به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، همایش ملی «سیره رضوی و سبک زندگی قرآنی» از سلسله برنامههای بخش دانشگاهیان سیزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع) در حالی 29 آذرماه به کار خود پایان داد که پیش از این مسئولان برگزاری همایش، عنوان بینالمللی را برای آن برگزیده بودند و طی مصاحبههای مختلف با رسانههای متعدد این عنوان را استفاده میکردند.
حال این سؤال مطرح میشود که آیا یک همایش ملی با دریافت چند مقاله از اساتید خارجی عنوان بین المللی به خود میگیرد؟ یا یک برنامه بینالمللی باید دستاوردها و برنامهریزی خاصی داشته باشد تا این عنوان برای برنامه تلقی شود؟ یعنی با ارسال چند مقاله خارجی میتوان به یک همایش عنوان بینالمللی داد!
حجتالاسلام محمد فاتحی، رئیس دانشکده علوم قرآنی سبزوار و دبیر برگزاری همایش ملی سیره رضوی و سبک زندگی قرآنی مردادماه اعلام کرده بود: این همایش از سری برنامههای بخش دانشگاهیان سیزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع) برای دومین سال برگزار میشود که بخش بینالملل برای نخستین بار به آن اضافه شده است.
مهدی صانعی، مسئول روابط عمومی دانشکده قرآنی سبزوار نیز در گفتوگو با خبرنگار ایکنا عنوان برنامه را همایش بینالمللی «سیره رضوی و سبک زندگی قرآنی» اعلام کرده و از دریافت مقالاتی از پژوهشگران و اساتید دانشگاه خارج از کشور خبر داده بود؛ بر این اساس همزمان با روز برگزاری همایش در دانشگاه حکیم سبزواری نیز دو مقاله خارجی ارائه و از برگزیدگان ایرانی و خارجی نیز تقدیر به عمل آمد.
مسئولان بنیاد بینالمللی فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع) نیز در خصوص عنوان بینالمللی یا ملی بودن این برنامه اظهار کردند که بر روی بنرهای تبلیغاتی عنوان ملی ذکر شده بود اما چون 10 مقاله از کشورهای گوناگون به این همایش ارسال شد، بعد از استقبال و ارسال مقاله از کشورهای دیگر، این همایش عنوان بینالمللی گرفته است.
این در حالی است که سایت شمس توس نیز در اعلام فراخوان این همایش، بر ملی بودن تأکید کرده و در روز برگزاری همایش نیز عنوان «ملی» در محل برگزاری این همایش به چشم میخورد.