در میان ازدحام زائران اربعین و در کنار یکی از پلههای ورودی حرم مطهر امام حسین(ع) توجهم به دو مرد سفیدپوش و کاغذ و قلم آنها جلب میشود، آنها از اعضای کاروان پیاده انصارالحسین(ع) مشهد هستند، به سویشان میروم و با یکی از آنها گرم صحبت میشوم.
محمد فاتحی پیکانی، کارمند بازنشسته بانک و اهل اصفهان است، برای اولینبار با این کاروان پیاده همراه شده تا خود را پای پیاده به حریم امن سیدالشهدا(ع) برساند.
این زائر اصفهانی که با آرامش روی سنگهای ورودی حرم نشسته و روبهروی مضجع منور حسینی مشغول تحریر آیاتی از قرآن است، پس از معرفی خود میگويد در خاندان او خوشنویسی امری مرسوم است، خود را حرفهای نمیداند اما میگويد کتابت ارث پدری اوست.
او برای نخستین بار طرح کتابت قرآن را در مسیر پیادهروی اربعین حسینی پیگیری کرده است، طرحی که مورد تحسین همراهانشان قرار گرفته و باعث شده تا خلیل طاهری دیگر زائر پیاده مشهدی نیز همگام با او مسیر کتابت قرآن را در پیش بگیرد و کاروان پیاده انصارالحسین(ع) مشهد حالا پس از ۲۷ سال پیادهروی در مسیر کربلا یک یادگار قرآنی داشته باشد.
محمد فاتحی پیکانی در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، گفت: در کاروان پیاده مشهد تا کربلا چند روز پیش از حرکت تصمیم گرفتیم تا در مسیر به سمت حرم امام حسین(ع) یک قرآن را کتابت کنیم، طی این هفتاد و دو روز که بهصورت پیاده در حرکت بودیم، هنگام استراحت به کتابت آیاتی از کلام الله مجید میپرداختیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون کتابت نیمی از قرآن را در مسیر پیادهروی اربعین و در عتبات مقدسه عراق به پایان رسانده است، افزود: امیدواریم بتوانیم باقیمانده قرآن را در جوار بارگاه حضرت رضا(ع) به پایان برسانیم و این مجموعه اوراق را پس از صحافی به آستان مقدس رضوی تقدیم کنیم.
این کاتب قرآن با اشاره به مشخصات ظاهر این قرآن دستنویس، اظهار کرد: قرآن را با خط نستعلیق و در قالب کاغذهای تذهیب مینویسیم و پس از آن علامتگذاری کرده و آیات را مشخص میکنیم.
فاتحی با تأکید بر اهمیت مفاهیم قرآن، بیان کرد: در نگارش این قرآن بنا را بر این گذاشتیم که پس از اتمام هر صفحه در پشت برگه همان مقداری از نکات مفهومی و تفسیری آیات قرآن را بنویسیم تا مخاطب بتواند همزمان با بهرهگیری از قرآن از مفهوم آن نیز استفاده کند.
وی گفت: هنگام پایان نگارش هر برگ از قرآن کریم در انتهای صفحه مینویسیم که این صفحه قرآنی در کجا کتابت شده است، این باعث میشود تا خاطرات این سفر معنوی ماندگار شود. برای مثال در طبس که هنگام کتابت قرآن با طوفان شن مواجه شدیم یکی از زیباترین صفحات این قرآن نگارش شد.
فاتحی با بیان اینکه کتابت قرآن در میان اعراب ارزش والایی دارد، تصریح کرد: از هنگامی که به عراق وارد شدیم تاکنون تعداد زیادی از رسانهها و مستندسازان عراقی به طرح کتابت قرآن ما توجه داشتند، برخی حتی در طول مسیر پیگیر کم و کیف نگارش قرآن در این کاروان پیاده ایرانی بودند.
این زائر پیاده اربعین در پایان سخنانش یکی از زیباترین خاطرات سفر خود را کتابت قرآن در کتابخانه حرم امام علی(ع) مطرح کرد و گفت: بسیار خوشحالم که توانستم در این سفر معنوی یک یادگاری ارزشمند را در عتبات عالیات نگارش کنم و امیدوارم به مدد امام رضا(ع)، بقیه قرآن را نگارش کرده و تحویل آستان قدس رضوی کنم.
انتهای پیام