کد خبر: 4118617
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳

روستازاده‌‌ای خراسانی از خاطرات روزهای پیروزی انقلاب می‌گوید

انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) از جمله مردمی‌ترین انقلاب‌های صورت گرفته در طول تاریخ است. مردمان سراسر ایران همواره پشتیبان آرمان‌های نظام بودند. به مناسبت سالگرد پیروزی نظام،‌ پای صحبت یکی از مبارزان انقلابی از روستازادگان ترشیز نشسته‌ایم.

علیرضا شبانی فعال انقلابیمردم منطقه ترشیز  نقش مهمی در پیروزی انقلاب داشتند و در تمام این سال‌ها هر کجا که صحبت از حضور در میدان بوده پیشگام شده‌اند و نمونه آن هم تقدیم ۱۲۱۵ شهید مبارزات انقلاب و دوران دفاع مقدس است.

به‌رغم گذشت 43 سال از انقلاب و فراز و نشیب‌های بسیار اما هنوز هم در این دیار مردمانی هستند که هرکدام به طریقی برای این انقلاب، کشور و نظام در عرصه‌های مختلف تلاش کرده‌اند و همچنان مانند همان روزهای اول بر هدفی که برای نظام جمهوری اسلامی داشته‌اند پایبند مانده‌اند.

علیرضا شبان یکی از روستازادگان ترشیز از فعالان قبل و بعد از انقلاب است. خبرگزاری ایکنا از خراسان رضوی گفت‌وگویی با وی انجام داده است که در ادامه می‌خوانیم.

وی که در زمان پیروزی انقلاب 20 سال سن داشته، شروع فعالیت‌های انقلابی‌اش را پیش از سال 1357 اعلام کرد و گفت: آن زمان علاوه بر اینکه اطلاعیه‌ها و بیانات  امام خمینی (ره) را دریافت و نوارهای سخنرانی شهید مطهری و شهید هاشمی‏‌نژاد را گوش می‌دادیم، شرکت در تظاهرات‌ها و راهپیمایی‌ها و حضور در جلسات خصوصی از دیگر فعالیت‌هایمان بود و  تا جایی که امکان داشت اقوام، نزدیکان و کسانی که این موارد بر آنها تأثیرگذار بود را به شرکت در تظاهرات و فعالیت‌های انقلابی دعوت می‌کردیم.

شبان با بیان اینکه در همان تظاهرات‌هایی که شهیدان باقری، بهبودی و ترابی به شهادت رسیدند و همچنین روز پایین آوردن مجسمه شاه حضور داشته و در صحنه بوده است، افزود: هرچند همیشه می‌گفتند تظاهرکنندگان را می‌گیرند و می‌کشند، اما گوش یاران امام و انقلاب هیچ‌گاه به این حرف‌ها توجهی نداشت.

این فعال انقلابی ادامه داد: من یک روستازاده انقلابی‌ هستم. آن زمان وقتی قرار بود به همراه سایر اهالی روستا در تظاهرات شرکت کنیم، چون می‌دانستیم تا شب بازنمی‌گردیم و از سویی نمی‌خواستیم برای کسی مزاحمت ایجاد کنیم غذا را با خود برمی‌داشتیم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از روزها صبح زود برای شرکت در تظاهرات‌ها و سایر برنامه‌ها به شهر می‌رفتیم و تا 10 شب به روستا بازنمی‌گشتیم، عنوان کرد: به رغم اینکه همه می‌دانستیم هر لحظه امکان دستگیری و شهادتمان وجود دارد ولی باز هم در تظاهرات‌ها شرکت می‌کردیم.

نقش بانوان در پیروزی انقلاب

شبان که نقش بانوان را در پیروزی انقلاب و به خصوص دفاع مقدس بسیار حائز اهمیت می‌داند، تصریح کرد: هنگام یورش ژاندارم‌های شاهنشاهی به مردم درب‌ تمامی منازل برای فرار از دست آن‌ها باز بود تا جوانان بتوانند پناه بگیرند.

این فعال انقلابی ادامه داد: زمان رژیم شاه برق، گاز و تلفن حتی نفت در روستاها نبود و با هیزم غذا درست و خانه‌ها را گرم می‌کردند، قبل از انقلاب مردم به سختی و با حداقل امکانات در روستا و شهر زندگی می‌کردند. جوانان امروزی وضعیت آن زمان را ندیده‌اند، اگر ژاندارم به روستا می‌آمد و پیرمردها جلوی پایش بلند نمی‌شدند، به شدت با همه برخورد می‌کردند.

وی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب کمیته انقلاب اسلامی راه‌اندازی و تشکیلاتی به نام پاسدارخانه راه‌اندازی شد. در این پاسدارخانه 18 نفر تحت عنوان پاسدار انقلاب فعالیت داشتند و من نیز به عنوان کمک پاسدار همکاری‌هایی داشتم، چون منافقین فعالیت داشتند شب‌ها به گشت می‌رفتیم و از نیروگاه برق، پمپ‌بنزین و نقاط حساس محافظت می‌کردیم.

