به گزارش ایکنا از خراسانرضوی، سرهنگ مرتضی حقی، رئیس پلیس فتا خراسانرضوی، امروز ۴ مردادماه، در جلسه افتتاحیه «پویش کلید امن» با هدف «پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی در ایام اربعین و سفرهای زیارتی» اجرایی میشود، اظهار کرد: پویش ملی «کلیک امن» که از امروز چهارم مردادماه آغاز شده و تا دهم مردادماه به مدت 6 روز ادامه دارد، با هدف جلوگیری از ضررهای مالی و آگاهیبخشی به هموطنان بهویژه هماستانیها و همشهریها با شعار «اول فکر کن، بعد کلیک کن» بهطور همزمان با سراسر کشور در خراسانرضوی آغاز بهکار کرد.
وی درخصوص اینکه هدف اصلی این پویش پیشگیری از کلاهبرداریهای مالی نظیر فیشینگ و برداشتهای غیرمجاز است، افزود: همچنین تأکید بر عدم کلیک بر لینکهای آلوده، بدافزارها و صفحات جعلی از اهداف اصلی ما در این طرح است. در طول این پویش، همکاران ما در پلیس فتا با چندین هدف فرعی دیگر نیز به فعالیت خواهند پرداخت که امیدواریم به دستاوردهای مطلوبی منتهی شود.
رئیس پلیس فتا استان خراسانرضوی با بیان اینکه از جمله این اهداف میتوان به آگاهی بخشی درباره تهدیدات مالی در فضای مجازی بهویژه در آستانه مراسم بزرگ اربعین اشاره کرد، بیان کرد: داشتن و دانستن اصول امنیتی در موضوعات سایبری یک ضرورت است که باید همه شهروندان بهویژه زائران به آن توجه کنند.
حقی تصریح کرد: موضوع بعدی آموزش روشهای پیشگیری از جرایم مالی مرتبط با کلاهبرداریها، نظیر برداشتهای غیرمجاز و لینکهای آلوده است که شهروندان هماکنون با آن مواجه هستند. همچنین لازم به تبیین و تشریح شیوههای گزارشدهی و پیگیری تخلفات و جرایم در فضای مجازی است، به گونهای که هر شهروندی که قربانی کلاهبرداری شد، بتواند به درستی این موضوع را پیگیری و حق خود را احقاق کند.
وی گفت: همچنین آشنایی شهروندان با نشانههای پیامهای جعلی از دیگر اهداف این طرح است، چرا که هماکنون با پیامهایی که به شهروندان ارسال میشود، روبهرو هستیم و هدف ما تشخیص جعلی بودن یا حقیقی بودن این پیامها در بستر اپراتورهای تلفن همراه و شبکههای اجتماعی است. با توجه به اهدافی که مطرح شد، ارتقای امنیت حسابهای بانکی و حسابهای کاربری هموطنان ما در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی از جمله اولویتهای ما خواهد بود که امید است به نتایج مطلوبی دست یابیم.
رئیس پلیس فتا خراسانرضوی با اشاره به همکاری سازمانها در رابطه با این پویش، بیان کرد: در طول پویش ملی که امسال نامگذاری شده، سازمانهای خدوم، زحمتکش و دغدغهمند ما از جمله دادگستری، سیستم قضایی، آستان قدس رضوی، آموزش و پرورش، شهرداری، صداوسیما و سیستم بانکی با ما همراهی و یاری خواهند کرد تا این پویش به بهترین نحو ممکن انجام شود.
حقی ضمن اشاره به اینکه همچنین در جریان این پویش، یک مسابقه بزرگ کتابخوانی نیز برگزار خواهد شد که از چهارم تا دهم مردادماه ادامه دارد، یادآور شد: این مسابقه از سوی پلیس فتا و بهصورت همزمان در سراسر کشور و خراسانرضوی برگزار میشود. محور مطالعاتی این مسابقه کتاب «دانستنیهای سایبری جلد سوم، امنیت و حریم خصوصی» است که در پایان پویش به شرکتکنندگان در این مسابقه جوایز نفیس اهدا میشود.
