به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، اکبر صالحی، دبیر بیستوچهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ خراسان رضوی، شامگاه پنجم مهرماه در مراسم افتتاحیه بیستوچهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ خراسان رضوی در محل نمایشگاه بینالمللی مشهد اظهار کرد: نقش محوری صنعت چاپ بهعنوان یکی از ارکان اقتصادی و تأثیرگذار در تولید ناخالص کشور، بهویژه در ورود محصولات جدید به بازارهای داخلی و صادراتی، بسیار مهم است. این صنعت نه تنها بهعنوان یک بسترساز مناسب برای پیشبرد صنعت پیشران چاپ عمل میکند، بلکه چرخه اطلاعات و دانش را از مسیر کتاب و مجلات نیز به عهده دارد.
وی بیان کرد: این جشنواره میتواند پیوندی میان هنر و صنعت را برقرار کند و با استفاده از تکنولوژی نوین، تحولاتی را در صنعت چاپ ایجاد کند. بهعلاوه، صنعت چاپ به یک صنعت استراتژیک تبدیل شده که اهمیت آن در اقتصاد قابل انکار نیست و بهعنوان یک پشتوانه برای سایر صنایع عمل میکند.
صالحی تصریح کرد: با توجه به بستهبندی صادراتی، همه نگاهها در صنایع مختلف به صنعت چاپ دوخته شده است. تحولات جهانی باعث تبدیل چاپ از یک ابزار فرهنگی به صنعت راهبری شده است. این صنعت تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و اهالی صنعت چاپ انتظار دارند که تغییرات ساختاری انجام شده و این صنعت زیر نظر وزارت صمت مدیریت شود.
دبیر بیستوچهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی بهعنوان قطب صنعت چاپ در سال ۱۴۰۲ صادراتی معادل یک هزار میلیارد تومان به کشورهای افغانستان و عراق داشته است. نوسازی دستگاهها و حذف بوروکراسی در این حوزه ضروری است، چراکه در صورت فرسوده ماندن دستگاههای چاپ بیم آن میرود این بازار از ایران گرفته شود.
صالحی اظهار کرد: تأکید بر خودکفایی در تأمین مواد اولیه صنعت چاپ از دیگر نکات مهم است، از طرفی تولیدات داخلی از لحاظ قیمت و کیفیت فاصله زیادی با نمونههای خارجی دارند، بنابراین ضرورت دارد زمینه واردات مواد اولیه با کیفیت فراهم شود. لازم است شرایطی فراهم شود تا کیفیتسازی در صنعت چاپ انجام شده تا رقابت ایران در این صنعت ادامه یابد و از بازارهای منطقه و جهان حذف نشود. همچنین انتظار میرود که با نوسازی دستگاهها و فراهم آوردن موارد مورد نیاز در این صنعت امکان رقابت ما با کشورهای همسایه نیز فراهم شود.
همچنین فرزین سلطانی، سرپرست نمایشگاه بینالمللی مشهد با اشاره به تاریخچه ۲۰۰ ساله صنعت چاپ، ادامه داد: خراسان رضوی به واسطه بارگاه منور رضوی و پذیرش سالانه حدود 30 میلیون زائر و گردشگر ظرفیت بالایی در حوزههای مختلف به ویژه در صنعت چاپ و بستهبندی دارد.
وی با اشاره به ظرفیت صادراتی خراسان رضوی اظهار کرد: نیاز به محصولات و خدمات چاپی متنوعی در خراسان رضوی با توجه به حضور گردشگران و زائران در امر بستهبندی سوغات وجود ندارد و این امر میتواند فرصتی برای توسعه صنعت چاپ در این منطقه باشد.
سرپرست نمایشگاه بینالمللی مشهد همچنین بر اهمیت نمایشگاه بینالمللی مشهد بهعنوان قطب صنعت نمایشگاهی تأکید و ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این نمایشگاهها، شاهد رشد و پیشرفت قابل توجهی در صنعت چاپ باشیم.
سلطانی در خصوص زمینه فعالیت مشارکتکنندگان این نمایشگاه بیان کرد: فرآوری و بستهبندی چاپ افست، چاپ دیجیتال، کارتن و ماشینآلات، چاپ پارچه و هدایای تبلیغاتی زمینه فعالیت این نمایشگاه است که توسط شرکت نمایشگاهی «برساز رویداد پارس» برگزار می شود.
وی درخصوص برنامهها و رویدادهای برگزاری این نمایشگاه تصریح کرد: کارگاههای آموزشی در بخش چاپ، از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۲۱، با حضور ۵۰ نفر، از دیگر برنامههای این نمایشگاه خواهد بود.
سرپرست نمایشگاه بینالمللی مشهد گفت: همچنین هیئتهای تجاری از کشورهای عراق، اقلیم کردستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، عمان و افغانستان و حدود 100 تاجر بینالمللی در حوزه صنایع غذایی، چاپ و بستهبندی، ماشینآلات و مواد اولیه نیز حضور خواهند داشت. این نمایشگاه از پنجم مهرماه آغاز و تا هفتم مهرماه ادامه خواهد داشت و علاقهمندان میتوانند همه روزه از غرفههای متعدد این نمایشگاه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ بازدید کنند.
انتهای پیام