به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، مرتضی رحمانیموحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، شب گذشته، هفتم آبانماه در مراسم اختتامیه رویداد سفره ایرانی و فرهنگ گردشگری که در هتل میثاق مشهد برگزار شد، با بیان اینکه سفره ایرانی دارای قدمت بسیار طولانی است، ابراز کرد: سفره ایرانی سرشار از عطوفت، مهربان و صمیمت است، در واقع این سفره به ما در همه ابعاد زندگی نقش و حاکمیت خود را اعمال میکند.
وی با بیان اینکه سفرههای زیادی وجود دارد که حکایت از آداب و فرهنگهای مختلف دارد که نسل به نسل به ما رسیده است، ادامه داد: سفره افطار، سحر، نذری و عقد همه اینها حکایت از فرهنگها و آداب مختلفی است که نسل به نسل به ما رسیده است.
رحمانی موحد با اشاره به این مطلب که سفرهها تنها برای غذا خوردن نبوده بلکه حاوی پیام و ارزشهای زیادی هستند، تاکید کرد: به طور مثال این نمایشگاه و سفرهای که گسترانیده شده در تلاش برای ایجاد فرهنگ گردشگری و جاذبه در سفر و تعاملات فرهنگی است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه میتوان با تعاملات فرهنگی، سفره ایرانی را به رخ مسافران و گردشگران برسانیم، گفت: غذا و خوراک یکپنجم از سهم سفر را تشکیل داده به همین جهت باید به این بخش توجه خاصی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه غذا و سفره ایرانی بخشی از تاریخ و فرهنگ و ارزشهای کشور محسوب میشوند، ابراز کرد: این موضوع در گذشته حاوی ارزشها و انتقال پیامهای زیادی بوده اما امروز سفره ایرانی را با هدف توسعه فرهنگ گردشگری گسترانیدهایم تا بتوانیم تأثیرگذاری ملی در شبکه محلی ایجاد کنیم.
رحمانی موحد با بیان اینکه باید بخشی از فرآیند تاریخی و فرهنگی را از طریق سفره ایرانی در توسعه گردشگری بروز دهیم، گفت: این جشنواره سرمنشأ تحولی بزرگ در توسعه پایدار گردشگری است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با تاکید بر اینکه سفره حضرت ثامن الحجج(ع) جز تاثیرگذارترین سفرهها محسوب میشود، اظهار کرد: خوشحالیم که رویداد منطقه چهار در سفره ایرانی فرهنگ گردشگری در مشهد و در جوار بارگاه منور امام رضا(ع) برگزار میشود.
وی با اشاره به سفره امام رضا(ع) که در حرم مطهر رضوی گسترانیده میشود، بیان کرد: زائران حضرت رضا(ع) در طول تاریخ از این سفره عظیم بهرهمند شدهاند، در واقع این سفره تأثیرگذارترین سفره در طول تاریخ به شمار میرود.
رحمانی موحد همچنین به برپایی سفره امام رضا(ع) در ماه رمضان اشاره کرد و گفت: در ماه رمضان نیز این سفره با بیش از 12 هزارنفر روزانه میزبان زائران بوده است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پایان تاکید کرد: امیدوارم این جشنواره ایستگاهی برای حضورمان در صحنه گردشگری بینالملل باشد، چراکه از نظر اقتصادی و فرهنگی میتواند سهم بزرگی را به گردشگری دنیا اختصاص دهد.