به گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی امام جمعه مشهد، آیتالله سید احمد علمالهدی، نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی، در جلسه تفسیر آیات قرآن کریم در ماه مبارک رمضان که به میزبانی حسینیه دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: هفتمین آیه از آیات برنامه زندگی با آیهها، آیه 82 سوره مبارکه «مائده» است، در این آیه ذات مقدس پروردگار معیار دشمنی و دوستی با جامعه اسلامی را نسبت به سایر جوامع و ملل مشخص میکند.
وی ادامه داد: اصولاً از جمله اموری که برای زندگی اجتماعی هر جامعهای ضرورت دارد، مسئله دشمنشناسی و دوستشناسی نسبت به سایر جوامع و ملتها است؛ در زمان نزول قرآن کریم ارتباطات اجتماعی ملتهای مسلمان با سایر ملتها تا اندازهای برقرار بوده منتها نه از نوع ارتباطی که امروز مطرح است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: ارتباطات ملتها در گذشته مانند جریان روابط بینالملل امروزی که بر مبنای یک اصول ثابت استوار هست، نبوده است، زیرا ارتباطات اجتماعی به اندازه امروز توسعه نداشته است و مسئله مرزها سر جای خود قرار داشتند تا آنجا که حتی دو روستای نزدیک به یکدیگر دارای دو فرهنگ اجتماعی متفاوت بودند.
وی بیان کرد: البته در زمان نزول قرآن ارتباطات جامعه مسلمان با سایر جوامع برقرار بوده است که گاهی این روابط به دشمنی و جنگ و گاهی به دوستی و معاهدات اجتماعی ختم میشده است؛ باید دقت داشت که معیار دشمنی و دوستی امروز نیز با زمان پیامبر اکرم(ص) و نزول قرآن تفاوتی ندارد، زیرا هر جامعهای براساس منافع خودش با جامعه اسلامی روابطش را تنظیم میکند.
علمالهدی گفت: علت دشمنی برخی جوامع با اسلام یکی تضاد منافع و دیگری جریان فرهنگی حاکم بر آن جامعه بوده است، این معیارها امروز نیز در روابط بین جوامع مختلف با اسلام وجود دارد؛ این مطلب را قرآن کریم در این آیه شریفه برای بالا بردن سطح شناخت ما از دشمنشناسی و دوستشناسی بهطور دقیق مشخص میکند که چگونه در دنیای امروز دشمنان اجتماعی خود را بشناسیم و در مقام دوستیابی به دنبال چه کسانی برویم و با آنها روابط دوستانه و محبتآمیز برقرار کنیم.
وی افزود: در مقام دشمنشناسی با توجه به این آیه دو جریان یهودیان و مشرکان معرفی شدند، «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذَلِكَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّيسِينَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا يَسْتَكْبِرُونَ؛ یقیناً سرسختترین مردم را در کینه و دشمنی نسبت به مؤمنان، یهودیان و مشرکان خواهی یافت. و البته نزدیکترینشان را در دوستی با مؤمنان، کسانی مییابی که گفتند: ما نصرانی هستیم. این واقعیت برای آن است که گروهی از آنان کشیشان دانشمند و عابدان خداترساند، و آنان [در پیروی از حق] تکبر نمیکنند.»
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در بین دو اهل کتاب یهود و نصارا، یهود بهعنوان سرسختترین دشمن اسلام در کنار مشرکین معرفی شدند، زیرا در سنخ عداوت یهودیان مانند مشرکین بودند به عنوان نمونه در جنگ احزاب، مشرکان قبایل یهود را با خود همراه کردند تا بتوانند در مقابل جبهه مسلمانان به پیروزی برسند و اسلام را براندازی کنند.
وی تصریح کرد: جریان یهود، یک جریان خاصی بود که محور زندگیشان براساس پول و طلا بود و زندگی دنیا را بر تمام امتیازات و سعادت آخرت ترجیح میدادند، چهار خصوصیت یهودیان زمان پیامبر اکرم(ص) شامل برتری نژادی نسبت به سایر مردم، مالکیت بهشت برای تمام مردم خود، دنیاطلبی و آزاد دانستن خود در هر جنایتی علیه غیر یهود میشد بنابراین با توجه به این خصوصیات اکثر یهودیان به پیامبر اکرم(ص) ایمان نمیآوردند و برخورد سرکوبگرانه داشتند.
علمالهدی بابیان اینکه امثال افرادی مانند ترامپ، مزدوران صهیونیسم هستند، اظهار کرد: امروز نیز تشکیلات صهیونیسم بینالمللی با همین چهار خصوصیت به دشمنی با اسلام میپردازند، زیرا خود را نژاد برتر میدانند و عقیده دارند تمام قدرتها و ثروتها باید متعلق به آنها باشد و آنها میتوانند به هر ملت و قومی تجاوز کنند.
وی گفت: این کشتارهای عظیم در دنیا و کارخانههای اسلحهسازی متعلق به صهیونیسم است تا بتوانند به چهاراصل خود دست پیدا کنند؛ لذا دشمن امروز ما نیز صهیونیسم هستند، زیرا سخنان قرآن مخصوص زمان و مکان خاصی نیست بلکه مرتبط با تمام دورانها و زمانهاست.
عضو عالی شورای حوزه علمیه خراسان بیان کرد: تمامی فجایعی که در اسلام به وسیله خلفای بنیامیه و بنیعباس پیش آمد، ریشهاش را که بررسی کنیم به صهیونیسم میرسیم؛ امروز نیز ریشه تمام اختلافاتی که در جوامع اسلامی وجود دارد به وسیله صهیونیسمها طراحی و اجرا میشود.
وی اظهار کرد: در مقابل یهود خداوند متعال قانون دوستیابی نیز مشخص میکند و میفرماید: «وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَى ذَلِكَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّيسِينَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا يَسْتَكْبِرُونَ»؛ آنکه صلاحیت دوستی شما را دارند نصارا و مسیحیان هستند زیرا در مسیحیت معیار ارزش با ترک دنیاست.
علمالهدی تأکید کرد: در زمان پیامبر اکرم(ص) و اسلام مسیحیان گرایش خاصی به ایشان داشتند و باعث شد در شرایط سختی که فضای مکه برای مسلمانان داشت، 70 مسلمان از مکه به حبشه هجرت کردند.
وی افزود: امروز جنایات و جرائمی که متوجه میشویم از سوی مسیحیانی است که به صهیونیسم پیوستند علیرغم اینکه مسیحی هستند؛ مسلمانان نیز امکان دارد به صهیونیسم ملحق شوند، امیرالمؤمنین(ع) در این مورد میفرمایند: «هرکس در معامله خود غِش بزند، (یعنی به خاطر دنیاپرستی به مسلمانی خیانت میکند) شیعه و مسلمان نیست»؛ وقتی بنا شد که مسلمان گرانفروشی که معیار تمام انسانیت و شرافتش پول شد، پیامبر اکرم(ص) در خصوص این فرد میفرماید این فرد از ما نیست و در روز قیامت با یهود محشور میشود.
امامجمعه مشهد گفت: بنابراین قران جریان دوستیابی ما را مشخص کرده است که به دنبال کسانی برویم که ثروت و پول محور در زندگی اجتماعیشان نیست بلکه میتوانیم روی انسانیت آنها نیز حساب کنیم.
انتهای پیام