کد خبر: 4003868
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲
خطیب جمعه تهران:

علامه حسن‌زاده آملی حلاوت وجود حق تعالی را چشید

امام جمعه موقت تهران گفت: مرحوم علامه حسن‌زاده آملی فردی بود که خداوند ایشان را از علم وراثتی برخوردار و با چشیدن این حلاوت، رنگ و بوی خدایی در وجودشان تجلی پیدا کرد.

علامه حسن‌زاده آملی، حلاوت وجود حق تعالی را چشیدبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، شامگاه گذشته 18مهرماه، در مراسم بزرگداشت علامه حسن‌زاده آملی که با حضور جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه خراسان در تالار شهر برگزار شد، اظهار کرد: مرحوم علامه حسن‌زاده آملی از زمانی‌که طلبه شد در تحصیل علم، موجد به تمام علوم بود، به گونه‌ای که خداوند همه منابع و مأخذ علم را در اطراف ایشان چیده بود.

وی بیان کرد: زمانی‌که ایشان به تهران آمد شاگرد افرادی چون مرحوم الهی قمشه‌ای، مرحوم علامه شعرانی و آیت‌الله رفیعی قزوینی بود که علاوه بر این بزرگان، توانست از اساتید دیگری نیز بهره‌مند شود و همواره در تحصیل خود به اندازه‌ای جدی بود که مرحوم علامه شعرانی با شاگردهای مستعدی که در محضرش می‌آمدند، مرحوم حسن‌زاده را سرآمد آن‌ها می‌دانست.

امام جمعه موقت تهران بیان کرد: جدیت و تلاش مرحوم علامه حسن‌زاده آملی به گونه‌ای بود که طی روز دروس فقه، عرفان، طب، ریاضیات، حکمت و فلسفه را می‌خواند و به همین دلیل بود که استاد بزرگوارش، ایشان را به‌عنوان نمونه به سایر شاگردان خود معرفی می‌کرد.

صدیقی اظهار کرد: در حقیقت کسی که زحمت در علم را بر خود هموار کند، قطعاً جدیت در این راه برای او نتیجه‌بخش خواهد بود، همانگونه که مرحوم حسن‌زاده نیز اینگونه بود و همواره از عمر خود در علومی چون علوم ذهنی و حوزوی و در برخی از علوم دانشگاهی مانند نجوم، هیئت و ریاضیات با تمام ظرفیت استفاده و در نهایت نیز به مراتب عالیه دست پیدا کرد.

وی بیان کرد: در واقع علامه حسن‌زاده آملی علاوه بر علوم درسی، حوزوی و کتابی از علم وراثتی نیز برخوردار بود.

امام جمعه موقت تهران گفت: آیت‌الله بهجت به طلبه‌ها سفارش می‌کردند که شما به یقینیات خود عمل کنید و این حدیث شریف را نیز به آن‌ها گوشزد می‌کردند و می‌گفتند «شما هرچه در طلبگی و متدینین از رساله‌های عملی آموخته‌اید، خطوط قرمز دین را رعایت کنید و اگر کسی به دین عمل کرد خداوند یک نوع علم دیگری به او می‌دهد که وراثتی است.»

صدیقی اضافه کرد: در حقیقت این علم وراثتی همان علمی است که خداوند به علامه حسن‌زاده آملی داده است و ایشان از چنین علمی برخوردار بود و همواره آنچه را که می‌آموخت به آن نیز عمل می‌کرد.

وی بیان کرد: از طرفی نیز علامه حسن‌زاده را باید اینگونه معرفی کرد که ایشان حکیم، عارف به عرفان عملی، عارف به عرفان نظری، فقیه، ملا و اهل ریاضت و جزء مرتاض‌های متتشرع بود و مدت‌های طولانی را تا صبح بیدار می‌ماند و به علم مشغول بود که به واسطه این فعالیت‌ها و اقدامات خالصانه، خدای متعال ایشان را از یک نور و یک علم وراثتی خاصی برخوردار کرده بود.

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: در حقیقت این علم وراثتی که علامه حسن‌زاده از آن برخوردار بود، آموختنی نیست، بلکه این علم به نوعی حلاوت وجود حق تعالی است و این حلاوت را باید چشید و علامه حسن‌زاده نیز این حلاوت را چشید و از این‌رو است که رنگ و بوی خدایی در وجود ایشان تجلی پیدا کرد.

انتهای پیام
captcha