به گزارش ایکنا از خراسان رضوی به نقل از آستاننیوز، آیتالله احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، در مراسم آغاز بهکار طرح «گفتمانسازی و اندیشهورزی طلاب در علوم انسانی» که امروز اول مردادماه، با حضور جمعی از علما، اساتید و طلاب ممتاز حوزه علمیه قم در سالن همایشهای زائرسرای رضوی مشهد برگزار شد، با قدردانی از متولیان اجرای این طرح، آن را گامی ارزشمند در جهت تربیت علمی، معرفتی و اخلاقی طلاب جوان توصیف کرد.
وی با اشاره به سنت علمی حکمای بزرگ تاریخ در رجوع به قبور بزرگان برای گشودن گرههای علمی، ادامه داد: برگزاری جلسات علمی و آموزشی در جوار مضجع شریف حضرت علی بن موسیالرضا (ع)، توفیق بزرگی است که نباید از آثار و برکات معنوی آن غافل ماند. این فضای معنوی میتواند عمق و اثربخشی جلسات علمی را به شکل محسوسی افزایش دهد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه علم باید نافع باشد، گفت: علم نافع، دانشی است که در خدمت هدایت انسان، خداشناسی و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه بشری قرار گیرد، دانشی که جان را تعالی بخشد و جامعه را نیز به سوی رشد و عدالت سوق دهد.
مروی در ادامه تأکید کرد: علم نافع را باید از کسی آموخت که خود از آن بهرهمند است و آن را در مسیر تهذیب نفس و تربیت عملی به کار گرفته است. اگر کسی خود از معرفت الهی و توحیدی بیبهره باشد، آموزههایش نیز برای دیگران نفعی نخواهد داشت.
وی با اشاره به دامهای گوناگون شیطان برای اهل علم و طلاب، تصریح کرد: شیطان برای هرکس، دام مخصوص به خود او را طراحی میکند و این خطر حتی متوجه علما و روحانیون نیز هست. یکی از خطرات پنهان برای اهل علم، افتادن در دام خودبینی، شهرتطلبی و دلخوشکردن به مریدان است که میتواند مسیر تهذیب را منحرف سازد.
تولیت آستان قدس رضوی سپس با نقل خاطرهای از مرحوم آیتالله حسین قمی، بر ضرورت مراقبه علمی و عملی اهل علم تأکید کرد و افزود: طلاب علوم اسلامی باید با اخلاص، تقوا، بصیرت و توسل به قرآن و عترت، مسیر کسب معرفت را طی کنند و با تکیه بر هدایت الهی، به مشعلهای فروزان هدایت در جامعه تبدیل شوند.
انتهای پیام