کد خبر: 4272417
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۶
آیت‌الله علم‌الهدی:

سه شرط مقاومت در قرآن رهبری، تبعیت و پرهیز از انحراف است

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به آیه 112 سوره «هود»، مقاومت را رمز پیروزی پیامبر(ص) در برابر دشمنان دانست و گفت: مقاومت و ایستادگی در برابر فتنه‌ها، مهم‌ترین راهکار عبور از توطئه‌های دشمنان اسلام است.

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی امام جمعه مشهد، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، در جلسه تفسیر آیات قرآن کریم در ماه مبارک رمضان که به میزبانی حسینیه دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: دوازدهمین آیه از آیات زندگی با آیه‌ها، آیه 112 سوره مبارکه «هود» است که فرمان به استقامت و مقاومت پیامبر(ص) و مؤمنین در عرصه دین‌مداری و اسلام است.

وی ادامه داد: تمام انبیاء از لحظه‌ای که مردم را به‌سوی خداوند دعوت می‌کردند با دشمنی دشمنان روبرو بودند؛ پیامبر (ص) نیز از لحظه اول که مردم را دعوت کردند و دعوت ایشان علنی شد، در اولین قدم با دشمنی دشمنان خدا روبرو شد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی افزود: اولین نقطه دعوت پیامبر(ص) این بود که آمدند بالای کوه صفا و مردم را جمع کردند، سپس ایشان فرمودند دست از بت‌پرستی بردارید و خدای یگانه را پرستش کنید، در همان لحظه ابولهب، عموی ایشان سنگی به سمت پیامبر(ص) پرتاب کرد و گفت «نفرین بر تو برای چنین چیزی ما را جمع کردی؟»؛ از همین نقطه دشمنی‌ها شروع شد.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه امروز تمام جهان کفر و ماده‌گرا دشمن پیامبر(ص) هستند، بیان کرد: هدف اصلی این دشمنی مقابله با جریان هدایتی اسلام است، لذا ما بایستی با مقاومت پای آرمان‌های انقلاب و اسلام بایستیم تا دشمن به هدف خود نرسد.

علم‌الهدی تصریح کرد: خداوند متعال در این آیه مبارکه خطاب به پیامبر(ص) می‌فرماید: «فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ؛ پس همان‌گونه که فرمان یافته‌ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به‌سوی خدا روی آورده‌اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می‌دهید، بیناست».

وی گفت: پیامبر(ص) می‌فرماید: «سوره هود مرا پیر کرد»، اصحاب پرسیدند چرا این سوره شما را پیر کرد؟، ایشان فرمودند «به خاطر آیه 112 سوره مبارکه «هود» است که خداوند می‌فرمایند ایستادگی کن»؛ لذا پیامبر(ص) در مقابل تمام موانع ایستادگی می‌کردند و به این خاطر که تداوم این مقاومت بعد از محقق شدنش کار سختی هست، ایشان فرمودند این آیه مرا پیر کرد.

بی‌تفاوتی نسبت به سرنوشت اسلام، خطری برای جامعه دینی است

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرمودند انقلابی شدن آسان است اما انقلابی بودن کار دشواری است، تأکید کرد: آیا با همه عوارض و موانعی که دشمن بعد از پیروزی انقلاب ایجاد می‌کند، انقلابیون پای انقلاب می‌ایستند؟.

وی گفت: مشکل پیامبر(ص) یکی مقاومت کردن خودشان بود و دیگری تداوم این مقاومت در میان افرادی است که به سمت خداوند می‌آیند؛ زیرا خیلی از افراد مؤمن و دین‌دار هستند اما نسبت به وضعیت و سرنوشت اسلام در جهان و جامعه خودشان بی‌تفاوت هستند، لذا خداوند می‌فرمایند «وَمَنْ تَابَ مَعَكَ».

علم‌الهدی اظهار کرد: جهت دیگر که پیامبر(ص) می‌فرمایند به خاطر آیه 112 سوره «هود» پیر شدم، آیات قبل از این آیه هست که با منطق عتاب توضیح می‌دهد اگر مقاومت تو نباشد، تو و امت تو به سرنوشت گذشتگان مانند قوم موسی و... دچار خواهید شد.

وی بیان کرد: مقاومت در این آیه با سه شرط آمده است، نخست اینکه پیشوا باید مقاومت کند، شما می‌بینید در این سال‌های بعد از پیروزی انقلاب چه توطئه‌ها و فتنه‌هایی که از سوی دشمنان شکل گرفت، اما با مقاومت و مدیریت داهیانه مقام معظم رهبری به کلی خنثی و ناکام ماند؛ شرط دوم «كَمَا أُمِرْتَ»، آن‌طور مقاومت کنید که ما به شما دستور دادیم؛ یعنی شما اگر فرمایشات مقام معظم رهبری را دقت کنید متوجه خواهید شد که تمام سخنان ایشان مستند با آیات قرآن، روایات پیامبر(ص) و اهل‌بیت (ع) است.

عضو عالی حوزه علمیه خراسان افزود: شرط سوم مقاومت، «وَلَا تَطْغَوْا» عدم انحراف و طغیان از مسیر و هدف است و سپس خداوند متعال می‌فرماید: «إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ، خدا به هر کاری می‌کنید آگاه است» یعنی شما در این خط مقاومت راه افتادید، خدا شما را می‌بیند و هر جا که احساس کردید ممکن هست شکست بخورید، خداوند متعال شما را کمک می‌کند.

وی بیان کرد: خداوند متعال در قرآن اصحاب اخدود را برای ما مثال آورده است، این افراد نگهبانان یک تنور آتشی بودند که وقتی فرعون نتوانست در مقابل موسی کلیم‌الله بایستد نهایت ظلم را نسبت به افرادی که به آیین موسی ایمان آوردند، اجرا کرد و آن‌هایی که از میان درباریان به موسی ایمان می‌آوردند را در این تنور می‌سوزاند.

علم‌الهدی اظهار کرد: وجود مقدس امیرالمؤمنین(ع) از پیامبر(ص) درخواست می‌کنند که به ایشان سفارشی کنند، ایشان فرمود: «تنها بگو ربی الله» یعنی مدیر، مالک، صاحب، خالق و رازق من خداست، سپس حضرت علی(ع) فرمود: «ربی الله وَمَا تَوْفِيقِي إِلَّا بِاللَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ، خدا رازق، مالک و صاحب من است، هر جا بروم خودم را به خدا واگذار کردم و به‌سوی او برمی‌گردم»؛ سپس پیامبر(ص) فرمودند «تو با این حرف جام علم را نوشیدی و لباس علم را پوشیدی که همه‌چیز را به خدا واگذار کردی».

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی از امام حسن(ع) به‌عنوان نماد مقاومت نام برد و گفت: کسی که خود و زندگی خویش را تنها به خدا بسپارد و در مسیر حق گام بردارد، تا آخرین لحظه مقاومت می‌کند؛ انقلاب عاشورا سه رهبر داشتند که امام حسن مجتبی(ع) زمینه‌ساز این انقلاب، امام حسین(ع) اجراکننده انقلاب عاشورا و امام زین‌العابدین(ع) رهبر نهادینه‌ساز انقلاب بودند.

انتهای پیام
captcha