به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجتالاسلام مهدی شریعتی تبار، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، امروز 13 دی، در محفل قرآنی «شمیم وصل» که بهمناسبت سالگرد شهیدسلیمانی در محل دفتر نمایندگی ولیفقیه در امور اهل سنت خراسان بهصورت آنلاین برگزار شد، ضمن عرض تسلیت سالروز شهادت سردار سلیمانی، اظهار کرد: امام راحل در شهادت شهید مطهری هم تبریک و هم تسلیت گفت که این تبریک به خاطر ظرفیت اسلام در تربیت این اشخاص است که چنین نمونهها و الگوهایی برجسته به جهان بشریت تحویل میدهد و تسلیت آن به دلیل از دست دادن چنین انسانی است.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی یک انسان نمونه با تربیت قرآنی بود، ابراز کرد: مکتب شهید سلیمانی مکتب قرآنی بود. جهاد، بصیرت، استقامت و سایر ویژگیهای شهید سلیمانی همه برگرفته از قرآن بود، مکتب قرآن یک مکتب وحدتبخش است که بر انسجام مؤمنین، مسلمانان و همه بشریت تأکید و اهتمام دارد.
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید:«وَإِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاتَّقُونِ؛ امت، امت واحده است و من پروردگار شما هستم و از من پروا کنید»، بر اساس این آیه شریفه باید در پرتو حکومتالله بود و در سایه ربوبیت مستکبران و شیاطین قرار نگرفت و نباید زیر ربوبیت سلطهطلبان، شیاطین و مستکبران بود.
وی بیان کرد: امام حسین(ع) فرمود: «أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ اللهَ جَلَّ ذِكْرُهُ مَا خَلَقَ الْعِبَادَ إِلَّا لِيَعْرِفُوهُ فَإِذَا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ فَإِذَا عَبَدُوهُ اسْتَغْنَوْا بِعِبَادَتِهِ عَنْ عِبَادَةِ مَنْ سِوَاهُ. فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ يَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي، فَمَا مَعْرِفَةُ اللهِ؟ قَالَ مَعْرِفَةُ أَهْلِ كُلِّ زَمَانٍ إِمَامَهُمُ الَّذِي يَجِبُ عَلَيْهِمْ طَاعَتُه، ای مردم! بدرستي كه خداوند خلق خود را نيافريده است، مگر از براي آنكه به او معرفت و شناسائی پيدا كنند. پس زمانی كه او را بشناسند، در مقام بندگی و عبوديت او برمیآيند و بهواسطه عبادت و بندگی او از عبادت و بندگی غير او بی نیاز میگردند».
وی اضافه کرد: با توجه به آیه 213 سوره بقره که خداوند فرمود: «كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ وَأَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِيَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ ۚ وَمَا اخْتَلَفَ فِيهِ إِلَّا الَّذِينَ أُوتُوهُ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَتْهُمُ الْبَيِّنَاتُ بَغْيًا بَيْنَهُمْ ۖ فَهَدَى اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا لِمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ مِنَ الْحَقِّ بِإِذْنِهِ ۗ وَاللَّهُ يَهْدِي مَنْ يَشَاءُ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ، مردم یک گروه بودند، خداوند رسولان را فرستاد که (نیکوکاران را) بشارت دهند و (بدان را) بترسانند و با آنها کتاب به راستی فرستاد تا در موارد نزاع مردم تنها دین خدا به عدالت حکمفرما باشد و در کتاب حق، اختلاف و شبهه نیفکندند، مگر همان گروه که بر آنان کتاب آسمانی آمد، برای تعدی به حقوق یکدیگر، پس خداوند به لطف خود اهل ایمان را از آن ظلمت شبهات و اختلافات به نور حق هدایت فرمود و خدا هر که را خواهد راه راست بنماید» و نشان از این است که مکتب قرآن مکتب انسجام و وحدت است.
شریعتیتبار، افزود: قرآن کریم برای جامعه اسلامی واژهای به نام «امت» استخدام کرده و امت یعنی یک مجموعه منسجم، واحد و هماهنگ، دارای مقصد و هدف واحد که در این مجموعه حرکت انفرادی شایسته نیست، بهعنوان مثال یک کاروان برای رسیدن به مقصد باید منسجم باشد، در غیر این صورت ممکن است در مسیر با مشکلاتی مانند راهزن و... مواجه شوند.
مدیرگروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، تصریح کرد: احیای دین حق و حرکت در مسیر انسانیت هدف اصلی امت واحده اسلامی است که در این خصوص اهلسنت و شیعه باید بیدار باشند و از تکفیر، اهانت و تفرقه دوری کنند.
وی افزود: همه آنان که اهل کوک کردن ساز تفرقه باشند، اگر شیعه باشند، شیعه انگلیسی و اگر اهل سنت باشند، سنی آمریکایی هستند و لذا در این راستا رسالت علما سنگین است و نقش بسیار مهمی در این خصوص دارند که باید با سعهصدر و همفکری تقریب حاصل کرده و شکافهای وحدت را پر کنند.
شریعتیتبار اظهار کرد: استکبار جهانی و سران مستکبر و زورگوی دنیا در آمریکا، غرب و هم پیمانان آنان میخواستند با فتنه داعش کمر اسلام را بشکنند، اینان میخواستند با ایجاد دولت اسلامی عراق و شامات تفرقه بین مسلمانان ایجاد کرده و جایجای خاورمیانه اسلامی را زیر سلطه آمریکا ببرند.
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، اضافه کرد: استکبار و هم پیمانانش به اعتراف خود 7 تریلیون دلار هزینه کردند تا با ایجاد داعش منطقه خاورمیانه را زیر سلطه بگیرند، اما ما دفاع کردیم و توانستیم جلو این را بگیریم و باید گفت مکتب قرآن، مکتب وحدتبخش است و شهید سلیمانی تربیت شده مکتب قرآن و یک عبد صالح بود.
وی گفت: اگر انسان عبد خدا شد، در بیرون آزاده و خستگیناپذیر میشود. اسلام و مکتب قرآن برای همه بشریت صلح و سِلم میخواهد و برای همه انسانها ارزش قائل است، همچنین نجات یک انسان نجات همه بشریت است، چرا که جوهره بشریت برای همه انسانها یکی است.
وی ادامه داد: مکتب قرآنی و وحدت بخش سلیمانی مکتب ایمان، عبودیت، آگاهی، دشمنشناسی، دلسوزی، دغدغهمندی اسلام و مسلمان جهاد، عمل، شهادت، مکتب احساس مسئولیت در برابر کیان اسلام و مسلمان است.همه مسلمانان مدیون و مرهون خون این عزیزان هستیم و این مسئولیت را داریم تا به مقدسات یکدیگر احترام بگذاریم و در برابر دشمن بدخواه که نابودی مسلمین را خواهان است، سرسخت و نسبت به هم دلسوز و مهربان باشیم.
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، تصریح کرد: وحدت قرآنی مکتب سلیمانی میگوید از انسان مظلوم باید دفاع کرد که این دفاع از مظلومان نیز یک راهبرد قرآنی است و سردار دلها به این راهبرد قرآنی عمل کرد.
در ادامه عبدالحمید شهید، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان خواف، بیان کرد: مکتب حاج قاسم و مدرسه درسآموزی وی آنچنان وسیع است که اگر مدتها در مورد آن سخنرانی شود، اندکی از این مکتب را شاید نتوان ادا کرد، در این مدرسه درسآموزی، مهمترین چیزی که آموختیم، صبر و مقاومت در برابر نقشههای استکبار و توطئههای آنان در برابر اسلام و مسلمین بود.
وی افزود: ما روز نهم دیماه را که یادآور بصیرت و میثاق امت با ولایت است، پشت سر گذاشتیم و شایسته است از این روز بزرگ یاد کنیم. درسهای بسیاری از این مکتب آموختیم که درس وحدت از بزرگترین درسهای این مکتب بود، اینکه چگونه با زبان، ملیت و مذهب متفاوت در برابر ستمکاران در یک سنگر قرار گیریم و همراستا و هم هدف باشیم.
شهید با بیان اینکه شهید سلیمانی به ما وحدت عملی آموخت، تصریح کرد: در جبهه مقاومت سردار سلیمانی سربازان خود از اقشار و اقوام مختلف را یکجا متحد و همدل کرد، تا همهدف، همسو و همگرا در یک سنگر قرار گیرند، درسهای ما در دانشگاه درس تئوری است، اگر بخواهیم درس عملی بدهیم وحدت حاج قاسم نمونه بارز آن است و باید گفت حاج قاسم محبوب القلوب اهلسنت بود.
