حجتالاسلام والمسلمین سید حسن وحدتی شبیری، مدیر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع)، در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، به مناسبت 13 دیماه و دومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، اظهار کرد: زمانیکه انقلاب اسلامی در ایران پیروز شد، بسیاری از افراد بر این باور بودند نسلی که واقعه عاشورا را آفریدند، نسلی که جنگهای صدر اسلام را با پیروزی مسلمانان به پایان رساندند و نسلی که عاشق شهادت بودند و قرآن نیز از آنها حکایت میکند، دیگر روی کار نخواهد آمد. اما این در حالی است که زمانیکه یک فقیه مخلص و انسان باصفایی همچون امام(ره) که مجسمه ناب عرفان الهی بود، جلودار شد، آن دسته از جوانانی که فکر نمیکردیم اهل اخلاص، فداکاری و ایمان باشند در جبههها حضور یافتند و از حریم دین، اسلام و سرزمین اسلامی دفاع کردند و هشت سال جنگ را در مقابل دشمن تا دندان مصلح پیش بردند و اجازه ندادند که یک وجب از خاک کشور ما در دست دشمنان باقی بماند.
وی عنوان کرد: در حقیقت اگر همین جلوداری را علمای اسلام در زمان قاجاریه داشتند، مردم اجازه نمیدادند که یک وجب از خاک کشور جدا شود و در اختیار بیگانگان قرار گیرد. من اطمینان دارم که خداوند پشتیبان این نظام و انقلاب است و از شهید سلیمانی، هزاران سلیمانی در ساحتهای مختلف روی کار خواهد آمد.
مدیر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع) گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری، اهمیت کاری که شهید سلیمانی انجام داد بسیار بیشتر از کاری است که سردار سلیمانی انجام داد. خون شهید سلیمانی کاری را خواهد کرد و تأثیری را خواهد گذاشت که حضور فیزیکی ایشان در زمان حیات خود تا این اندازه کار نکرده بود و البته تأثیر گذار نبود و قطعاً سلیمانیهای زیادی تربیت خواهند شد و این در حالی است که در حال حاضر نیز خون شهید سلیمانی در رگهای جوانهای مسلمان و مستضعفان عالم دمیده شده و انشاءالله که آنها راه شهید سلیمانی را طی خواهند کرد.
وحدتی شبیری گفت: در واقع اگر ما بخواهیم که انقلابمان نتیجهبخش و اثرگذار باشد باید امثال سلیمانیها را داشته باشیم و بر همین اساس حاج قاسم سلیمانی باید از طریق فیلم، هنر اسلامی، تئاتر، کلیپها، پادکستها و ابزارهای نوین به جوانان معرفی شود، چرا که این ابزارها قطعاً میتواند تأثیر بسزایی در جهت تربیت سلیمانیهای بیشتری در جامعه داشته باشد.
وی مهمترین ویژگی شهید سلیمانی را ولایتمداری ایشان دانست و افزود: همواره ایشان به خوبی میدانست که چگونه مردم، مسلمانان و انسانهای مستضعف را همچون دانههای تسبیح گرد خود جمع کند و نخی که دانههای تسبیح را گرد خود جمع میکند در نظریه اجتماعی اسلام، محور ولایت است و همواره این ولایت است که از خداوند سرچشمه میگیرد، به پیغمبران، از آنها به جانشینان پیامبران و از آنها نیز به مؤمنان میرسد و تمامی مؤمنان حول محور ولایت دور یکدیگر جمع میشوند و آنچه که بدیهی است و ما شیعیان جلودار آن هستیم، این است که مسئله شهادت امام حسین(ع) نوعی عامل پیوند همه مستضعفان و مظلومان سراسر عالم است.
مدیر مدرسه عالی فقاهت عالم آلمحمد(ع) بیان کرد: در حقیقت امام حسین(ع) یک اسطوره و ذخیرهای برای شیعیان، مسلمانان و مستضعفان است که آنها را در یک راستا قرار میدهد. همچنین نظریه مهدویت نیز طلب میکند که مسلمانان و انسانهای مستضعف در یک جهت حرکت کنند. از اینرو مبدأیی به نام حسین(ع) و مقصدی به نام مهدی(عج) داریم که پتانسیل بسیار قوی را برای شیعیان، مسلمانان و مستضعفان ایجاد کرده است.
