هشتاد استاد و پژوهشگر اقتصاد اسلامی در نامهای به رئیسجمهور، راهکارهایی برای بهبود معیشت مردم و حل مشکلات اقتصادی با تکیه بر اقتصاد مقاومتی ارائه کردند.
در چهلویکمین رویداد «کافه محفل» با موضوع «پایایی و استمرار کسبوکارهای نوپا با رویکرد اسلامی» راهکارهای تابآوری کسبوکارها در مواجهه با بحرانها بررسی شد و به ضرورت سناریونویسی برای شرایط جنگ، تحریم، برزخ اقتصادی و حتی ثبات پرداخته شد.
چهلویکمین نشست «کافه محفل» با عنوان «پایایی و استمرار کسبوکارهای نوپا در شرایط بحران» به همت مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی وابسته به جهاددانشگاهی، فردا، چهارشنبه ۲۵ تیر در سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانشبنیان جهاددانشگاهی برگزار میشود.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه حفظ و تقویت آرامش مردم راهبرد یک سال گذشته دولت بود از تلاشها و زحمات بنگاههای تولیدی و زنجیره توزیع مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم به ویژه در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی قدردانی کرد و گفت: باید از نگاه عمیق و دقیق این بخش اقتصادی کشور در دولت برای حل مشکلات استفاده و تبدیل به راهبرد کنیم.
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه سلطه دلار بر اقتصاد ایران نگرانکننده است، گفت: اقتصاد ایران عملاً به گروگان دلار درآمده است و با دست خودمان به «سرباز آمریکا» در ایران، یعنی دلار، قدرت دادیم تا فرماندهی قیمتها را در داخل کشور به دست گیرد.
در حالیکه پول در نگاه اسلامی صرفاً ابزار سنجش ارزش است، ساختار اقتصادی کشور با خلق بیرویه پول بدون پشتوانه، نهتنها این مفهوم را تحریف کرده، بلکه اعتماد مردم به نظام پولی و حتی مشروعیت اقتصادی حکومت را متزلزل ساخته است.
یک کارشناس مسائل پولی و بانکی تولید ساختار بومیسازی مالی و پولی کشور را یکی از راهحلهای اساسی برای برونرفت از وضعیتهای دشوار اقتصادی بهویژه در دوران پس از جنگ یا در شرایط گذار اقتصادی عنوان کرد و گفت: بومیسازی ساختار مالی کشور به معنای تطبیق سیستمهای مالی با شرایط، نیازها و فرهنگ خاص ایران نه تقلید صرف از مدلهای خارجی است.
کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه حفظ وحدت ملی در جنگ ۱۲ روزه مرهون همدلی و ایثار مردم است، گفت: برای تداوم این مسیر، مسئولان باید پروتکلهای اقتصادی ویژه شرایط بحران را تدوین کنند و مشارکت مردمی را گسترش دهند.
معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران نقش تعاونیها را در پیوند اقتصاد و اجتماع بیبدیل دانست و با اشاره به تجربه مشارکت مردمی در دوران دفاع مقدس و بحرانهای اخیر از جمله جنگ ۱۲روزه، تأکید کرد: باید از سرمایههای اجتماعی کشور برای توسعه اقتصادی و تقویت وحدت ملی بهره گرفت و مشارکت اقتصادی مردم را نهتنها در شعار، بلکه در عمل محقق کرد.
مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیهای ضمن تکذیب خبر شارژ مرحله سوم تخصیص اعتبار کالابرگ الکترونیکی برای خانوار دهکهای چهارم تا هفتم در روز سهشنبه ۱۷ تیرماه اعلام کرد که زمان شارژ این مرحله به زودی اطلاعرسانی خواهد شد.