیاست‌هابه گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از آستان نیوز، مصطفی خاکسار قهرودی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، درخصوص جزئیات سند سیاست‌های کلان آستان قدس رضوی که توسط حجت‌الاسلام و المسلمین احمد مروی، تولیت این آستان ابلاغ شد، اظهار کرد: ابلاغ این سند و تصویر وضعیت مطلوب آستان، فرصت ارائه خدمت آگاهانه و هدفمند خادمان حضرت‌رضا(ع) به زائران ایشان و همه آن‌هایی که چشم امید به این آستان مقدس دارند، بیش از گذشته فراهم ساختند.

وی ادامه داد: نکته مهمی که باید در آغاز به آن اشاره کنم این است که ما برای تدوین سند سیاست‌های کلان، دو سند قبلی آستان قدس رضوی را مورد توجه قرار دادیم و از نقاط قوت آن‌ها در تدوین سند جدید بهره گرفتیم. هدف ما این بوده که بتوانیم اسناد قبلی را با لحاظ‌کردن شرایط امروز، نیازها و مأموریت‌های جدید، به‌روز رسانی کنیم و با بالابردن سطح دقت خود، سندی جامع‌تر و کامل‌تر داشته باشیم. برای این مهم، از هم‌اندیشی کارشناسان و نخبگان مختلف و همچنین خبرگان بیرون از مجموعه آستان قدس رضوی نیز بهره بردیم؛ چرا که معتقدیم نظرات، ایده‌ها و نقدهای این افراد می‌تواند به ارتقای کیفیت ارائه خدمات کمک کند. در نهایت پس از یک سال کار فشرده و همفکری یک جمع نخبگانی، به لطف خدا و عنایت حضرت رضا(ع)، این سند تکمیل شد و تولیت معزز آستان قدس رضوی نیز آن را ابلاغ کردند.

خاکسار قهرودی با اشاره به ضرورت نوشتن این سند، بیان کرد: به دو دلیل مهم نوشتن چنین سندی ضرورت داشت. دلیل اول اصلاح نگاه‌ها، رویکردها، تدقیق و به‌روز رسانی مأموریت‌ها در آستان قدس رضوی، به‌ویژه با عنایت به مأموریت‌های ابلاغ شده در حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی برای انتصاب تولیت این آستان بود. دومین دلیل هم نیازها و اقتضائاتی است که به مرور زمان ایجاد می‌شود و بنابراین لازم بود اسناد گذشته بازبینی و سندی جدید تدوین شود. حالا این سند چارچوبی برای دقیق‌کردن جهت‌گیری‌ها و هم‌افزایی مجموعه‌های آستان قدس رضوی ایجاد می‌کند تا ما بتوانیم از موازی‌کارها و تضییع توان در بخش‌های مختلف جلوگیری کنیم و ضمن پرهیز از عملکرد جزیره‌ای با حرکتی هماهنگ، آگاهانه و در مسیر درست، برای تحقق اهداف و رسیدن به چشم‌انداز تلاش کنیم.

وی با اشاره به ساختار و جزئیات این سند، افزود: از نظر علمی در تدوین چنین اسنادی، ابتدا مأموریت‌ها تدوین می‌شود تا بدانیم مجموعه‌ای مانند آستان قدس رضوی در حال حاضر باید در چه حوزه‌هایی ایفای نقش کند. در این زمینه پس از بررسی اسناد بالادستی به ویژه حکم ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری به تولیت محترم، به مؤلفه‌هایی رسیدیم که به عنوان مأموریت‌های آستان قدس رضوی مد نظر قرار گرفتند؛ از جمله«توسعه و تعالی زیارت»، «خدمتگزاری به زائران و مجاوران آن حضرت، به ویژه نیازمندان»، «تبیین معارف اسلام ناب محمدی با تأکید بر آموزه‌های رضوی»، «اجرای کامل نيّات واقفان» و «گسترش بهینه موقوفات و نذورات».

قائم مقام تولیت استان قدس رضوی تصریح کرد: مرحله بعد این بود که مشخص شود در صورت انجام صحیح این مأموریت‌ها، نقطه مطلوب و ایده‌آلی که به آن دست خواهیم یافت، چه خواهد بود. این همان چیزی است که در سند به عنوان چشم‌انداز آمده و برای رسیدن به آن بازه زمانی 10ساله تعیین شده است.

انتهای پیام
captcha