ثبت‌نام پذیرش حوزه­‌های علمیه برادران تمدید شد
کد خبر: 4057154
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶

ثبت‌نام پذیرش حوزه­‌های علمیه برادران تمدید شد

معاون آموزش حوزه‌‌های علمیه، گفت: با توجه به درخواست­‌های مکرر در خصوص تمدید ثبت‌نام پذیرش حوزه‌‌های علمیه برای سال تحصیلی 1402-1401، سامانه ثبت‌نام تا پایان اردیبهشت 1401 همچنان فعال خواهد بود.

مهدی رستم نژادبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی رستم‌نژاد، معاون آموزش حوزه‌‌های علمیه، 25 اردیبهشت ماه در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به درخواست­‌های مکرر در خصوص تمدید ثبت‌نام پذیرش حوزه‌‌های علمیه برای سال تحصیلی 1402-1401، سامانه ثبت‌نام تا پایان اردیبهشت 1401 همچنان فعال خواهد بود.

وی در ادامه افزود: بنابراین داوطلبان محترم از تمامی مقاطع تحصیلی متوسطه اول (با حداقل قبولی پایه هشتم) و نیز متوسطه دوم و مقاطع دانشگاهی، که به دلایل مختلف موفق به ثبت‌نام و یا تکمیل ثبت‌نام خود نشد‌ه‌اند می­‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی پذیرش به آدرس www.paziresh.ismc.ir  ثبت­ نام خود را انجام و یا تکمیل کنند.

رستم‌نژاد اظهار کرد: با توجه به ضرورت شایسته‌گزینی در حوزه­‌های علمیه، ابعاد شخصیتی، تربیتی و علمی داوطلبان، طی فرایندی مشخص مورد بررسی و ارزیابی قرار می­­گیرد و داوطلبان محترم پس از ثبت‌نام و طی موفقیت‌آمیز مراحل پذیرش و کسب امتیازات لازم در تمامی مراحل، به عنوان طلبه رسمی در یکی از مدارس علمیه سراسر کشور، پذیرش و مشغول به تحصیل خواهند شد.

وی ادامه داد: در اولین مقطع تحصیلی حوزوی، طلاب همراه با تربیت و تهذیب نفس، مرحله آشنایی با علوم پایه و معارف اسلامی بر اساس قرآن و مکتب اهل‌ بیت(ع) را طی خواهند کرد. این دوره به طور متوسط بین 3 تا 6 سال طول می­‌کشد.

ادامه تحصیل در مقاطع عالی حوزوی

معاون آموزش حوزه‌‌های علمیه یادآوری کرد: طلاب در ادامه فراگیری علوم و معارف اسلامی، می‌توانند متناسب با علاقه و استعداد خود، تحصیلات تکمیلی خود را در یکی از رشته­‌های تخصصی و گرایشی علوم اسلامی در سطوح 2، 3 و 4 (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) ادامه دهند.

وی ادامه داد: این رشته­‌های تخصصی و گرایشی در 16 حوزه دانشی و بیش از 400 رشته و گرایش ضمن درختواره دانشی رشته­‌های تخصصی حوزه‌‌های علمیه تعریف و مطابق با نقشه اجرائی آن در سطح کشور در حال گسترش و اجراست.

رستم‌نژاد افزود: هر یک از طلاب با گذراندن تحصیلات تکمیلی حوزوی می‌­توانند در راستای مأموریت­‌های حوزوی در یکی از شئون روحانیت در عرصه­‌های مختلف همچون تعلیم و آموزش، تربیت و اخلاق،  تبلیغ و هدایت، اجت‌هاد، مدیریت و غیره در پاسخگویی به نیاز‌های حوزه، جامعه در سطح ملی و بین­الملل ایفای نقش کنند.

شرایط و صلاحیت­‌های لازم برای پذیرش

وی با اشاره به شرایط عمومی داوطلبان حوزوی بیان کرد: برخورداری از صلاحیت‌­‌های اعتقادی، اخلاقی و اجتماعی، اعتقاد و التزام به ولایت‌فقیه و نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران، تابعیت جمهوری اسلامی ایران، برخورداری از سلامت جسمی و روحی و  نداشتن منع قانونی از نظر نظام وظیفه است.

وی افزود: حفظ قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه، خانواده ایثارگران، رتبه‌‌های برتر علمی کشوری، از جمله ویژگی­‌هایی است که دارای امتیاز بوده و داوطلب گرامی در اولویت پذیرش قرار می‌گیرد.

مراحل پذیرش

رستم‌نژاد اظهار کرد: به منظور شایسته گزینی، پذیرش داوطلبان طی فرایندی مشخص انجام می‌شود که این فرایند شامل مصاحبه، مشاوره، تحقیقات میدانی، آزمون ورودی، دوره­‌های میثاق تربیتی و آموزشی و سنجش سلامت از ابتدای ثبت‌نام شروع و تا آغاز سال تحصیلی (مطابق تقویم پذیرشی) ادامه دارد که این فرایند به دلیل حساسیت و لزوم دقت در آن، بیش از 6 ماه طول می‌­کشد.

وی تأکید کرد: زمان‌بندی و برنامه‌ریزی انجام این مراحل توسط مدیریت­‌های استانی و در هر منطقه و استان متناسب با اقتضائات همان منطقه صورت گرفته و توسط مدارس علمیه انجام می­‌شود.

آزمون ورودی

معاون آموزش حوزه‌‌های علمیه تصریح کرد: ارزیابی علمی داوطلبان از طریق بررسی سوابق تحصیلی چند سال گذشته آنان و همچنین آزمون ورودی متمرکز که در تاریخ 31 تیرماه در بیش از 50 مرکز آزمون در سراسر کشور برگزار می­‌شود انجام خواهد شد. نتایج آزمون در تاریخ 22 مرداد از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سنجش و پذیرش حوزه­‌های علمیه به اطلاع داوطلبان رسانده می­‌شود.

دوره میثاق آموزشی و شروع سال تحصیلی

وی ادامه داد: آخرین مرحله از مراحل پذیرش برگزاری دوره میثاق آموزشی است که با شروع سال تحصیلی آغاز می­شود. با پایان پذیرفتن این دوره، داوطلبانی که موفق به گذراندن تمام مراحل پذیرش و کسب امتیاز لازم از تمام مراحل شد‌هاند به عنوان طلبه رسمی شناخته شده و مطابق ضوابط به تحصیلات خود ادامه داده و از خدمات حوزوی بهره­‌مند می‌­شوند.

رستم‌نژاد در پایان گفت: داوطلبان می­‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع‌رسانی سنجش و پذیرش حوزه­‌های علمیه، مراجعه کنند؛ همچنین می­‌توانند جهت دریافت پاسخ سؤالات خود و یا راهنمایی و مشاوره به مدیریت­‌های استانی و مدارس علمیه سراسر کشور مراجعه کنند.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاع کامل از شرایط ثبت‌نام و مراحل پذیرش، به مدیریت‌‌های استانی و مدارس علمیه تحت پوشش مرکز مدیریت حوزه‌‌های علمیه در سراسر کشور و یا پایگاه اطلاع‌رسانی پذیرش حوزه­‌های علمیه به نشانی اینترنتی (www.paziresh.ismc.ir) یا کانال پذیرش در ایتا به نشانی اینترنتی  https://eitaa.com/pazireshhowzeh مراجعه کنند.

انتهای پیام
captcha