تفاهم با وزارت بهداشت برای راه اندازی مجتمع‌های توانبخشی برای ایثارگران در 16 مرکز استان
کد خبر: 3532536
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۵
شهیدی خبر داد:

تفاهم با وزارت بهداشت برای راه اندازی مجتمع‌های توانبخشی برای ایثارگران در 16 مرکز استان

گروه سلامت: رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران هدف از راه اندازی مجتمع های فرهنگی، ورزشی و توانبخشی در مراکز استان های کشور را، خدمت رسانی به ایثارگران و جانبازان بیان کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت الاسلام و المسلمین شهیدی صبح امروز در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان وزارت بهداشت و بنیاد شهید و امور ایثارگران، اظهار کرد: یکی از اهداف تشکیل بنیاد شهید خدمت رسانی به جامعه ایثارگران، جانبازان و خانواده آنها بوده است. چرا که بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی ما مدیون این جامعه هستیم و باید بدون منت برای آنها خدمت کنیم.

شهیدی ضمن اشاره به تصمیم بنیاد شهید و امور ایثارگران مبنی بر ایجاد مجتمع های فرهنگی، ورزشی و توانبخشی برای ایثارگران در مراکز استان های کشور، افزود: در راستای این تصمیم تا کنون در بیش از نیمی از مراکز استان‌ها این مجتمع‌ها راه اندازی و یا آماده بهره‌برداری است و پیش بینی کردیم که راه اندازی این مجتمع‌ها در سطح کشور حدود ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته است.

به گفته وی، تاکنون در 16 مرکز استان کشور مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی برای ایثارگران به بهره‌برداری رسیده است.

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: در ایجاد این مراکز در بخش‌های فرهنگی و ورزشی مشکلی نداشتیم اما در بخش توانبخشی مشکلاتی وجود داشت که نیاز به همکاری وزارت بهداشت داشتیم و این تفاهم‌نامه می‌تواند کمک شایانی در این بخش داشته باشد.

وی افزود: مقرر شد افرادی از بنیاد شهید و امور ایثارگران و افرادی از وزارت بهداشت بر مراکز توانبخشی نظارت داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین شهیدی با تاکید بر این که هدف از راه اندازی این مجتمع ها، خدمت رسانی به ایثارگران و جانبازان است، افزود: همه مردم هم می‌توانند از این مجتمع ها استفاده کنند.

وی ابراز امیدواری کرد که بتوان با این تفاهم نامه مشکلات موجود در حوزه توانبخشی برای ایثارگران مرتفع شود.

حجت الاسلام و المسلمین شهیدی همچنین در حاشیه مراسم امضای تفام نامه میان وزارت بهداشت و بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان این که در ۱۰ مرکز استان به طور کامل هر سه فاز ورزشی، فرهنگی و توانبخشی آن قابل بهره برداری است، افزود: ۵ مرکز دیگر هم در چند ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید اما در برخی از مراکز استان ها برخی از فازهای آن به بهره برداری رسیده و یا در حال تکمیل است.

وی افزود: در این مراکز استان ها امکانات و تجهیزات تقریبا کامل شده و امیدواریم با کمک وزارت بهداشت بتوانیم سایر تجهیزات لازم در فاز توانبخشی را کامل کنیم

در این مراسم سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اذعان به ناتوانی در حوزه توانبخشی اظهار کرد: امیدوار بودم که هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به این حوزه وارد شود و از خود کارنامه درخشانی بجا بگذارد تا رضایتمندی مردم بیشتر شود و در کنار خدمات دیگر، این خدمت ارزشمند نیز کامل شود البته امیدواریم که هلال احمر به این عرصه وارد شود.

وزیر بهداشت ضمن تقدیر از بنیاد شهید و امور ایثارگران به دلیل ورود به حوزه ارائه خدمات توانبخشی، خاطرنشان کرد: بنیاد شهید قبل از امضای تفاهم نامه هم عملیات ساخت مراکز توانبخشی را در استان‌هایی مانند تهران، فارس، همدان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان آغاز کرده بود و امیدوارم که در همه مراکز استانی و دانشگاهی شاهد افزایش همکاری و هم افزایی برای ارائه این خدمات باشیم.

