کد خبر: 4262432
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۲
داور چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مطرح کرد

مسابقات قرآن و ایجاد همبستگی میان کشورهای اسلامی

هاجر حیدری گفت: برگزاری مسابقات قرآن در ایجاد همبستگی میان کشورهای اسلامی بسیار مؤثر است و این همدلی و همبستگی بین داوران از کشورهای مختلف، به‌عنوان نقطه مشترک و عامل وحدت‌بخش در میان آن‌ها تلقی می‌شود. 

هاجر حیدری داور وقف و ابتدا چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌الملی قرآنبرگزاری مرحله نهایی چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم ایران در جوار حرم امام رضا(ع) در حال برگزاری است. این مسابقه به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد قرآنی جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی جایگاهی ویژه در دیپلماسی قرآنی و فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارد که 57 نماینده از 26 کشور جهان و ایران نیز با پنج نماینده در این دوره از مسابقات حضور دارند.

خبرنگار ایکنا از خراسان رضوی با دو داور چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در خصوص قرائت، سبک‌های مختلف تلاوت، تأثیر جغرافیا و فرهنگ بر سبک قرائت و چالش‌های معنویت در جهان اسلام گفت‌وگویی کرده است که در ادامه می‌خوانیم.

هاجر حیدری، داور بخش وقف و ابتدا چهل‌‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن به خبرنگار ایکنا گفت: تاکنون قرائت حفاظ و تلاوت‌کنندگان بسیار عالی بوده است. در زمینه حوزه کاری من که وقف و ابتدا است، قاریان عربی بیشتر بر فصاحت کلام تمرکز دارند، در حالی که ممکن است در رعایت دقیق وقف و وصل و ارتباط معنایی بین جملات دقت کمتری داشته باشند.

وی بیان کرد: صوت و لحن در قرائت بسیار اهمیت دارد و به‌عنوان یک عامل مهم در ارزیابی قرائت‌ها مطرح می‌شوند. همچنین، تفاوت در علامت‌گذاری آیات در روش‌های مختلف قرائت، به‌عنوان یکی از چالش‌های مسابقات بین‌المللی قرآن لحاظ می‌شود.

حیدری به تأثیر جغرافیا و فرهنگ بر تلاوت قاریان اشاره کرد و گفت: جنس صدا و سبک قرائت قاریان تا حدودی به محل زندگی و آب و هوای منطقه‌ آن‌ها بستگی دارد. مانند مصریان که جنس صدایشان با دیگر کشورها متفاوت است. با این حال، بسیاری از ویژگی‌های سبک قرائت اکتسابی بوده و به آموزش و تمرین بستگی دارد. مواردی همچون جنس صدا و اطلاعات عمومی در بین قاریان متفاوت است.

داور بخش وقف و ابتدا چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن با اشاره به تأثیر این مسابقات در ایجاد همدلی و همبستگی میان کشورهای اسلامی تصریح کرد: برگزاری این مسابقات در ایجاد همبستگی میان کشورهای اسلامی بسیار مؤثر است. با داورهای کشورهای دیگر همچون بحرین، کویت، افغانستان و عراق که در مورد حمله اسرائیل به غزه صحبت می‌کنیم، این موضوع نقطه مشترک نگرانی و درد همه ماست. این همدلی و همبستگی بین داوران از کشورهای مختلف به‌عنوان نقطه مشترک و عامل وحدت‌بخش در میان آن‌ها تلقی می‌شود. 

وی با اشاره به چالش‌های اکنون معنویت در جهان اسلام گفت: یکی از بزرگترین چالش‌های اکنون جهان اسلام، هجمه‌های فرهنگی است که برای ما پیش آمده است. اگر بتوانیم فرهنگ اسلامی را در جوامع خود پایه‌گذاری کنیم و به آن متعهد باشیم، شاید بتوان نجات‌دهنده نسل‌های بعدی باشیم.

عمل به قرآن؛ کلید گسترش اخلاق در جامعه

مرضیه دیانی، داور بخش تجوید چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن نیز در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به سطح تلاوت قاریان در این دوره از مسابقات اظهار کرد: تلاوت‌ها در این دوره از مسابقات بسیار قوی و توانمند است، به‌طور نمونه تلاوت قاریان نیجریه به‌عنوان نمونه‌ای از تلاوت‌های بسیار عالی و فصیح مطرح می‌شود.

وی در ادامه به برخی ایرادات تجویدی در تلاوت‌های برخی از کشورها اشاره کرد و گفت: برخی ایرادات قاریان شامل مفخم‌خوانی، تکلف در فصاحت و عدم رعایت کامل احکام تجوید است که به‌صورت ضعیف توسط آن‌ها رعایت می‌شود.

دیانی اظهار کرد: این مسابقات ارتباطی بین کشورهای مختلف برقرار می‌کند که قرآن، تنها نقطه پیوند بین آن‌هاست. این مسابقات می‌تواند پل ارتباطی میان مسلمانان و حتی سایر ادیان باشد تا نقاط مشترک خود را در قرآن بیابند و به وحدت بیشتر در جهان دست یابند.

داور بخش تجوید چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن گفت: اهمیت عمل به قرآن به‌عنوان نسخه زندگی و سرلوحه قرار دادن آن در روابط اجتماعی و انسانی، کلیدی برای گسترش اخلاق در جامعه تلقی می‌شود و نگاه به قرآن به‌عنوان کتاب زندگی و عمل به آموزه‌های آن از موارد حائز اهمیت است.

مخاطبان ایکنا می‌توانند در پرونده ویژه خبری چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران اخبار این رویداد قرآنی را دنبال کنند، همچنین مطالب در کانال‌های ایکنا در شبکه‌های اجتماعی به نشانی iqnanews@ قابل مشاهده است.

انتهای پیام
captcha