به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، امروز 22 آذرماه، در مراسم تجلیل از برگزیدگان دهمین جشنواره نوجوان خوارزمی، اظهار کرد: خدا را شاکرم که امروز در جوار بارگاه منور رضوی توفیق شد میزبان دانشآموزان سرآمد نظام تعلیم و تربیت در مقطع دوره متوسطه اول باشیم.
وی ضمن تقدیر از تلاش معلمان دلسوز سراسر کشور و دستاندرکاران این جشنواره، گفت: امید است با اجرای این جشنواره و برنامههای علمی گامهای موثری در نظام تعلیم و تربیت کشور برداریم.
کاظمی بیان کرد: خاستگاه اصلی جشنواره نوجوان خوارزمی آموزش و پرورش خراسان رضوی است که جرقههای اولیه این جشنواره از نیمه اول دهه 90 آغاز شد و ادامه یافت، با توجه به اینکه کار ارزشمند است لذا و باید نگاه فرا تحلیلی به این جشنواره شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مقطع متوسط اول از مهمترین دورههای تحصیلی در بحث علمی و تربیتی است، تصریح کرد: این اهمیت به دلیل آن است که دانشآموزان این مقطع در شرایط خاصب از تربیت قرار دارند، چرا که آنان در مرحله گذاری از رشد جسمی، روحی، عقلی و علمی هستند و مدیریت این دوران گذار بسیار حساس است که اگر به خوبی مدیریت شود مسیر رشد آنان رقم خواهد خورد.
وی افزود: این مقطع حساس است، چراکه تمام آسیبهای اجتماعی و ایرادات در فرآیند رشد که ایجاد میشود، در همین مقطع رخ میدهد، البته ممکن است اشکالات دیگری در نظام تعلیم و تربیت یکپارچه کشور حاکم باشد که در حال حاضر فرصت پرداختن به آن نیست.
کاظمی گفت: یکی از آسیبهای جدی ما در نظام تعلیم و تربیت کشور پیوستگی و انسجام تربیت خانواده و قبل از دبستان و بعد از دبیرستان و فارغ التحصیلی از نهاد تعلیم و تربیت است. اینکه برای حفظ فرزندان خود در برابر آسیبها، شناسایی و کشف استعدادهای چه برنامهای داریم به کنار که یک مسئله حیاتی و مهم است. به نظر میرسد که ما برای این مقطع حیاتی یک برنامه منسجم، یکپارچه و همافزای، علمی-تربیتی، پرورشی، ورزشی و جسمانی تهیه کنیم و این ارزشمند است که تمام توان خود را بر این حوزه متمرکز کنیم. با این نگاه اولویت اول ما تکمیل معلم پرورشی در این مقطع حیاتی و حساس است از طرفی فعالیتهای علمی یک خلأ بود که بخشی از این خلأ در این جشنواره پر شده و این بسیار ارزشمند است.
وی تصریح کرد: به آمار و ارقام این فعالیتها که در پهنه استان نگاه کنیم، در این 10 سال دستاوردهای بزرگی را شاهد هستیم و فعالیت بیش از دو میلیون و 500 هزار نفر در این جشنواره نشان از موفقیت این جشنواره در بدنه آموزش متوسطه است. ما باید برنامه ویژه برای این مقطع داشته باشیم، در غیر این صورت خروجی آن عقبافتادگی و آسیبهای اجتماعی جبرانناپذیری را در پی خواهد داشت. اگر جشنواره را مرور کنیم، ابتدا با رشتههای معدودی آغاز شد و امروز بیش از 13 رشته اصلی و 10ها زیر رشته را شامل میشود و این موضوع باعث شده ضریب پوشش جشنواره افزایش پیدا کند.
