اشتیاق شناخت خدا در «مولانا و حکایت رنج انسان»
کد خبر: 3939072
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۹
روی میز مطالعه/

اشتیاق شناخت خدا در «مولانا و حکایت رنج انسان»

کتاب «مولانا و حکایت رنج انسان» به قلم ناصر مهدوی به همت نشر دوستان منتشر شد.

مولانا و جدی‌ترین چالش پیشروی انسانبه گزارش خبرنگار ایکنا، کتاب «مولانا و حکایت رنج انسان» نوشته ناصر مهدوی است که در ۴۰۰صفحه به همت نشر دوستان روانه بازار نشر شده است.

این اثر در چهار فصل با عناوین سرشت دردناک زندگی انسان، رنج دلبستگی و درد وارستگی، بررسی عوامل اجتماعی رنجوری انسان از نگاه مولانا، رنج دانایی و فرزانگی به رشته تحریر درآمده است.

در مقدمه کتاب آمده است: کتاب شریف مثنوی اثر درخشان حضرت جلال‌الدین محمد بلخی یکی از تحسین‌برانگیزترین آثار معنوی و عرفانی است که پس از قرن‌ها همچنان نزد جهانیان از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است.

این کتاب حاوی بیست و شش هزار بیت شعر حکیمانه و دل‌انگیز است که به جهت محتوای غنی و حکایات شیرین و پررمز و رازش از هنگام سروده شدن یعنی قرن هفتم هجری رونق‌بخش بازار همه مشتاقانی بوده که از زندگی این جهانی، چشم به حقایق فراتر از جاذبه‌های دلفریب و لذت‌های بی‌دوام آن دوخته‌اند. انسان‌هایی که گمشده اصلی خود را در شکوفایی نفس و به دست آوردن معرفت و فضیلت‌های بزرگ اخلاقی جست‌وجو می‌کنند و داستان‌های مثنوی را بستری مهیا برای به دست آوردن این مهم می‌دانند.

کتاب مثنوی و قصه‌های زیبای آن، برای دینداران و به ویژه مسلمانان، ارائه‌دهنده تصویری دلنواز، گرم و صمیمانه از خداوند است که تلقی‌های سرد و کم رمق را از چهره او می‌زداید و اشتیاق و عطش شناخت خدا را در جان آدمی صدچندان می‌کند. مولانا هستی بخشی جهان را مانند نوری معرفی می‌کند که همه وجود، روششن به حضور اوست و سالک در اثر سیر عرفانی به خدایی می‌رسد که نور نور نور است.

مولانا و جدی‌ترین چالش پیشروی انسان

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: پرسش درباره رنج و اندوه بشر یکی از جدی‌ترین چالش‌های پیشروی انسان روزگار ماست طوریکه برخی حتی، سعادت و خوشبختی خویش را در گرو یافتن پاسخ به چنین پرسشی می‌دانند. امروزه هر کسی ممکن است از خود بپرسد چرا ما آدمیان رنج می‌کشیم و چگونه می‌توانیم خود را از شر رنج‌های بیهوده و بی‌مورد و البته گزنده و تخریبگر نجات دهیم؟ گرچه راه‌های بسیاری می‌توان برای یافتن چرایی رنج بشر و شناخت انواع و اقسام آن طی کرد و از منظر گوناگون سراغ آن را گرفت، ولی ما برای یافتن پاسخ به این پرسش مهم به سراغ مثنوی معنوی آمده‌ایم، زیرا مولانا سروده‌ها و یافته‌های گرانبهای خود را نقد زندگی انسان‌ها می‌داند و معتقد است با نظر در تعالیم این کتاب شریف، می‌توان برای یافتن اساسی‌ترین پرسش‌های زندگی پاسخ‌های جدید و تأمل برانگیز یافت و از ناآرامی‌های ذهنی تا حدودی رها شد.

یادآور می‌شود؛ کتاب «مولانا و حکایت رنج انسان» نوشته ناصر مهدوی با شمارگان ۱۶۵۰ نسخه و بهای ۶۵ هزار تومان به همت نشر دوستان منتشر شد.

انتهای پیام
captcha