به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجتالاسلام والمسلمین حجت گنابادینژاد، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی، در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی خراسان رضوی که شامگاه 18 اردیبهشتماه، در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، با قرائت حدیثی از امام صادق(ع) آغاز و بیان کرد: «مَن تَعَلَّمَ العِلمَ و عَمِلَ بِهِ و عَلَّمَ للّه، دُعِيَ في مَلَكوتِ السَّماواتِ عَظيما، فقيلَ : تَعَلَّمَ للّه، و عَمِلَ للّهِِ، و عَلَّمَ للّه! هر كه براى خدا علم بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها به بزرگى ياد شود و گفته آيد: براى خدا آموخت، براى خدا عمل كرد و براى خدا آموزش داد.»
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی دگرگونیهای بسیاری را موجب شد. یکی از آن دگرگونیها در حوزه ارزشها، از جمله مقام و منزلت معلم بود. با شخصیت ترازی همچون شهید مطهری نماد معلم انقلاب، انقلاب و ارتقای بزرگی در حوزه ارزشها اتفاق افتاد، یکی از ویژگیهای شهید مطهری چنانکه در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است: «العالِمُ بِزَمانِهِ لا تَهجُمُ عَلَیهِ اللَّوابِس شبهات به کسی که زمانه خود را بشناسد هجوم نمیآورد»، زمانشناس بودن است. در روزگاری که هجمههای عظیم فکری و عقیدتی جریانهای سوسیالیستی و مارکسیستی از یک طرف و جریانهای غربی و لیبراستی از دیگر سو تمام هیمنه بشریت را فراگرفته بود و در خانههای متدین ما نفوذ پیدا کرده بود و آتش آن گریبانگیر فرزندان اینان هم شده بود، شهید مطهری احساس تکلیف کردند و کتاب «اصول فلسفه و روش رئالیسم» نوشتند.
گنابادینژاد یادآور شد: آن روز که شهید مطهری احساس کرد که شخصیت و منزلت زن مورد هجمه قرار گرفته است، ابایی نکرد و در مجله «زن روز» آن دوران که زردترین نشریه زمان خودش بود، به نام خودشان مطلب نوشت و امروز دو کتاب «مسئله حجاب» و «نظام حقوق زن در اسلام» همان یادداشتهای مجله زن روز هست. این استاد بزرگ وقتی احساس کرد عموم جامعه از معارف زندگی اهل بیت(ع) اطلاعات کمی دارند و آگاهیهایی که بتوانند با آن زندگی کنند در اختیار عموم مردم نیست، قلم دست گرفت و «داستان راستان» را منتشر کرد. دوستان او توصیه کردند این کتاب را به اسم مستعار چاپ کند، زیرا در شأن مؤلف کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم نیست، اما او در رسالت خود هیچگونه ملاحظهکاری، مصلحتاندیشی و افتخارهای کاذب برای ایشان ارزش نداشت.
وی ادامه داد: اگر امروز به معلمان احترام میگذاریم و نسبت به مقام معلم تواضع داریم و این مقام در جامعه ما منزلت مضاعف و بالایی یافته، تردیدی نیست که معلمی در آن تراز در انقلاب اسلامی درخشیده است. از مصادیق حقشناسی است که افتخارات فرهنگیان در انقلاب اسلامی برای آحاد مردم گفته شود. از جمله آنکه 4900 معلم در دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و بیش از 25 هزار و 100 جانباز که در جامعه فرهنگیان توفیق خدمتگذاری داشتند، در کنار 36 هزار شهید دانشآموز که بالاترین آمار شهدا در همه اقشار است، کافی است تا بگوییم فرهنگیان پا به کار همه افتخارات انقلاب اسلامی در همه صحنهها حاضر بودند و یک سند متقن است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی افزود: امروز حقشناسی از معلمان یک مراسم و یک نماد نیست، بلکه یک رسالت و مأموریت است. امروز نظام برای آنکه افق تمدن نوین اسلامی را درست راهبری کند، باید از معلم حقشناسی کند و معلم جایگاه والا و برتر خود را در جامعه با حقشناسی همه اقشار بهویژه حقشناسی که بر عهده حاکمیت است، باید بیش از پیش بیابد.