وی در خصوص اطلاعرسانی به هیئتهای مذهبی، بیان کرد: پیامهایی به این کاروانها ارسال شده و در جلسات متعددی که پیش از این پویش و بعد از آن برگزار شد با تمامی سازمانها از جمله ادارهکل اسلامی مطالب مورد نیاز مطرح شد. این جلسات زمینهساز فراهم آوردن بسترهای لازم در قالب بروشورها، کانالها و گروهها برای اطلاعرسانی به شهروندان درباره تهدیدات و مخاطرات مرتبط با مراسم اربعین هستند.
رئیس پلیس فتا خراسانرضوی با بیان اینکه در سال گذشته بیشترین کلاهبرداریها در حوزه فضای مجازی بوده و ۷۰درصد جرایم نیز مرتبط با حوزه مالی از جمله کلاهبرداریها و برداشتهای غیرمجاز است، تصریح کرد: در سال گذشته ما پنج اولویت در ۲۷ جرم سایبری تعیین کردهایم که شامل کلاهبرداریهای اینترنتی، برداشتهای غیرمجاز، دسترسی غیرمجاز به دادهها از جمله رمزهای عبور و حسابهای کاربری، هک حیثیت و مزاحمتهای اینترنتی میشوند.
حقی با اشاره به اینکه در سال گذشته موفق به کاهش ۷درصدی جرایم در این حوزه در استان خراسانرضوی شدهایم، اظهار کرد: شایان ذکر است که ۷۰درصد از کل جرایم فضای مجازی در کشور بهویژه در خراسانرضوی به کلاهبرداریهای مالی مربوط میشود و ۳۰درصد دیگر شامل موضوعات حیثیت و مسائل اخلاقی است. بیشترین کلاهبرداریها از سایتهای واسطهگر و سایتهای جعلی انجام شده و مرکز فوریتهای سایبری ما نیز بهصورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به شهروندان است. بیشترین تماسها در این مرکز نیز مربوط به سکوهای آنلاین خرید و فروش کالا و بعد لینکهای آلوده و فیشینگ است.
رئیس پلیس فتا خراسانرضوی درخصوص اینکه هدف ما ارتقای امنیت حسابهای واقعی کاربران و جلوگیری از کلاهبرداریها در دو حوزه آموزشی و بازرسی است، بیان کرد: همکاران ما براساس پروتکلها و دستورالعملهای ماهانه اقدامات لازم را انجام میدهند و اطلاعات مربوط به این موضوع بهصورت مرتب توسط پلیس فتا به ذینفعان اعلام میشود تا ضریب امنیتی بالاتر رود. همچنین به منظور دریافت اطلاعات و ارتباطات بیشتر، لینک www.fata.gov.ir برای این پویش در نظر گرفته شده است که از آن طریق، افراد میتوانند اطلاعات و راهنماییهای لازم را دریافت کنند.
حقی در رابطه با اینکه وسیلهای که افراد میخواهند به واسطه آن به کربلا بروند باید از طریق سایتها و سازمانهای رسمی انجام شود، تصریح کرد: متأسفانه بسیاری از مواردی که به ما گزارش میشود، مرتبط با افرادی است که در شبکههای اجتماعی خارجی به تبلیغات پرداخته و از این طریق اقدام به جذب مشتری میکنند. بنابراین توصیه میشود از خدمات ارائه شده در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی بهویژه شبکههای خارجی به هیچ عنوان استفاده نکنند.
وی ادامه داد: در صورتی که شهروندان در این زمینه به مشکلی برخورد کنند، میتوانند بهطور ۲۴ ساعته با مرکز فوریتهای سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ تماس گرفته و راهنماییهای لازم را دریافت کنند. این مرکز آماده پاسخگویی به مشکلات و سوالات شما در هر ساعت از شبانهروز است.
رئیس پلیس فتا خراسانرضوی با اشاره به اتفاقات جنگ ۱۲ روزه، یادآور شد: پلیس فتا در ۱۲ روز جنگ بهطور شبانهروزی به فعالیت خود ادامه داد و اقداماتی را در راستای تأمین امنیت روانی مردم انجام داد. این اقدامات شامل پایش و رصد افرادی بود که قصد داشتند با انتشار پیامهای جعلی از سوی رژیم کودککش صهیونیستی، امنیت روانی جامعه را مختل کنند. همکاران ما در پلیس فتا این افراد را شناسایی میکردند و برخوردهای لازم با آنها انجام شد.
انتهای پیام