اسفندماه سال 1396 بود که مردم بردسکن همزمان با ایام سوگواری حضرت فاطمه(س) میزبان 2 شهید گمنام در این شهرستان بودند. این چهارمین مراسم تشییع شهدای گمنام در بردسکن بود که برگزار میشد و تعداد شهدای گمنام مدفون شده در این شهرستان را به 9 شهید میرساند، هرچند اکنون مزار دو شهید گمنام در پارک ولیعصر(عج) شهر بردسکن دو شهید در پارک شهدای گمنام شهر انابد و دو شهید در پارک شهدای گمنام شهر شهرآباد و در دانشگاه آزاد اسلامی بردسکن وجود دارد، اما هنوز ساخت یادمانی برای این عزیزان به سرانجام نرسیده و به غبار فراموشی سپرده شده است.
علیاصغر پورعباس، مسئول دفتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس شهرستان بردسکن، در این خصوص در گفتوگو با ایکنا، کمبود اعتبار را یکی از دلایل اصلی عدم تکمیل یادمان شهدای این شهرستان دانست و گفت: این شهرستان در اجرای پروژه یادمان شهدای گمنام دچار یک عقبماندگی است.
وی بیان کرد: هر چند با پایکار آمدن شهرداران، خیران و مسئولان دانشگاه آزاد این شهرستان اجرای عملیات عمرانی احداث یادمانهای شهدا در شهرستان پیشرفت فیزیکی خوبی داشته، اما هنوز به سرانجام نرسیده است.
پورعباس ساخت یادمان شهدای گمنام را از جمله رسالتهای اساسی دفتر حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس دانست و افزود: ساخت یادمان برای شهدای گمنام شهرستان بردسکن ضرورتی انکارناپذیر است.
محمد حسین مدیح، شهردار بردسکن نیز در گفتوگو با ایکنا، ساخت یادمان شهدا و المان مناسب شهری در حوزه ایثار و شهادت را بهعنوان مهمترین و ضروریترین كار فرهنگی در اولویت کار شهرداری دانست و گفت: خوشبختانه تاکنون كارهای ارزشمندی در این خصوص انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه حرمت، جایگاه و شأن شهدای گمنام با ساخت المان مناسب باید در جامعه حفظ شود، بیان کرد: المان شهدای گمنام محیطی برای زیارت مردم و مکانی برای اجرای برنامههای متناسب با شأن شهیدان است.
شهردار بردسکن بیان کرد: تاکنون برای ساخت المان شهری و یادمان شهدا جلسههای مختلفی از سوی شهرداری و شورای شهر برگزار شد و مشكلی در این زمینه وجود ندارد.
در همین خصوص علی دهقانزاده، فرماندار بردسکن نیز در گفتوگو با ایکنا از تکمیل و به بهرهبرداری رسیدن یادمانهای شهدای گمنام شهرهای انابد، شهرآباد و دانشگاه آزاد اسلامی تا هفته دولت خبر داد.
وی با بیان اینکه هم اکنون پروژه یادمان شهدای گمنام در شهرهای انابد و شهرآباد و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسکن در حال اجراست، تصریح کرد: مقرر شده است یادمان شهدای گمنام تا هفته دولت تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
دهقانزاده با اشاره به اینکه شهرستان بردسکن دارای 300 شهید است که 75درصد آنها در سن جوانی بین 18 تا 26 سال به درجه رفیع شهادت نائل آمدهاند، بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تأکید کرد و افزود: مزار شهدای گمنام پایگاههای فرهنگی برای گسترش ارزشهای انقلاب اسلامی هستند.
وی تأکید کرد: همه در هر مقام و جایگاهی مدیون خون شهدا هستیم و نباید در این حوزه کوتاهی کنیم، با توجه به اینکه امروزه یکی از نگرانیهای عمده خانوادهها معطوف به وضعیت معنوی جوانانشان است، میطلبد سیره شهدا و ایثارگران در دفاع مقدس در حوزههای مختلف برای جوانان تبیین شود تا این ارزشها سینهبهسینه به نسلهای آتی منتقل شود.
با توجه به اینکه یادمانهای شهدای گمنام بهعنوان یکی از پایگاههای مردمی، نقش مهمی در ترویج فرهنگ مقاومت و شهادت ایفا میکنند و یک مطالبه عمومی محسوب میشود، میطلبد ساخت یادمان شهدای گمنام در دستور کار قرار گیرد.
امیدوار هستیم با پیگیریهایی که صورت گرفته و پشتیبانیها و حمایتهای خیرین بهزودی شاهد یادمان در خور شأن برای این شهدای والامقام در شهرستان بردسکن باشیم.
انتهای پیام