تعبیر «میزان رأی ملت است» برگرفته از مشی اعتدالی و عقلانی امام(ره) است
کد خبر: 1413031
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
آیت‌الله غرویان:

تعبیر «میزان رأی ملت است» برگرفته از مشی اعتدالی و عقلانی امام(ره) است

گروه سیاسی: عضو جامعه مدرسین با اشاره به جمله معروف امام(ره) که «میزان رأی ملت است» گفت: برمبنای همین نگاه، امام(ره) از مردم به عنوان ولی‌نعمت یاد می‌کردند که این جنبه دیگری از اعتدال و عقلانیت در سیره عملی ایشان است.

آیت‌الله محسن غرویان، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره عقلانیت و اعتدال در سیره و مکتب امام خمینی(ره) گفت: از سیره عملی حضرت امام خمینی(ره) موارد و شواهد زیادی را می‌توان بیان کرد که ایشان براساس اعتدال و عقلانیت رفتار کردند.

وی ادامه داد: نتیجه‌ این مشی و سیره هم در نهایت پیروزی انقلاب اسلامی و محقق شدن تئوری ولایت فقیه توسط ایشان در جامعه بود.

آیت‌الله غرویان اظهار کرد: پیش از انقلاب اسلامی گروه‌های زیادی با شاه مبارزه می‌کردند اما این گروه‌ها یا افراطی و یا تفریطی بودند، اما امام(ره) براساس یک مشی اعتدالی و برمبنای عقلانیت حوزویان و دانشگاهیان را در کنار همدیگر به صحنه آوردند و در مسیر واحد قرار دادند.

وی عنوان کرد: براساس همین مشی و شیوه، امام خمینی(ره) در نزاع و کشمکش میان روشنفکران دینی و روحانیون وارد نشدند و از یک موضع بالا و با اشراف بر همه جریانات سیاسی و مذهبی آن زمان سعی کردند همه گروه‌های مبارز را با تفکرات حتی نزدیک به مارکسیست‌ها در صحنه نگه دارند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: بر همین اساس حضرت امام(ره) خودشان وارد جناح‌های متضاد و درگیری‌های جریانی نشدند و همه را هدایت می‌کردند که این مسئله بیانگر نگاه و مشی اعتدالی و عقلانی حضرت امام(ره) بود.

آیت‌الله غرویان افزود: مسئله بعد توجه امام(ره) به نقش و قدرت مردم بود. تأکید ایشان همواره بر حضور و حفظ مردم در صحنه بود و هیچ‌گاه در مقابل مردم نایستادند و موضع‌گیری‌ها و فرمایشات ایشان حالت تقابل با رأی اکثریت مردم نداشت.

وی عنوان کرد: مصداق این توجه و اهمیت امام(ره) به مردم آن جمله معروف ایشان است که فرمودند «میزان رأی ملت است»؛ یعنی امام(ره) مصلحت ملت را همان مصلحت اکثریت مردم می‌دیدند.

آیت‌الله غرویان تأکید کرد: برمبنای همین نگاه امام(ره) خود را در کنار مردم می‌دانستند و در سخنرانی‌های مختلف از مردم به عنوان ولی‌نعمت یاد می‌کردند که این جنبه دیگری از اعتدال و عقلانیت در سیره عملی امام(ره) بود.

وی درباره رفتار اعتدالی امام(ره) در مقابل جریان‌های سیاسی ابراز کرد: امام(ره) از جناح‌های مختلف سیاسی مانند روحانیون و روحانیت استفاده می‌کردند و از چهره‌های مختلف کندرو، تندرو و سنتی به انحای گوناگون استفاده می‌‌کردند و در عین حال از فقه جواهری هم حمایت می‌کردند که نشانگر جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی دقیق حضرت امام(ره) بود که تجلی همان مشی اعتدالی و عقلانی ایشان است.

captcha