معصومه ظهیری پژوهشگر دینی، در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، اظهار کرد: در وصالنامه ماه قمری، محرم آغاز سال جدید است. امام حسین(ع) در سال ۶۰ هجری قمری، بهدلیل احساس ناامنی در مدینه، به مکه رفتند؛ اما در مکه نیز نفوذ حکومت بنیامیه امنیت ایشان را تهدید میکرد. در نتیجه، با دعوت مردم کوفه، از مکه خارج شدند و بهسوی کوفه حرکت کردند و به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: با افشاگری حضرت زینب(س)، خبر قیام امام حسین(ع) به مردم رسید و آنان به آگاهی دست یافتند. در سالگرد محرم، مسلمانان برای خونخواهی امام حسین(ع) و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای کربلا، هر سال این ایام را گرامی میدارند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم بیان کرد: اباعبداللهالحسین(ع) دو شعار مهم داشت، نخست آنکه «برای ایجاد ثبات قانون حرکت کردم و با هر چیزی که ضد قانون است مقابله میکنم» و دوم اینکه «به سیرت و روش جدم رسول خدا(ص) که دعوت به حق است، عمل میکنم». همچنین فرمود: «مرا از مرگ نترسانید، مرگ برای من آسان است و زندگی در ذلت و پذیرش ظلم ممکن نیست.»
ظهیری تصریح کرد: مردم به دو دلیل محرم را گرامی میدارند؛ نخست ادامه راه اباعبداللهالحسین(ع) و دوم اینکه سبک زندگی آنان باید حسینی باشد. هویت مسلمانان براساس شاخص حسینی زیستن تعریف میشود و مردم با اطاعت از امر الهی، وحدت، همبستگی و احسان، هر سال پیماننامه حسینی ماندن را تجدید میکنند. همه مردم، بهویژه جوانان، باید در همه زمینههای زندگی، از امام حسین(ع) الگو بگیرند. همچنین باید در این زمینه، روایتگری و تحلیل تاریخ را برای نسلهای آینده انجام دهند تا حقایق تاریخی بهدرستی منتقل شود.
وی گفت: شهید مطهری(ره) درباره حماسه حسینی، نیز میفرماید: «مراقب باشید خرافات را وارد مناسک و دین خود نکنید». از همین رو، مردم باید از خرافهگرایی پرهیز کرده و بهخاطر منافع خود، در تاریخ انحراف ایجاد نکنند.
انتهای پیام