به گزارش ایکنا از خراسانرضوی، مهدی رضایی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسانرضوی، در نشست خبری پنجمین جشنواره «مفلحون» با تقدیر از برگزیدگان امر به معروف و نهی از منکر که امروز، ۲۴ فروردینماه در سالن اجتماعات سردار صلح برگزار شد، اظهار کرد: امسال با یاری خدا، پنجمین دوره این جشنواره را برگزار میکنیم. این جشنواره در واقع، مراسم تقدیر از فعالان برتر عرصه امر به معروف و نهی از منکر در سطح استان است که در موضوعات گوناگون و در ۹ بخش دستهبندی شدهاند. این بخشها شامل تقدیر از برترینهای دستگاههای اداری و اجرایی، نیروهای نظامی و انتظامی، قوه قضائیه، کادر آموزشی مدارس، دانشآموزان، دانشجویان، اصناف، واحدهای تولیدی و صنعتی و فعالان برتر امر به معروف محلات است.
وی با اشاره به دورههای پیشین این جشنواره گفت: در سالهای گذشته، به دلیل نوپا بودن جشنواره و تمرکز بیشتر بر دستگاههای اداری و اجرایی، تنها از برترینهای این دستگاهها تقدیر میشد که این کار را نسبتاً آسانتر میکرد. اما با توجه به تجربه مثبتی که به دست آمد، تصمیم گرفتیم این گستره را به سایر حوزهها نیز تعمیم دهیم. خوشبختانه امسال توانستیم نمایندگانی از سایر بخشهای جامعه را نیز در این رویداد سهیم کنیم.
رضایی هدف از برگزاری این جشنواره را تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف در جامعه دانست و افزود: این جشنواره در راستای سیاستها و برنامههای ستاد امر به معروف و نهی از منکر برگزار میشود و هدف آن، شناسایی و تقدیر شایسته از فعالان این حوزه است تا فعالیتهایشان پربارتر و مؤثرتر در سطح جامعه گسترش یابد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسانرضوی در تشریح فرآیند انتخاب برگزیدگان گفت: معمولاً جشنواره «مفلحون» یک سال پس از انجام فعالیتها برگزار میشود. به این ترتیب که در طول یک سال، فعالیتها براساس شیوهنامهها، شاخصها، معیارها و مؤلفههای مشخص انجام میگیرد و در دو مرحله ارزیابی میشود. در مرحله اول، جامعه آماری گستردهتری مورد بررسی قرار میگیرد و منتخبان از سوی مدیرانکل دستگاهها مورد تقدیر قرار میگیرند. در مرحله دوم، از بین این افراد برگزیده، با توجه به شاخصها و معیارهای سختگیرانهتر، نفرات برتر برای حضور در مرحله نهایی جشنواره مفلحون انتخاب میشوند.
رضایی با اشاره به نحوه انتخاب افراد برگزیده بیان کرد: انتخاب افراد برگزیده متناسب با شرح وظایف تخصصی آنها انجام میشود، یعنی همان معیارهایی که در مرحله اول باعث انتخاب فرد در سطح دستگاه مربوطه شده است، در مرحله دوم نیز مدنظر قرار میگیرد. در این مرحله، با انجام مصاحبه با همکاران، مدیران ارشد و بررسی نمراتی که در شاخصهای اولیه کسب کردهاند، تلاش میشود تا دو نفر بهعنوان برگزیده نهایی از هر دستگاه انتخاب شوند.
رضایی با ارائه آماری از دوره گذشته گفت: در سال گذشته، ۷۴ دستگاه اداری و اجرایی در این جشنواره مشارکت کردند. شرکت در این جشنواره کاملاً اختیاری است و هر دستگاهی که تمایل داشته باشد، میتواند در آن شرکت کند. در سال گذشته، ۸۳۰ نفر برگزیده مرحله اول بودند که همگی به نحو شایسته در سازمانهای خود تقدیر و لوح تقدیر دریافت کردند. از میان این ۸۳۰ نفر، ۱۶۳ نفر به مرحله دوم راه یافتند که همزمان با پنجشنبه ۲۸ فروردینماه، ساعت ۸:۳۰ صبح در سالن عطار نمایشگاه بینالمللی، با حضور آیتالله صدیقی، رئیس ستاد امر به معروف کشور، آیتالله علمالهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد، استاندار خراسانرضوی و سایر مسئولان کشوری و لشکری، از آنها تقدیر میشود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با اعلام رشد مشارکت در این دوره افزود: امسال نسبت به سال گذشته، ۷ درصد در مشارکت دستگاهها و همچنین ۱۲.۵ درصد در تعداد منتخبان مرحله اول، رشد داشتهایم.
