یوسف امینی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با اشاره به رشد کمی و کیفی جشنواره دوازدهم فجر مشهد عنوان کرد: امسال استقبال مردم بیشتر از سالهای قبل بود اما از لحاظ حضور تعداد فیلمها، شاهد کاهش اکران فیلمهای این جشنواره در مشهد بودیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد با بیان این که جشنواره فیلم فجر بیشتر به کلیات میپردازد و یک جشنواره موضوعی نیست، ادامه داد: به طور مثال میتوان به فیلم جزیره رنگی اشاره کرد که احیای سنتهای بومی یک منطقه از کشور را به تصویر کشانده است و اینکه چگونه میتوان از فضای مجازی برای معرفی این مکان استفاده کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که چقدر فیلمهای جشنواره طی این چند دوره توانستهاند آرمانها و فرهنگ انقلاب را به تصویر بکشند، اظهار کرد: این سؤال را باید مسولان کشوری پاسخ بدهند اما همانطور که مسئولان کشوری به این موضوع اذعان دارند، آنطور که باید و شاید فیلمسازان به این موضوع نپرداخته اند.
امینی ابراز کرد: ساخت چنین فیلمهایی حمایتهای مالی را میطلبد، چراکه سینما یک صنعت است و اگر پشتوانه مالی برای آن پیش بینی شود، مسلما فیلمسازان رقبت بیشتری برای ساخت چنین آثاری خواهند داشت.
وی با بیان اینکه فیلم ظرافتهای کار خودش را دارد و به طور غیرمستقیم و به زبان خاص، موضوع فیلم را در لفافه به مخاطب ارائه میدهد، ادامه داد: زمانی که یک فیلم با نشانها و نمادهای خود موضوع را به مخاطب القا میکند، باعث میشود تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد با اشاره به اینکه فیلمسازان کمتر به عرصه ساخت فیلمهایی با محوریت سبک زندگی دینی وارد شدهاند، افزود: نیاز به ساخت فیلمهایی با موضوع سبک زندگی دینی در جامعه خیلی بیشتر از اینکه تاکنون کار شده است، حس میشود.