کد خبر: 4103106
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۴
در خراسان رضوی برگزار می‌شود

نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری از 14 تا 16 آذرماه

مدیر اجرایی نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری گفت: این نمایشگاه از 14 تا 16 آذرماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی خراسان رضوی برگزار خواهد شد.

هفته پژوهش و فناوریبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، سیدایمان شریعتی مدیر اجرایی نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی، در نشست خبری که  امروز دوشنبه 7 آذرماه، در دفتر مرکزی پارک و علم فناری خراسان‌رضوی برگزار شد، ضمن تشکر از حضور  رسانه، برای انعکاس ظرفیت‌ها و دستاوردهای حوزه فناوری، اظهار کرد: نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری استان، هر ساله در آذر ماه ابلاغ کشوری می‌شود و امسال برنامه ابلاغی استان‌ها برای گرامیداشت هفته پژوهش، از 12 تا 18 آذرماه است.

مدیر اجرایی نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی افزود: نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری به‌عنوان برنامه ویژه که حضور و بروز دستاوردها را در هر استان خواهد داشت، با توجه به مقتضیات اجرایی تنظیم و با هماهنگی با نمایشگاه بین‌المللی خراسان رضوی مقرر شد نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری استان نیز به مدت سه روز از  14 تا  16 آذرماه  در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی مشهد برگزار ‌شود.

وی تشریح کرد: بعدازظهر روز دوشنبه 14 آذرماه، مراسم افتتاحیه و رونمایی برگزار می‌شود و صبح سه‌شنبه 15 آذرماه، برنامه برگزیدگان حوزه دانش‌‎آموزی و بعدازظهر آن روز نیز مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر خراسان رضوی را برگزار می‌کنیم. ساعت کار نمایشگاه در این ایام از ساعت 10 صبح تا 19 بعدازظهر برنامه‌ریزی شده است.

شریعتی ادامه داد: مکاتبات رسمی با بیش از 200 مجموعه و بیشتر از 5.1 برابر آن  اطلاع‌رسانی در فضاهای مجازی صورت گرفته است. تعداد تقریبی 50 مجموعه مؤسسات و دانشگاه آموزش عالی  حضور دارند و نزدیک به صد دستگاه اجرایی وجود دارند که هر کدام به فراخور برنامه و نیاز خود حضور می‌یابند و پیش‌بینی می‌شود از این میان 80 مجموعه نهایی شود.

مدیر اجرایی نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی افزود: سالن فردوسی در نمایشگاه بین‌المللی با 4800 متر فضا برای حضور این مجموعه‌ها در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون حوزه‌های دانشگاهی در اینگونه نمایشگاه‎‌ها حضور فعال و اثربخش داشته‌اند، گفت: یکی از رویکردهای متمایز این دوره از نمایشگاه، حضور پررنگ بخش دانش‌آموزی است و آموزش و پرورش بسیار متفاوت پیش‌بینی حضور کرده است.

شریعتی اظهار کرد: در سال جاری در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق، در اقتصاد هنر و اقتصاد حوزه‌های فرهنگی شاهد حضور ظرفیت‌هایی خوبی خواهیم بود و حضور مؤسسات توانمند، عمدتاً بخش‌های خصوصی که بسیار ارزشمند هستند از این که اعداد و ارقام آن با واقعیت‌های اقتصادی همخوانی داشته باشد، بنابراین دستاوردها غیرمصنوعی نیستند.

وی ادامه داد: تدوین تقویمی از برنامه‌های تمامی حوزه‌های درگیر اعم از سازمان‌های اجرایی و دانشگاه‌ها برای اطلاع‌رسانی به مخاطبان از دیگر اقدامات پارک علم و فناوری در نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری است. انتظار می‌رود با این کار از حالت‌های جزیره‌ای خارج شویم و اگر قرار است مهمان ویژه‌ای در هریک از مجموعه‌ها حضور یابد، در برنامه جامعی اطلاع‌رسانی وسیع‌تری ترتیب داده شود.

 مدیر اجرایی نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی با اشاره به پررنگ بودن جنبه اجتماعی نمایشگاه، بیان کرد: نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری جنبه اقتصادی ندارد و متعلق به گروهی خاص نیست، بلکه متعلق به استان است و  خوب یا بد بودن آن به خودمان بازمی‌گردد. 

سیدمهدی حسینی سمنانی مشاور ویژه رئیس پارک علم و فناوری در امور هماهنگی شرکت‌های دانش بنیان، در این نشست ضمن ارائه دستاوردهای 9 ماهه پارک علم و فناوری خراسان رضوی به اهداف برگزاری «تانا» موضوعی (توسعه زیست بوم نوآوری استان‌ها) اشاره کرد و گفت: هر یک از این تاناها با اهداف خاصی پیگیری شد، به عنوان مثال در تانای صنایع معدنی، جلوگیری از خام‌فروشی، در تانای صنایع غذایی، امنیت غذا و در تانای صنایع خلاق، اقتصاد فرهنگ و هنر را هدف قرار دادیم.

وی ادامه داد: در کنار آن رویدادهای متعدد مردمی‌سازی، همچون راهیان پیشرفت، دانش‌آموزی در پارک علم و فناوری شکل گرفته و هفته پژوهش جمع تبلور این رویدادهاست.

حسینی سمنانی بیان کرد: با توجه به اهمیت نقش پژوهش و فناوری در سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» و در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری  مبنی بر ضرورت تداوم حرکت و مدیریت جهادی در عرصه‌های علمی، فناوری و نوآوری، برگزاری بهینه نمایشگاه هفته پژوهش در شهری که برگ برنده آن برکت وجود عالم‌آل الله را داراست، انتظار می‌رود موفقیت‌های شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان بیش از قبل منعکس شود تا این انعکاس بتواند روحیه امید را به جامعه برگرداند.

مشاور ویژه رئیس پارک علم و فناوری در امور هماهنگی شرکت‌های دانش بنیان ادامه داد: برنامه‌ریزی شده بر روی قشرهای تعامل‌پذیرتر همچون دانش‌آموزان پایه اول و دوم دوره متوسطه باشگاه دانش‌آموزی ایجاد کنیم و فرهنگ تقدیر و تجلیل را مجدد در استان احیا کنیم.     

وی تشریح کرد: یکی از مصداق‌های مردمی‌سازی را می‌توان در نحوه برگزاری نمایشگاه متبلور کرد و مدت‌هاست که فراخوان عمومی به تمامی ذی‌نفعان و فعالان عرصه فناوری و پژوهش ارسال شده است، زیرا مردمی‌سازی به معنای فرصت برابر دادن به تک‌تک افراد مدعی انجام کار با استانداردهای مناسب در حوزه فناوری است، به‌گونه‌ای که کسی در خراسان رضوی نباشد که بگوید ایده‌ای داشتم و پارک علم و فناوری به من فرصت دفاع از ایده‌ام را نداد. 

انتهای پیام
captcha