برگزاری مرحله نهایی چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم ایران در جوار حرم امام رضا(ع) در حال برگزاری است. این مسابقه بهعنوان بزرگترین رویداد قرآنی جمهوری اسلامی در عرصه بینالمللی جایگاهی ویژه در دیپلماسی قرآنی و فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارد و ۵۷ نماینده از ۲۶ کشور جهان و ایران نیز با پنج نماینده در این دوره از مسابقات حضور دارند.
مریم سعیدی، یکی از داوران رشته حفظ چهلویکمین مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران است که خبرنگار ایکنای خراسانرضوی در خصوص روند مسابقات، نقاط ضعف و قوت شرکتکنندگان و... مصاحبهای با وی انجام داده است که در ادامه میخوانیم:
از استان مرکزی، شهر اراک هستم و در مسابقات بینالمللی به علت اینکه تعداد داوران بسیار است هر چند سال یکبار قرعه داوری به هر شخص میافتد و من نیز دومین دوره است که در فینال مسابقات بینالمللی داوری میکنم و هادی حفاظ هستم.
با توجه به اینکه کشورهای خارجی مانند ما به راحتی نمیتوانند در مسابقات شرکت کنند، نمیتوان از آنها سطح بالایی را انتظار داشت و تاکنون در بخش ترتیل کیفیت نسبت به حفظ کل پایینتر بوده است. شرکتکنندگان در بخش وقف و ابتدا امتیاز چشمگیری کسب نکردند، زیرا کشورهای خارجی مانند ما ملزم نیستند که بهطور سختگیرانه با وقف و ابتدا روبهرو شوند و هر قسمتی را که دوست داشته باشند وقف میکنند و یا برمیگردند و نفسهای کوتاهتری نیز دارند.
آرای داوران خارجی نیز با ما ایرانیها متفاوت است، زیرا آنها در دورههای داوری شرکت نکردهاند و نسبت به ما آسانتر نمره میدهند، اما ارتباط میان داوران باید چندین بار طی سال اتفاق افتد تا تقارب آرا نزدیکتر و سطح نمرات نیز همسانتر شود.
گرچه قرآن و مسائل دینی میتوانند مأمن بسیار خوبی باشند، اما امروز مردم بیشتر در زندگی خود با مشکلات متعدد اقتصادی و یا فروپاشی خانوادگی روبهرو هستند و وظیفه ما این است که در این راه به آنها کمک کنیم تا قدم بر این وادی مقدس بگذارند و از قرآن و اهلبیت(ع) کمک بگیرند و مطمئن باشند که ورود به این حوزه رهگشای بسیاری از مشکلات خواهد بود. قرآن یکی از مهمترین عوامل اتحاد در میان کشورهای اسلامی است، اما نباید تنها به این موضوع اکتفا کرد و باید گردهماییهایی نیز در حوزه قرآن برگزار کنیم تا کسانی که استعداد شرکت در مسابقات قرآن را ندارند اما به آن علاقهمند هستند بتوانند در آنجا حضور پیدا کنند.
انتهای پیام