به گزارش ایکنا از خراسانرضوی، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، شامگاه 19 بهمنماه در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت که در تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در مبحث امامت و مهدویت این سؤال وجود دارد که چرا دانشگاه باید به موضوع امامت و مهدویت بپردازد که در پاسخ باید به سوره روم اشاره کنم و اینکه روم تمدنی در کنار دنیای اسلام بود که هم قدرت و همچنین علم داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تمدن غرب در علم غنی و در اخلاق و معنویت فقیر است، افزود: خداوند در آیه شریفه 40 سوره احزاب میفرماید: «مَا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِنْ رِجَالِكُمْ وَلَٰكِنْ رَسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّينَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا، محمّد (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم)؛ پدر هیچیک از مردان شما زید یا عمرو نیست پس زینب زن فرزند پیغمبر نبود و پس از طلاق او را تواند گرفت لیکن او رسول خدا و خاتم انبیاست و خدا همیشه حکمش وفق حکمت و مصلحت است، زیرا او بر همه امور عالم آگاه است»؛ براساس این آیه قرار نیست حکومت بهصورت موروثی ادامه یابد و بعد از او نبی نیست، لذا خاتمیت حضرت محمد(ص) شرایطی است مهیا و اسلام دین خاتم است.
وی اضافه کرد: اما خاتمیت به چه معناست؟ در زمان حضرت محمد(ص) انسان کامل یعنی خود حضرت متصل به وحی و همچنین مدیریت جامعه اسلامی با وی بود و این جامعه با امامت یک فرد متصل به وحی اداره میشد. در خاتمیت، یک انسان کامل و یک جامعه کامل با رهبریت انسانی کامل ایجاد میشود، لذا مهدویت و امامت لازمه خاتمیت است و اگر مهدویت و امامت در خاتمیت جاری و ساری نباشد، آنگاه خاتمیت معنا پیدا نمیکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: خداوند دنیا را خلق کرد، اما غرب فقط انسان، جامعه و طبیعت را میبیند. خدای غرب خدای ساعتساز است نه خدای ربالعالمین، اما خداوند فرموده است که من دنیا را خلق کردم و تو بهعنوان انسان میتوانی بشنوی، یاد بگیری و خردورزی کنی، اما نمیتوانی از ابزارت به من راه پیدا کنی، من که خالق هستم نشانههایی میفرستم که تو بتوانی مرا ببینی.
وی بیان کرد: خداوند نشانه خود را در انفس فرستاد و در بین انفس امیرالمؤمنین نفس پیامبر(ص) است، علی آیتالله است، امامت آیتالله است و اگر بخواهیم علم کامل بیابیم بدون امام اتصال برقرار نمیشود. ما میخواهیم از علم ظاهری به علم کامل برویم که در اینجا امام واسطه فیض است، لذا تا زمانی که امام را درنیابیم به علم کامل نمیرسیم و اگر میخواهیم وارد مبحث تمدن نوین اسلامی شویم باید امامت را درک کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: وعده خداوند این است مؤمنانی که دارای عمل صالح هستند در زمین خلافت پیدا میکنند و دین خود را در زمین جاری و ساری میکنند و حکومت اسلام به دست ولی حق میافتد. یک بار تمدن اسلامی رخ داد، اما چرا ظهور شکل نگرفت؟ چون آن تمدن نتوانست عقل اجتماعی را به ظهور و بروز برساند که امام ظاهر شود، زیرا برای ظهور فقط عقل فردی لازم نیست، بلکه عقل اجتماعی در کنار عقل فردی لازم است، لذا جامعه نیز باید به عقل کامل برسد، بنابراین دوباره به تمدن نوین اسلامی نیاز داریم تا زمینهساز ظهور شویم.
انتهای پیام