پرستاری؛ حرفه‌ای دشوار که با ارزش‌های انسانی آمیخته است
کد خبر: 3868174
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶

پرستاری؛ حرفه‌ای دشوار که با ارزش‌های انسانی آمیخته است

گروه اجتماعی ــ تولیت آستان قدس رضوی گفت: پرستاری، حرفه‌ای بسیار دشوار اما آمیخته با دلسوزی، ایثار و احترام به حرمت و ارزش‌های انسانی است.

پرستاری، حرفه‌ای دشوار که با ایثار و ارزش‌های انسانی آمیخته استبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، به نقل از آستان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، شامگاه 10 دی‌‌ماه، به‌مناسبت ولادت بانوی بزرگ اسلام حضرت زینب کبری(س) و در دیدار با جمعی از پرستاران حوزه سلامت آستان قدس رضوی که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ایشان در این دیدار ضمن تبریک میلاد باسعادت دخت گرامی امام علی بن ابی‌طالب(ع) حضرت زینب(س) طی سخنانی از نقش ارزشمند و انسانی پرستاران در مراقبت و حمایت از بیماران تقدیر کرد و پرستاری را حرفه‌ای انسانی و بسیار ارزشمند از دیدگاه اسلام خواند.

وی با بیان اینکه پرستاری با دلسوزی، ایثار و احترام به حرمت و ارزش‌های انسانی آمیخته شده است، تصریح کرد: اینکه پرستاران با فداکاری، دلسوزی، عطوفت و مهربانی در مراحل دشوار و مختلف بیماری در کنار بیماران هستند، بسیار ارزشمند، با اجر و فضیلت است.

مروی در تبیین عظمت شخصیت حضرت زینب کبری(س)، عنوان کرد: اگر حضرت زینب کبری(س) در کربلا نبود، قطعاً آثار گسترده عاشورا به این صورت شکل نمی‌گرفت و عاشورا هم به برکت تلاش‌ها و روشنگری‌های این بانوی بزرگوار زنده ماند.

حضرت زینب(س) پیروزی خون بر شمشیر را محقق کرد

وی افزود: براساس ظواهر در عاشورا، جریان حق از جریان باطل و طاغوت متحمل شکست شد و حضرت زینب کبری(س) بود که پیروزی خون بر شمشیر را محقق کرد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به شخصیت والای حضرت زینب(س) گفت: عزمت حضرت‌ زینب(س) نه برای آن است که ایشان دختر یا خواهر امام بودند، بلکه شخصیت آن حضرت دارای فضایل و خصوصیات برجسته‌ای بود، ائمه اطهار‌(ع) همواره دختران، خواهران و مادران متعددی داشتند، اما هیچکدام به منزلت و مقام حضرت زینب(س) نمی‌رسند.

مروی روشنگری‌های حضرت زینب(س) را براساس تکلیف الهی و تصمیم‌گیری بر مبنای شناخت دقیق و صحیح موقعیت‌ها دانست و ابراز کرد: حضور حضرت زینب(س) در کربلا و همراهی ایشان با اباعبدالله‌الحسین(ع) امر بسیار قابل تأملی است، کسانی بودند که ادعای فقاهت داشتند اما همراه امام حسین(ع) به کربلا نیامدند و حضرت زینب(س) براساس بصیرت و شناخت صحیحی که از راه حق داشتند، با امام و رهبرشان همراه شدند.

وی تصریح کرد: همراهی حضرت زینب(س) با امام حسین(ع) پیش از عاشورا، دلداری و کمک اباعبدالله(ع) در روز عاشورا و خطبه‌های روشنگرانه حضرت زینب(س) در رسوایی جریان طاغوت، پس از عاشورا نشان از شخصیت و مقام والای این بانوی بزرگوار دارد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به خطبه‌های شجاعانه حضرت زینب(س) در مجلس ابن زیاد در کوفه و دربار یزد در شام، تصریح کرد: داغ عظیم عاشورا گرچه بر دوش حضرت زینب(س) سنگینی می‌کرد، اما نتوانست آن حضرت را زمین‌گیر کند، شجاعت، بیداری، ایمان و توکل حضرت زینب کبری(س) الگویی شایسته برای تمام مردان و زنان عالم در طول تاریخ است.

هیچ مکتب فلسفی به اندازه اسلام برای «انسان» اهمیت قائل نیست

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه افتخار بزرگی نصیب حرفه پرستاری شده که روز میلاد حضرت زینب(س) روز پرستار نامیده شده است، به روایات معصومین و تأکیدات اسلام نسبت به اهمیت مراقبت و عیادت از بیماران اشاره و اظهار کرد: در هیچ مکتب دینی و تفکر فلسفی به اندازه اسلام به انسان اهمیت داده نشده است. حرفه پرستاری بسیار سخت است، برخی شغل‌ها تنها سختی جسمانی دارد، اما حرفه پرستاری دشواری جسم و روح است.

مروی با بیان اینکه هر گام پرستاران برای ایجاد آرامش و بهبود وضعیت جسمانی بیماران اجر، ثواب و حسنه‌ای غیرقابل محاسبه است، تصریح کرد: حرفه پرستاری کاری بسیار سخت اما ارزشمند است و در این میان کار پرستاران شاغل در مجموعه‌های درمانی منتسب به امام رضا(ع) ارزشی مضاعف دارد، زیرا مردم از این مجموعه‌ها انتظارات بیشتری دارند؛ لذا کار آن‌ها سخت‌‎تر اما اجر و ثوابش نیز بیشتر است.

برخوردها و رفتارها در مراکز درمانی آستان قدس باید نمونه باشد

تولیت آستان قدس رضوی گفت: در مراکز درمانی منتسب به آستان قدس رضوی باید رفتارها، برخوردها، نوع رسیدگی و خدماتی که به بیماران ارائه می‌شود، متفاوت با سایر مراکز باشد، خدمات و برخوردهای شایسته کارکنان در مراکز درمانی رضوی باعث می‌شود محبت مردم به امام رضا(ع) نیز بیشتر شود.

وی با بیان اینکه پرستاران بر روی خروارهایی از اجر و ثواب گام برمی‌دارند، اظهار کرد: مجموعه‌های درمانی آستان قدس رضوی باید در تراز برترین مجموعه‌های درمانی کشور باشند و به کانونی از خدمات برتر پزشکی به ایرانیان و غیرایرانیان تبدیل شوند.

مروی در پایان تأکید کرد: مدیران مجموعه‌های درمانی آستان قدس رضوی باید رسیدگی به کارکنان به‌ویژه پرستاران را نیز مدنظر داشته باشند.

انتهای پیام
captcha