هاشمی با بیان اینکه اطمینان دارم که برکت این خدمات به مردم می‌رسد، گفت: جانبازان و خانواده‌های ایثارگران برای دریافت این خدمات در اولویت هستند اما تعداد زیادی از بیماران مانند بیماران سکته مغزی، نقض عضو و مشکلات مغزی در تصادفات و سوانح هم به این خدمات نیاز دارند.

وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این مراسم، از خدمات توانبخشی به عنوان یکی از حلقه‌های اصلی خدمات درمانی یاد کرد و افزود: ایران در حوزه توانبخشی ضعیف است و با توجه به نیازهای موجود، تعداد مراکز توانبخشی بسیار محدود هستند و تاثیر اعمال جراحی‌های مغز و اندام برای مردم بدون وجود خدمات توانبخشی، بسیار کاهش می‌یابد و در بسیاری از موارد اگر توانبخشی در کشور قوی باشد، مردم به بسیاری از اعمال جراحی نیاز پیدا نمی‌کنند.

 هاشمی ضمن تاکید بر اهمیت ارائه خدمات توانبخشی در کشور، عنوان کرد: متاسفانه این خدمت مغفول مانده و از بنیاد شهید که در حوزه توانبخشی به کمک نظام سلامت آمده است، تشکر می‌کنم چراکه در همه استان‌های کشور در حال ساخت مراکز توانبخشی هستند و 500 تخت بیمارستانی تا پایان امسال و 5 مرکز دیگر در سال آینده تحویل می شود و طی دو سال حدود یک هزار تخت برای ارائه خدمات توانبخشی برای مردم و ایثارگران ایجاد می شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت هم از مراکز توانبخشی استفاده آموزشی و پژوهشی خواهد کرد و ترجیح می دهیم که اداره این مراکز توسط بنیاد شهید و موسسه ایثار صورت گیرد و ما علاوه بر صدور مجوز، به آنها کمک های تخصصی کنیم.

 هاشمی با اشاره به اولویت حانبازان و ایثارگران برای دریافت خدمات توانبخشی در مراکز توانبخشی بنیاد شهید، تصریح کرد: مراکز توانبخشی به قدری مجهز و در متراژهای بالا در حال ساخت است که سایر مردم هم می توانند در سراسر کشور از این خدمات بهره مند شوند و امیدوارم که سازمان هلال احمر هم که ذاتا باید به ارائه این خدمات بپردازد، به میدان وارد شود و بخشی از این بار را به دوش بکشد.

وزیر بهداشت با اشاره به کمبود حداقل 30 هزار تخت توانبخشی در کشور، اظهار داشت: به نسبت تعداد بالای معلولان، مصدومان و بیماری های زیادی مانند سکته های مغزی، سوانح و تصادفات و حوادث محیط کار که منجر به معلولیت می شوند، به حداقل 30 هزار تخت توانبخشی نیاز داریم و در فاز نخست و اورژانسی، حدود دو هزار و 500 تخت ظرف مدت زمان سه سال آینده در قالب این تفاهم نامه در کشور ایجاد می شود.

 هاشمی تعداد تخت های توانبخشی کشور را حدود 100 تخت عنوان کرد و گفت: یک مراکز توانبخشی هم در هلال احمر با 50 تخت توانبخشی به مردم خدمات ارائه می دهد که به هیچ عنوان کافی نیست.

وزیر بهداشت تاکید کرد: کمک‌های تخصصی در حوزه توانبخشی در وزارت بهداشت توسط دانشگاه علوم بهزیستی و خدمات توانبخشی در قالب تربیت متخصص در رشته های مختلف و سایر دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شود اما برای پوشش بیمه ای از این خدمات، بسته ای تعریف شده و به شورای عالی بیمه تحویل داده شده تا مردم با حمایت مالی بیشتری از خدمات توانبخشی بهره‌مند شوند.

captcha