در بخش دیگری از این مراسم، مولوی عبدالرحیم توانا، مدیر بنیاد شهید توانا در کشور افعانستان، اظهار کرد: شهید سلیمانی مجاهد در راه خدا و یک مبارز در برار ظلم ستمکاران بود، کشور ایران و افغانستان دارای مشترکات بسیاری است و ایران با وجود مرزهای مشترک گسترده میزبان چندین میلیون افغانستانی است و نیز ما به یاد داریم در شهادت شاه مسعود ایران غرق در عزا بود.
وی ابراز کرد: اگر به بصیرت انبیاء و اهلبیت(ع) نگاه کنیم، روشن میشود شهادت در راه خدا و آزادی دربندان آرزوی آنان بوده است. امروز روز شهدا، آزادگان و مخالفت با بیدادگران ومبارزه با ستمکران تاریخ است، در تاریخ ملل شرایطی پیش میآید که جز با استقبال از شهادت آن شرایط بحرانی حل نمیشود. شهید قلب تپنده تاریخ و شهادت مرگ برگزیده است، شهید معامله مستقیم با پروردگار دارد و شهادت درب رحمت الهی را به روی شهید باز میکند و سلاحی مدرنتر که به شهادت غلبه کند وجود ندارد، باید گفت مردان یک روز میمیرند و نامردان هر روز و هر ساعت و هر دقیقه میمیرند.
مدیر بنیاد شهید توانا در افعانستان، ادامه داد: شهید سلیمانی پیوسته در میدان جهاد بود که این حضور دائمی وی، نشان از عدم تعلقش به دنیا بود، همچنین خود را برای حضور در محضر پروردگار با شهادت آماده کرده بود، وقتی شهید سلیمانی وارد میدان میشد ترسی نداشت، نبوغ نظامی بالایی داشت، روحیه شهادتطلبی و اخلاص داشت، عشق و ارادت او به اهلبیت قابل رویت بود، تعبد و معنویت او در انجام واجبات به وضوح روشن بود و از هر فرصتی برای دعا و مناجات بهره میبرد و اصل دین را باور داشت.
وی با بیان اینکه مدیریت جنگهای 22 روزه و 33 روزه حزبالله نشان از این بود که او مردی نستوه و خستگی ناپذیر است.، بیان کرد: علاقه به فرهنگ و هنر و کتابخوانی داشت و از تشریفات بیزار بود، در برابر دشمن با صلابت و در مقابل برادرانش رئوف و بهراستی که مصداق بارز آیه 29 سوره فتح بود.
توانا ابراز کرد: شهید سلیمانی درک عمیق از دنیا و آخرت داشت و خود را متعلق به امت اسلامی میدانست و یک الگو است. او همچنین در حمایت از جبهه مقاومت بسیار ارزشمند و تأثیرگذار بود و به جرم حمایت از قبله اول مسلمانان به شهادت رسید. افغانستان سرزمین سیدجمال الدین است، شهید سلیمانی همسنگر احمد شاه مسعود بود و بدون شک نه تنها در افغانستان بلکه محبوب قلوب همه مسلمانان و مظلومان عالم است.
در ادامه مولوی حسن فاضلی سرکوهی، امامجمعه اهل سنت مسجد توحید مشهد نیز گفت: گروه داعش با تفکرات ساده برخی بازی کرد، این گروه باعث ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی شد و شهید سلیمانی ضمن مبارزه با این گروه ضد اسلامی با تاسی از خط امام و رهبری، اولین حرکت را در راستای وحدت شیعه و سنی انجام داد.
وی افزود: حقی که شهید سلیمانی بر ما دارد، این است که باید وحدت را حفظ کرده و به عقاید هم احترام بگذاریم، امروز وظیفه دعوت گران و علما بسیار سنگین شده است و لذا باید بیدار باشیم.همچنین امنیت امروز ما به برکت خون شهداست، لذا وظیفه ما ادامه راه شهدا و دنبال کردن هدف آنان است و باید کوشش کنیم تا همانند سردار سلیمانی که برای اسلام بود، برای اسلام باشیم.
امامجمعه اهلسنت مسجد توحید مشهد اظهار کرد: اگر ما حرکتی کنیم که نشان از تفرقه باشد، به خون شهدا و سردار سلیمانی خیانت کردهایم، لذا باید برای حفظ وحدت تلاش کنیم.
انتهای پیام