شبان که مدت دو سال به عنوان کمک پاسدار فعالیت داشت، بیان کرد: یک روز شهید نیازمند من را احضار و لباس سپاه را به من داد، لباسی که هنوز هم برای من ارزش خاصی دارد از آن زمان بود که پاسدار رسمی سپاه شدم.

این فعال انقلابی که مسئولیت آموزش در پادگان شهید مدنی واقع در زائرسرای کنونی سیدمرتضی، مربی تاکتیک و آموزش در گردان‌ها و تیپ‌ها، یگان حفاظت سپاه ناحیه کاشمر و... را بر عهده داشته است، اظهار کرد: در تیپ 21 امام رضا(ع) به‌ عنوان جانشین گردان و در لشکر ویژه شهدا و در مهاباد تحت عنوان فرمانده یگان حر و یگان حفاظت لشکر حضور داشتم، در شهرستان کاشمر هم 5 سال فرمانده حوزه قمر بنی‌هاشم بخش مرکزی و بعد از آن سه سال مسئولیت حوزه مقاومت امام حسین در شهر خلیل‌آباد را بر عهده گرفتم.

وی ادامه داد: هرچند پس از گذشت چند سال از جنگ و نسبت به اول انقلاب مشکلاتی داریم اما معتقدم همان ایثاری که در زمان جنگ شاهد بودیم دوباره هم قابل تکرار است. اگرچه وقتی مسئولیتی را می‌پذیریم نباید گذشته را فراموش کرد، اما برخی مسئولان با زیرپا گذاشتن خون شهدا، اختلاس و کم‌کاری می‌کنند.

شبان با اشاره به اینکه مردم از دولت انتظار دارند در انتخاب افراد برای واگذاری مسئولیت‌ها به آن‌ها دقت بسیاری داشته باشد، بیان کرد: متأسفانه آدم‌هایی هستند اول خودشان را متدین می‌گیرند و درب اتاق‌هایشان می‌نویسند بدون وضو وارد نشوید اما در عمل چیز دیگری را نشان می‌دهد. چون به عنوان یک فرد این دوران را طی کردم برداشتم این است، اگر ضربه‌ای می‌خوریم از داخل است وگرنه دشمن از بیرون نمی‌تواند کاری کند.

زندگی مادران شهدا سرلوحه کار مسئولان باشد

این فعال انقلابی گفت: مسئولین باید زندگی مادران شهدا را سرلوحه کار قرار دهند و شهدا را فرزندان خودشان بدانند. قدر این انقلاب را باید همه بدانند و آگاه باشند که اگر دشمن به کشور ما تسلط پیدا کند به هیچ‌ فرد و جناح سیاسی رحم نمی‌کند.

شبان با انتقاد از این‏که برخی مسئولان با کم‌کاری و فراموش کردن گذشته خودشان ضربه سنگینی به مستضعفین زده‌اند، افزود: آقایانی که همه امکانات را در اختیار دارند بجای این‏که به فکر خود و اطرافیانشان باشند باید به فکر مردم با صبور ایران باشند. در کنار مهربانی، همدلی، همکاری و اخلاص است که به پیروزی کامل می‌رسیم. اگرچه در سقز مجروح شدم، اما در عملیات خیبر، بدر و والفجر 3 قسمت نبود.

وی که دنبال جانبازی نرفته و هنوز در خانه پدری‌اش زندگی می‌کند و نه تنها هیچ انتظاری از انقلاب ندارد بلکه می‌گوید اعتقاداتش از ابتدای انقلاب بیشتر هم شده است. مردم چون کشور و انقلاب را دوست دارند همیشه پای انقلاب بوده و هستند. با توجه به اینکه جوانان امروزی از جوانان دیروز که ما هستیم بصیرت بیشتری دارند نباید از کم‌کاری مسئولان فرهنگی گذشت، هرچند متولیان فرهنگی کوتاهی‌هایی دارند، اما ناامید نیستم.

شبان بیان کرد: امید است روزی برسد که همه جناح‌ها به یک نظر واحد برسند، قطعاً زمانی موفق می‌شویم که همه در کنار هم باشیم از پراکندگی و نفاق و جدایی هیچ‌کس به جایی نرسیده است. هرکس که خوب کار می‌کند و دلسوز انقلاب است باید ادامه کار دهد.

این فعال انقلابی گفت: کسی که نماز شب بخواند و تسبیح در دست و ذکر بگوید اما کار بلد نباشد به درد نمی‌خورد چون مردم ضرر می‌کنند. باید همه گروه‌های شهر برای رضای خدا، مردم و مملکت کینه‌ها را کنار بگذارند و مسئولیت‌ها را به افراد کارآمد واگذار کنند.

انتهای پیام
captcha