در ادامه سیدامیر شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: در ایام بزرگداشت معلم توفیق داشتیم چندین جلسه در تمامی شهرستانی استان برگزار کنیم. شاهد هستیم که از تمامی نهادها از جمله فرمانداری، استانداری و شهرداری پشتیبانی و حمایت از آموزش و پرورش وجود دارد.
وی بیان کرد: معلمان هنرمندانی هستند که با زبان مناطق متفاوت بومی، عشایری و... با ادبیات و زبان سنین مختلف در گوشه و کنار وظایف خود را انجام میدهند، چنانکه در دیدار اخیر فرهنگیان با مقام رهبری، ایشان تمجید خود را از انواع و اقسام هنرمندیهای معلمان و اینکه باید مورد تعظیم و تجلیل قرار گیرند، ابراز کردند و در شأن این جلسه است. ما بهدنبال معلم تراز انقلاب و جمهوری اسلامی ایران با رویکرد سند تحول آموزش و پرورش هستیم.
شوشتری ادامه داد: امانتی مهم که روح پیچیده انسانهاست به معلم سپرده میشود و اوست که کلاسی را در دست دارد و با توانمندی خود آن را اداره میکند. چنانکه در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است: «النّاسُ مَعادِنُ كمَعادِنِ الذَّهَبِ و الفِضَّةِ مردم مانند معادن طلا و نقره هستند» که بر ارزش معلم در چگونگی جستوجوی استعدادها و یافتن آنها و پرداخت و آماده کردن استعدادها برای عرضه و تأثیرگذاری در اجتماع دلالت دارد.
وی با اشاره به بزرگانی چون شهید مطهری، باهنر و رجایی در آموزش و پرورش، بیان کرد: این بزرگان و راههایی که رفتهاند، هم اکنون الگوی معلمان ماست. آموزش و پرورش خراسان رضوی همچنان که در دولت در استخدام نیروهای جدید در آموزش و پرورش شرایط و فرآیند ویژهای را مدنظر قرار داده است، توفیق بیشترین استخدام را در کشور در سالهای 1401 و 1402 داشته است. همچنین در نظر داریم در 1403 حدود 11 هزار معلم جدید با همین شیوههای جدید جذب کنیم که امیدواریم در موضوع تحول بنیادین تأثیرگذار باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: بیشترین فشار بر آموزش و پرورش از این جهت است که همه انتظار دارند مانند قبل از هر گروهی با هر نوع احساسات و با نکات متفاوت جذب آموزش و پرورش شوند. ارتقاهای ارزشمندی که در آموزش و پرورش با توجه به فعالیتها و رتبهبندی صورت گرفته به جذابیت این نهاد و دستگاههای مهم و حیاتی کشور افزوده است، چنانکه مقام معظم رهبری میفرمایند عبور از پیچهای دشوار پیشرفت و تحول بدون کمک آموزش و پرورش ممکن نیست.
وی درباره اقدامات این نهاد، بیان کرد: تجاریسازی و مولدسازی از جمله اقداماتی است که زیاد ملموس اجتماع نباشد، اما آنچه ملموس است، افزایش 40 درصدی ساخت و ساز مدارس در سال 1402 و تحویل 1500 کلاس در 305 پروژه به آموزش و پرورش و دانشآموزان است. در همین راستا از مجمع خیرین مدرسهساز نیز تشکر میکنم که افزایش 40 درصدی مشارکت خیرین را داشتیم.
شوشتری در پایان اظهارکرد: مقامهای علمی خیرهکننده خراسان رضوی و 10درصد میانگین قبولی کنکور و افزایش 50 درصدی رتبههای دو رقمی و میانگین نمرات که در رتبه 7 و 8 میان 32 استان قرار داشته است. رتبه اول خراسان رضوی در جشنواره پژوهشی علمی از دیگر افتخارات این اداره است. همچنین در فعالیتهای ارزشمند پرورشی شاهد جایگاه بالای استان در اتفاقات بزرگی مانند اعتکاف دانشآموزی، راهپیماییها و انتخابات حماسهها از سوی دانشآموزان و همکاران فرهنگی رقم خورد.
انتهای پیام