کد خبر: 4229108
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶

مجمع بن عبدالله عائذی کیست

در روز عاشورا ۷۲ تن از افراد همراه با امام حسین(ع) به شهادت رسیدند که برخی از آنها صحابه رسول خدا(ص)، شهیدان بنی‌هاشم و سایر یاران امام حسین(ع) بودند که به ترتیب به معرفی آنها می‌پردازیم. مُجَمِّع بن عبدالله عائِذِی از یاران امام علی(ع) و از شهدای کربلاست.

واقعه کربلامجمع بن عبدالله عائذی از یاران امام علی(ع) و از شهدای کربلا و از تابعین و قبیله مذحج بود و پدرش عبدالله بن مجمع را جزو صحابی پیامبر(ص) شمرده‌اند.

مجمع جزو چهار نفری بود که با راهنمایی طرماح بن عدی از کوفه به سوی امام حسین(ع) آمدند و در منطقه عذیب الهجانات (منزل‌گاهی در نزدیکی کوفه) به امام پیوستند که در این هنگام، حر بن یزید ریاحی نزد امام آمد و گفت: آنها جزو همراهان تو نبودند، من باید آنها را دستگیر کنم یا بازگردانم، اما امام حسین(ع) از آنها حمایت کرد و آنان را انصار و یاران خود خواند و به حر گفت اگر دست از سر آنها برندارد، با او جنگ خواهد کرد.

پس از شنیدن این سخن، حر دست از آنها برداشت، امام به آن چهار نفر گفت: از اوضاع مردم پشت‌سرتان (مردم کوفه) خبر دهید، مجمع گفت: به اشراف و بزرگان رشوه دادند و کیسه‌هایشان را پر کردند تا آنها را به خود جلب کنند، آنها یکدست بر ضد شما هستند و سایر مردم نیز دل‌هایشان متمایل به شماست، اما فردا شمشیرهایشان علیه شما خواهد بود. سپس امام حسین(ع) از پیک خود، قیس بن مُسهر صیداوی پرسید که آنان خبر شهادت او را به امام دادند و در برخی منابع تاریخی، این نقل درباره مجمع بن عبدالله عامری گفته شده است.

به نقل از ابومخنف و محمد بن جریر طبری، مجمع همراه با عمرو بن خالد صیداوی و غلامش سعد و جابر بن حارث سلمانی در آغاز نبرد وارد میدان جنگ شدند، اما توسط لشکر عمر سعد محاصره شدند، در این هنگام عباس بن علی(ع) آنها را نجات داد و این درحالی بود که جراحات بسیاری برداشته بودند، بار دیگر دشمن به آنها نزدیک شد و هر چهار تن را در یک مکان به قتل رساند. گفته شده که سن مجمع هنگام شهادت، پنجاه سال بوده و در جنگ صفین حضور داشته است. 

در زیارت الشهدا و زیارت رجبیه امام حسین(ع) با عبارت «السَّلَامُ عَلَی مُجَمِّعِ بْنِ عَبْدِاللَّهِ الْعَائِذی» به او سلام داده شده است و در زیارت الشهدا به نقل المزار الکبیر اثر ابن‌مشهدی، نام او «الْعائِدِی» ذکر شده است.

منبع: ensani.ir

انتهای پیام
captcha