کاظمی بیان کرد: دو مسئله حائز اهمیت است، مسئله نخست کشف و شناسایی استعدادهای برتر در این حوزه است، آیا با نگاه به این موضوع ملاحظاتی داشتیم یا صرفاً فضایی برای ایجاد رقابت بوده است؟ آیا زمینه شناسایی این استعدادها مهیا شده است. موضوع دوم پرورش استعدادها است. یک نمونه همین 300 دانشآموز بااستعداد که امروز تجلیل میشوند هستند، آیا برای دانشآموزان مستعد نقشه راهی طراحی شده است؟
وزیر آموزش و پرورش گفت: درست است که برخی از شرکتهای دانشبنیان از استعدادهای این دانشآموزان حمایت میکنند، اما این کافی نیست، لذا باید مسیر تربیت علمی این نخبگان لحظهای رصد شود و آنان را به مسیرهای رشد دهنده علمی متصل کرد، علاوه بر این اتصال این دانشآموزان با شبکه مربیان توانمند باید انجام شود.
وی اظهار کرد: به روزآوری جشنواره جوان خوارزمی باید قطعاً انجام شود، چرا که معتقدیم این جشنواره از موفقترین جشنوارههای آموزش و پرورش ایران به لحاظ مقطع تحصیلی، کمک به رشد روحی، جسمی و علمی دانش آموزان است. دانشمندان آینده ما از همین جمع برخواهند خواست، آینده کشور را این فرزندان میسازند شما دانشآموزان میتوانید دانشمندان آینده این کشور باشید.
کاظمی خطاب به دانش آموزان حاضر در این جشنواره، گفت: مهمترین مسئولیت متوجه شما است. قدر این استعداد خداوندی را بدانید و مطمئن باشید مسیر موفقیت جز با ایمان و عشق به خدا و تلاش و پشتکار مسیر نخواهد شد. والدینی که چنین فرزندانی دارند باید قدردان آنان باشند، همچنین متولیان تعلیم و تربیت باید این مراتب قدردانی را داشته باشند، هرگز نباید این عزیزان از افق برنامهها محو شوند.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: یکی از سیاستهای مهم ما توجه به سرآمدان علمی است، اقتدار امروز نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصههای علمی و نظامی مرهون دانشآموزان دیروز مثل تهرانی مقدمها است و آینده ما مدیون شما خواهد بود.
وی تصریح کرد: امروز مهمترین دغدغه و اولویت اول رئیس جمهور کشورمان مسئله تعلیم و تربیت است و این بیسابقه است و نقطه عطف تحول کشور خواهد بود، چرا که تمامی کشورهای دنیا و کشورهای پیشرفته حرکت را از آموزش و پرورش آغاز کردند، همه این کشورها مشکل زیرساخت، راه و صنعت و داشتند اما به این درک واقعی رسیدهاند که کار را باید از آموزش و پرورش آغاز کنند و امروز از این باب خرسندم که در کشور به این نتیجه رسیدیم که تمام مشکلات در ابعاد مختلف خاستگاه پیشگیرانه و مدیریت آن آموزش و پرورش است.
کاظمی افزود: کوچکانگاری آموزش و پرورش در چهل سال گذشته ما را عقب نگه داشته که امروز اگر بخواهیم تغییر مسیر دهیم، باید نگاه عوض شود. امروز با هدایت رییس جمهور در فضای تعلیم و تربیت کشور، دو برنامه ویژه در دستور کار داریم، نخست برنامه موضوع توسعه عدالت با اولویت تعلیم و تربیت که در دو مسیر اتفاق میافتد، نخست محرومیتزدایی فضای آموزشی است که مراحل اجرایی آن در حال انجام است و تاکنون دستاوردهای بزرگی داشته و تمام استانداران مکلف شدند این موضوع را در اولویت قرار دهند که با چهار کلان برنامه این طرح دنبال میشود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: دومین مورد توسعه عدالت آموزشی مبتنی بر ارتقاء کیفیت در مدارس دولتی است که در سه بعد دانشی، نگرشی و مهارتی با الگوی تحول در نظام یاددهی و یادگیری دنبال میشود. لذا انتظار داریم معاونین آموزشی متوسطه این موضوع را تبیین کنند تا با وجود محدودیت و مشکلات اعتباری با توانمندسازی معلمان این تحول را رقم بزنیم.
انتهای پیام