وحدتی شبیری اظهار کرد: بنابراین به نظر من نباید نگران حضور سلیمانیهای دیگری در آینده باشیم، چرا که اگر کار شود و در کتابهای درسی حاج قاسم سلیمانی برای جوانهای ما معرفی شود در این صورت میتوانیم با الگوگیری از شهید سلیمانی، همواره مشکلاتی که وجود دارد را حل کنیم.
وی عنوان کرد: درست است که ما میگوییم در کشور نیاز به سردار سلیمانیهای زیادی داریم، اما این تنها در صحنه نبرد نیست، بلکه ما در صحنههایی چون اقتصاد که اقتصاد غیر وابسته را برای ما پایهریزی کند، علوم انسانی اسلامی، عمران و آبادی و برای مطالعات اجتماعی نیاز به سلیمانیهای زیادی داریم تا این افراد بیایند و با همان اخلاص و صدقی که حاج قاسم داشت نظام حقوق اسلامی، جامعهشناسی اسلامی و غیره را که مورد نیاز جامعه است تبین کنند.
این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: ما نیاز به سردار سلیمانیهایی داریم که ایده مقام معظم رهبری را که در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح کردند را محقق و نظریه آن را تدوین کنند، گامهای استوار و مؤثری را در جهت تحقق تمدن اسلامی بردارند و در نهایت نیز تودهها را در جهت اینکه ایران جلودار تمدن نوین اسلامی باشد، حرکت دهند.
وحدتی شبیری اظهار کرد: در حقیقت ما سردار سلیمانیهایی میخواهیم که عناصر مؤلفه تمدن اسلامی را هم تبیین و هم راهبردها و نقشه راه برای تحقق تمدن نوین اسلامی را برای مردم ارائه دهند و همواره نیاز به سردار سلیمانیهایی داریم که با نگاه تقریبی، آحاد مسلمانان و مستضعفان را گرد هم جمع کنند و علیه مستکبران عالم بشورانند.
وی بیان کرد: اگر به سخنرانی حاج قاسم در ارتباط با عراق و حرکت مبارزه با داعش در عراق دقت کنیم مشاهده خواهیم کرد که چگونه به مرجعیت در عراق احترام میگذارد و تمام خوبیها را به حساب مرجعیت شیعه در عراق میگذارد و بیان میکند که آیتالله سیستانی عبای خود را بر روی تمام مستضعفان عراق اعم از شیعیان، اهل تسنن و آحاد ساکنان عراق گسترانید تا اینکه حریف داعش و داعشیان شدند که در حقیقت این مهم حاکی از اخلاص و صفای این شهید بزرگوار است که نقش مرجعیت در عراق را به درستی جلوه میدهد تا همه ببینند.
مدیر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع) گفت: مقام معظم رهبری که ولی امر مسلمانان هستند حاج قاسم را تائید کردند، بنابراین جا دارد که ما در این مناسبتها به مراسم صرف بسنده نکنیم، بلکه شهید سلیمانی را در زیر ذرهبین علمی، فرهنگی و اخلاقی قرار دهیم، تجزیه و تحلیل کنیم و ببینیم که حاج قاسم که بود که البته او یک سردار سلیمانی معمولی و یک فرمانده موفق جنگ نبود بلکه او مؤلفههایی داشت که در رأس همه این مؤلفهها و ویژگیها، ولایتپذیری ایشان بود که همواره بر این امر استوار بود و از اینرو به عبارتی نیز ایشان را باید عاشق و ناصح رهبر دانست، چرا که باربردار از دوش رهبر خود بود.
وحدتی شبیری عنوان کرد: اشکهای رهبری در زمان خواندن نماز بر پیکر شهید سلیمانی ما را به یاد این جمله «امام حسین(ع) با شهادت ابوالفضل(ع) شکسته شد» میآورد و در حقیقت از زمانیکه حاج قاسم به شهادت رسید آثار غم را در چهره رهبر عظیمالشأن خود شاهد هستیم که این اشکها هم برای شهادت فردی است که دشمنان از حضور او خواب نداشتند و هم برای ستمدیدگان و مستضعفین کشورهای اسلامی است که در زمان حضور حاج قاسم که از جان، مال و ناموس آنها محافظت میکرد، آرام میخوابیدند.
