کد خبر: 4134615
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۵

96 درصد مسافران با هدف زیارت به مشهد سفر کرده‌اند

عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: در ماه مبارک رمضان و نوروز امسال، تمایل سفر برای سفرهای مستقل بیشتر شده است و 96 درصد مسافران هدف از سفر خود را زیارت عنوان کرده‌اند.

زائزان حرم مهطر رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، جواد براتی، عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی، امروز 27 فروردین ماه در سمینار «زیارت نوروزی، تکریم زائر در رمضان» که در سالن اجتماعات پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: در نوروز امسال که همزمان با ماه مبارک رمضان بود، زائران و مسافران در مشهد تمایل بیشتری به اقامت داشته‌اند.

وی بیان کرد: در ایام تقارن ماه رمضان و نوروز امسال ماندگاری زائر در مشهد 5.18 روز بوده است که این میزان در هفته پایانی اسفند 1401 تا دوم فروردین سال جاری 4.14 روز بوده است. براساس داده‌ها، 3 درصد مسافران قبل از ماه مبارک رمضان در مشهد 10 روز اقامت داشته‌اند که این میزان در ایام تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان 11 درصد افزایش یافته است.

براتی با اشاره به اینکه 13.5 درصد مسافران در هفته پایانی اسفند 1401 تا دوم فروردین ماه سال جاری در قالب تور به مشهد سفر کرده‌اند، گفت: این میزان از سوم فروردین ماه با آغاز ماه مبارک رمضان کاهش یافته است.

مدیر گروه اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی ابراز کرد: در ماه مبارک رمضان و نوروز امسال، تمایل سفر برای سفرهای مستقل بیشتر شده است و 96 درصد مسافران هدف از سفر خود را زیارت عنوان کرده‌اند. در ایام تقارن رمضان و نوروز امسال 62 درصد اقامت زائران، اقامت‌های هزینه‌بر مانند اقامت‌های هتلی بوده است و می‌توان گفت که اقامت‌های هتلی امسال در سفر به مشهد بیشتر شده است.

براتی اظهار کرد: براساس داده‌های به دست آمده در نوروز امسال نسبت به نوروز 1401 به نظر می‌رسد که سفرهای منتهی به مشهد با برنامه‌تر صورت گرفته است، این در صورتی است که در سال گذشته 37 درصد مسافران با تصمیم آنی به مشهد سفر کرده‌اند و این میزان در نوروز امسال 33 درصد کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: سهم زائران ورودی به مشهد در ایام تقارن ماه مبارک رمضان و نوروز امسال نسبت به هفته پایانی اسفند 1401 تا دوم فروردین ماه که به صورت لحظه‌ای تصمیماتی گرفته شده، افزایش داشته است.

براتی در خصوص سهم هزینه‌های زائران بیان کرد: سهم هزینه‌های زائران در ایام ماه رمضان در مبدأ و مقصد افزایش یافته، اما سهم هزینه‌های اقامت کاهش یافته است.

مدیر گروه اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: در ایام تقارن ماه رمضان و نوروز سفرهای زائران از استان‌های خراسان جنوبی، خراسان شمالی و همچنین شهرهای استان خراسان رضوی به مشهد به شدت کاهش یافته است و شاهد افزایش سفرهای دور بوده‌ایم که این تصمیم هزینه سفر از جمله سفر با قطار، اتوبوس و هواپیما را افزایش داده است.

وی به کاهش قدرت خرید خانوار اشاره و اظهار کرد: همچنین باید گفت که تغییر قدرت خرید خانوار در شکل سفرها و مواردی چون نوع اسکان، نوع خوراک و نوع مقصد تغییراتی ایجاد کرده است. در ایام تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان که پیک سفر بوده است، بر اساس آمارها متوجه می‌شویم که برخی از شغل‌ها مانند تورگردانان متضرر شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه عمده بازدیدها در ایام تقارن ماه رمضان و نوروز از جاذبه‌های اطراف حرم مطهر بوده است، تصریح کرد: باید زیرساخت‌های حمل‌و‌نقلی با توجه به اینکه سهم سفرهای دورتر افزایش پیدا می‌کند مورد توجه بیشتری قرار گیرد. همچنین براساس مدت اقامت باید گفت که 89 درصد از زائران و مسافران که به مشهد سفر کرده بودند، روزه نداشته‌اند.

انتهای پیام
captcha