وی در خصوص نماد جشنواره تصریح کرد: در سالهای گذشته، تندیسی را تهیه و در این جشنواره اهدا میکردیم، اما این تندیس نماد ثابتی نداشت. امسال تصمیم گرفتیم یک نماد ثابت برای جشنواره مفلحون انتخاب کنیم که پس از بحث و بررسی در هیئت اندیشهورز، به نماد درخت طوبی رسیدیم که نمادی از آمران به معروف و درخت بهشتی است. از این پس، این تندیس بهعنوان نماد مفلحون بهصورت یکنواخت در هر سال به شرکتکنندگان اهدا میشود.
رضایی با اشاره به اهداف کلان ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: در راستای سیاستها، اقدامات و برنامههای ستاد کشوری امر به معروف و نهی از منکر که در ستادهای استانی نیز پیادهسازی میشوند، هدف اصلی، تبیین و ترویج این فریضه است. در جامعه، همواره افرادی چه در دستگاههای اداری و اجرایی، محلات، اصناف و یا مراکز تولیدی با تلاشی مضاعف سعی در انجام شایسته وظایف خود و اجرای هر چه بهتر این فریضه الهی دارند تا ضمن انجام وظایف، از ثواب آن نیز بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: وظیفه ما در ستاد امر به معروف، تقدیر از این تلاشگران، در حد توان و بضاعت، به منظور ایجاد انگیزه در ایشان برای ادامه فعالیت و تشویق سایر افراد جامعه به مشارکت در این حوزه است. حوزه امر به معروف و نهی از منکر بسیار گسترده است و نمیتوان شاخصه خاصی برای آن تعریف کرد، بلکه موضوعات متعددی را در برمیگیرد. به همین دلیل، سعی کردهایم تا شاخصها و معیارهای انتخاب افراد برتر در موضوعات مختلف را گسترش دهیم. این معیارها، تا حد بسیاری شبیه به معیارهای انتخاب کارمند نمونه هستند، با این تفاوت که موضوعات خاص امر به معروف در آنها لحاظ شده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر هنوز به این سمت نرفتهایم که معیارهای امر به معروف و نهی از منکر را در انتخاب و استخدام کارمندان لحاظ کنیم، و شاید ورود به این حوزه نیز دشوار باشد، زیرا ما در شاخصههای دستگاههای دولتی قرار نمیگیریم و بیشتر در حوزه نظارتی فعالیت میکنیم.
رضایی افزود: معیارها در حقیقت همان وظایفی هستند که افراد بهعنوان وظایف تخصصی در دستگاه خود انجام میدهند. معیار خاصی که بهطور مساوی در همه دستگاهها اعمال شود، نداریم. برای نمونه، کارمندی که در یک اداره، با ارائه پاسخی عاقلانه، منطقی و قانونی، رضایت ارباب رجوع را جلب میکند، مورد تقدیر قرار میگیرد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسانرضوی با اشاره به وجود شیوهنامه مدون گفت: در این راستا، شیوهنامهای با حدود 53 شاخص در 10 معیار تدوین کردهایم که در حدود 160 صفحه، شامل بارها، سؤالات و شاخصهای مختلف است و برای مجریان جشنواره کاملاً قابل فهم است.
رضایی در پایان اظهار کرد: بالاترین مقام هر دستگاه، بهعنوان رئیس شورای امر به معروف آن دستگاه، مسئول برگزاری جشنواره است و لوح تقدیری با امضای مسئول ستاد امر به معروف و مسئولان اداره به برگزیدگان تقدیم میشود. تکریم ارباب رجوع، تقویت روحیه کار گروهی و مشارکت کارکنان، توجه به عملکرد کارکنان و افزایش کارایی واحد، ایثارگری و اجرای امر به معروف و نهی از منکر از جمله معیارهایی هستند که مدنظر قرار گرفتهاند و 53 شاخص نیز در این راستا تعریف شده است.
انتهای پیام