بسط پژوهش‌های توسعه‌ای مهمترین هدف جهاددانشگاهی است
کد خبر: 4117465
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۵

بسط پژوهش‌های توسعه‌ای مهمترین هدف جهاددانشگاهی است

مدیر گروه بیوتکنولوژی قارچ‌های صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: رفع نیازهای جامعه، تولید دانش فنی بومی و گسترش مرزهای دانش، گسترش و اشاعه فرهنگ پژوهش، ارائه دستاوردهای علمی در قالب‌های کارآمد از مهمترین اهداف این سازمان است.

بسط پژوهش‌های توسعه‌ای مهمترین هدف جهاددانشگاهی استبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حمیدرضا پوریان‌فر، مدیر گروه بیوتکنولوژی قارچ‌های صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی  امروز ششم بهمن‌ماه در مراسم بازدید اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از بخش‌های مختلف جهاددانشگاهی خراسان رضوی در مشهد، اظهار کرد: گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه و استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خوداتکایی، توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه، دانشگاه و سایر مراجع و نهادهای فرهنگی به خصوص برای نسل جوان و گسترش طرح‌های کاربردی و نیمه‌صنعتی از طریق پیوند با مراکز علمی و تحقیقاتی به منظور به کارگیری نتایج پژوهش از مهمترین اهداف سازمان جهاددانشگاهی است.

وی در ادامه بیوتکنولوژی را  یک رشته کلیدی، فرارشته‌ای و میان رشته‌ای تعریف کرد و افزود: بیوتکنولوژی دارای زیر شاخه‌های صنعتی، میکروبی و دارویی است. پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی مشهد سه محور تولید نژادهای هیبرید قارچ‌های خوراکی، تولید ترکیبات دارویی از قارچ‌های دارویی و تولید بیواتانول را برعهده گرفته است.

احمد شریفی، مدیر گروه بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاد دانشگاهی خراسان‌رضوی نیز به معرفی محورهای اصلی فعالیت این گروه پرداخت و گفت: تحقیقات زیست‌فناوری و فیزیولوژی در گیاهان باغبانی، تولید و عرضه محرک‌های رشد، سیستم‌های نوین کشت و مدیریت هوشمندسازی و تمرکز بر نهاده‌های اولیه تولید مبتنی بر منابع داخلی کشور از جمله آنهاست.

وی بیان کرد: از آنجا که رویکرد در این گروه، رویکردی مسئله‌محور است و بخش بسیاری از آب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود، استفاده از روش‌های جدیدی که بتواند به بهره‌وری اقتصادی آب مصرفی کمک کند برای کشاورزان و افزایش بازدهی مصرف آب در حوزه کشاورزی اهمیت دارد.

شریفی همچنین بااشاره به دستاوردهای گروه بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاددانشگاهی خراسان‌رضوی گفت: در بخش تکثیر گیاهان به روش کشت بافت دانش بسیار قوی در اختیار داریم و چون نیاز به دستورالعمل‌‌های اولیه‌ایی وجود دارد که در شرایط کشت بافت ایجاد (set up) را به انجام رسانده‌ایم و گروه ما از جمله معدود گروه‌هایی در کشور هست در این حوزه قوی کار کرده است.

 در ادامه فرشته حسینی، معاون آموزشی پژوهشی فرآوری موادغذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: تبدیل و فرآوری مواد غذایی از جمله صنایع مولد و راهبردی است که نقش مهمی در امنیت غذایی و ایجاد ارزش افزوده فرآورده‌های کشاورزی دارد. در این زمینه، گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی، ارتقای کیفیت، کاهش ضایعات و هزینه‌های تولید، همچنین ایجاد تنوع در مواد غذایی و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی را از طریق بهینه‌سازی و طراحی روش‌های فرآوری موادغذایی در سر لوحه فعالیت‌های خود قرار داده است.

وی بااشاره به اهم فعالیت‌های گروه پژوهشی فرآوری موادغذایی در جهاددانشگاهی خراسان رضوی، تصریح کرد: بهینه‌سازی روش‌های فرآوری مواد غذایی به منظور کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری، طراحی روش‌های فرآوری مواد غذایی با استفاده از فناوری‌های نوین، استفاده از ریزو زیست فناوری در تولید و بسته‌بندی مواد غذایی، توسعه فرآورده‌های نوین غذایی و ارائه راهكارهای فنی مهندسی صنایع غذایی از محورهای اصلی این گروه است.

انتهای پیام
captcha