وی اضافه کرد: به تعبیر دیگر نیز تا زمانیکه حاج قاسم زنده بود دشمنان و داعشیان خواب به چشمانشان نمیآمد و زمانی هم که به شهادت رسید به خواب آرام رفتند و از آن طرف نیز مستضفعان و مسلمانان ضعیف و بی دفاع سرزمینهای اسلامی که تا پیش از این آرامش داشتند این آرامش با از دست دادن سردار و محافظ خود، از آنها گرفته شد.
این مدرس حوزه و دانشگاه عنوان کرد: بنابراین اگر ما خواهان این هستیم که این راه ادامه پیدا کند باید مؤلفههای مکتب سلیمانی را دریابیم، بر روی آنها تأمل کنیم و آنها را در وجود خود نهادینه کنیم. مقام معظم رهبری فرمودند که مؤلفههای مکتب سلیمانی بیشتر صدق و اخلاص است، بدین منظور که حاج قاسم در حقیقت هیچ چیز را برای خود نمیخواست، بلکه همه چیز را برای ولی امر و مسلمین میخواست و همواره در تلاش بود که دیده نشود.
وحدتی شبیری تأکید کرد: بر همین اساس ما باید این دو ویژگی مکتب ایشان را در جوانان خود تقویت کنیم و قطعاً این کار را خواهیم کرد. البته که دیگرانی هم بودند که به تعبیری سردار سلیمانی زمان خود بشمار میآمدند، افرادی چون دکتر بهشتی که در حقیقت اهمیت نقش ایشان در استقرار جمهوری اسلامی و تثبیت و تحقق نظام ولایت فقیه کمتر از سردار سلیمانی نیست، اگر نه اینکه بیشتر باشد. در حقیقت شهید بهشتی با هنرمندی و قدرت مدیریتی که داشت جمهوری اسلامی را پیش برد تا جایی که اصل اصیل ولایت فقیه و اجرایی بودن نظام جمهوری اسلامی را در قانون اساسی این کشور گنجاند.
وی اظهار کرد: همچنین مطهریها که افکار ناب اسلامی را در حوزههای مختلفی چون مطالعات اجتماعی، حقوقی و غیره در جامعه نشر دادند و در حقیقت این افراد در جهت معرفی اسلام ناب به مردم بسیار اثرگذار و سردار سلیمانی زمان خود بودند.
مدیر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع) گفت: مقام معظم رهبری نیز با اخلاص و ایمانی که به خداوند دارند، راهبری میکنند و همواره در زیر سایه ولایت ایشان است که سلیمانیها جان گرفتند، تربیت شدند و استعدادهای ناب به فعلیت رسید. در روایات داریم که مردم معدنهایی هستند که باید این معدنها کشف و استخراج شوند و این سلیمانیها هستند که با سازماندهی مسلمانان از کشورها و سرزمینهای اسلامی، این کشورها، حرم ائمه(ع) و بقاع متبرکه را از وجود داعشیان پاک کرد.
وحدتی شبیری تأکید کرد: بنابراین اگر ما این مؤلفهها و ویژگیهای شهید سلیمانی از جمله اخلاص، صدق، کار جهادی، شجاعت و با تدبیر بودن ایشان را مورد توجه قرار دهیم و در جوانان تقویت کنیم، در این صورت شهادت سردار سلیمانی اثر معکوس خواهد داشت و بر خلاف آنچه که استعمار تصور میکرد که با کشتن حاج قاسم، راه او پایان میپذیرد اینگونه نخواهد بود و همواره پس از شهادت ایشان راه او روشنتر شد و دشمنان خواهند دید که جمهوری اسلامی با شهادت سردار سلیمانی بیمه شد.
وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که سردار دلها، ملیترین و امتیترین شهید در زمان انقلاب بود و اینگونه نبود که تنها برای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران کار کند، بلکه او یک انسان امتمحور بود که بر همین اساس است حاج قاسم میتواند برای تمام امت اسلامی الگویی باشد و همواره تمام مردم ایران لاجرم باید شهید سلیمانی را از عمق جان خود دوست بدارند، به او احترام بگذارند و راه او را ادامه دهند.
انتهای پیام